Kančí kýta se šípkovou omáčkou
Se šípkovou nebo se zelím? Hláška známá z českého filmu. A my vám přinášíme recept zrovna na tu šípkovou. Kančí kýtu podáváme s bramborovým knedlíkem a bohatě polijeme omáčkou. Tak ať šípková vyhraje i u vás.
Suroviny pro 5 porcí
5porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 6 905 kJ / 1 650 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 185,12 g |
| Tuky | 57,15 g |
| Vláknina | 15,24 g |
| Cholesterol | 395 mg |
| Sodík | 1,18 g |
| Sůl | 2,88 g |
| Sacharidy | 76,73 g |
Postup přípravy
Krok 1: Kýtu pořádně nasolíme a můžeme ji nechat v chladu na pár hodin či přes noc uležet.
Krok 2: Troubu včas předehřejeme na 180 °C.
Krok 3: Cibuli oloupeme a spolu se slaninou nakrájíme nadrobno. Ve větším hrnci je necháme na rozehřátém sádle opéct. Následně do hrnce vložíme nasolenou kýtu a necháme ji zatáhnout ze všech stran.
Krok 4: Opečené maso přesuneme do pekáče, okořeníme, lehce podlijeme a pečeme ve vyhřáté troubě na 180 °C doměkka asi 1,5 hodiny. Upečené maso vyndáme z pekáče a uchováme v teple.
Krok 5: Výpek přendáme do hrnce a vydusíme jej na tuk. Poté přidáme mouku, kterou osmahneme. Zalijeme vodou, přidáme šípkovou marmeládu, protlak, šťávu i kůru z citronu, dosolíme, dosladíme a provaříme. Ke konci varu přidáme víno.
Krok 6: Uvařenou omáčku přepasírujeme, maso nakrájíme na plátky, přelijeme omáčkou a podáváme s bramborovými knedlíky.
Zveřejněno 11. 2. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kančí kýta se šípkovou omáčkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/kD7r
Moje poznámka
Kančí kýta se šípkovou omáčkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/kD7r
Nejnovější recepty
Ragú z kachních žaludků se slaninou podle Honzy Punčocháře
Přidáno před 50 minutami
Vánoční košíčky
Přidáno před 1 hodinou
Ihned vláčné kokosky
Přidáno před 3 hodinami
Domácí čokoláda
Přidáno před 4 hodinami
Hříbkové carpaccio podle Honzy Punčocháře
Přidáno před 7 hodinami
Rohlíčky se slunečnicovými semínky
Přidáno před 17 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Slepičí polévka s noky
Kajkajak před 47 minutami
Linecké pudinkové cukroví
Prakva před 1 hodinou
RETRO pudink
radimlaska10 před 2 hodinami
Dýňový koláč
DvorMar před 2 hodinami
Kynutý makový květ
KlaunVG před 3 hodinami
Moučník s pudinkovým krémem
LUCAH před 7 hodinami
Perníkové kroužky
Vitek2015 před 8 hodinami
Guláš uherského grófa
PavelSt před 10 hodinami
Pizza šneky z listového těsta
LincolnRhyme před 16 hodinami
Tématické fráze:
kančí kýta nejlepší recepty,
jelení kýta se šípkovou omáčkou,
kýta z divočáka recept,
svíčková z kančí kýty,
recept kančí se šípkovou omáčkou,
kanec na šípkové omáčce,
kanec na šípkové omáčce,
kančí na šípkové,
kančí kýta recept,
kýta z divočáka,
kančí na šipkové omačce,
divočák se šípkovou,
kančí kýta recepty,
kančí kyta,
recept na šípkovou omáčku,
kančí se sípkovou omáčkou,
jelení kýta s šípkovou omáčkou,
divocak se sipkovou omackou,
kanci s povidlovou omackou,
jelení svíčková se šípkovou omáčkou
Suroviny:
kýta kančí,
slanina,
cibule,
marmeláda šípková,
protlak rajčatový,
citron,
mouka hladká,
víno červené,
sádlo,
koření na divočinu,
jalovec,
sůl,
cukr,
voda
Komentáře (33)
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
Prozatím posílám bod, musí to být skvělé.
A ještě k tomu masu. Já kančí mívám, ale když nemám, tak tuto omáčku dělám z hovězího nebo z krůtích stehen a tak různě. Je to stejně vynikající a myslím, že omáčka je zdravá.