 
		
Kančí kýta se šípkovou omáčkou
Se šípkovou nebo se zelím? Hláška známá z českého filmu. A my vám přinášíme recept zrovna na tu šípkovou. Kančí kýtu podáváme s bramborovým knedlíkem a bohatě polijeme omáčkou. Tak ať šípková vyhraje i u vás.
Suroviny pro 5 porcí
5porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 6 905 kJ / 1 650 kcal | 
|---|---|
| Bílkoviny | 185,12 g | 
| Tuky | 57,15 g | 
| Vláknina | 15,24 g | 
| Cholesterol | 395 mg | 
| Sodík | 1,18 g | 
| Sůl | 2,88 g | 
| Sacharidy | 76,73 g | 
Postup přípravy
	Krok 1: Kýtu pořádně nasolíme a můžeme ji nechat v chladu na pár hodin či přes noc uležet.
	Krok 2: Cibuli a slaninu nakrájíme nadrobno a necháme ve větším hrnci na rozehřátém sádle opéct. Následně do hrnce vložíme nasolenou kýtu a necháme ji zatáhnout ze všech stran.
	Krok 3: Opečené maso dáme do pekáče, okořeníme, lehce podlijeme a pečeme ve vyhřáté troubě na 180 °C doměkka asi 1,5 hodiny. Upečené maso vyndáme z pekáče a odložíme.
	Krok 4: Výpek přendáme do hrnce a vydusíme na tuk. Poté přidáme mouku, osmahneme, zalijeme vodou, přidáme marmeládu, protlak, šťávu i kůru z citronu, dosolíme, dosladíme a provaříme. Ke konci varu přidáme víno.
	Krok 5: Uvařenou omáčku přepasírujeme. Maso nakrájíme na plátky a při servírování přelijeme omáčkou.
Zveřejněno 11. 2. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
						 
					
Kančí kýta se šípkovou omáčkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/kD7r
Moje poznámka
					 
				
Kančí kýta se šípkovou omáčkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/kD7r
Nejnovější recepty
	
			 
	
Štrůdl z pomazánkového másla s jablky
Přidáno před 10 hodinami
	
			 
	
Speciální bramborový sálát
Přidáno před 10 hodinami
	
			 
	
Kulajda se žampiony a ztraceným vejcem
Přidáno před 12 hodinami
	
			 
	
Cookies s bílou a mléčnou čokoládou
Přidáno před 13 hodinami
	
			 
	
Krémové těstoviny s kuřecím masem, žampiony a špenátem
Přidáno před 14 hodinami
	
			 
	
Pudinkové řezy se smetanovým krémem
Přidáno před 15 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
	
			 
	
	
			 
	
	
			 
		
	
	
			 
		
	
	
			 
	
	
			 
		
	
	
			 
	
	
			 
	
Nejnovější články
	
			 
		
	
			 
		
	
			 
		
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
	
			 
	
	
Jablečný štrúdl z domácího těsta
Jitkazmecka před 35 minutami
	
			 
	
Vepřové karé na špeku dušené v papiňáku
misula29 před 1 hodinou
	
			 
	
Kuře pečené s brambory ve vývaru
Kajkajak před 5 hodinami
	
			 
	
Rychlá celerová polévka
MoniTom před 6 hodinami
	
			 
	
Polévka z uzeného masa
Kajkajak před 7 hodinami
	
			 
	
	
Katův šleh a bramboráčky
scorpioon01 před 7 hodinami
	
			 
	
	
Výborné lasagne
1.Ditouche před 7 hodinami
	
			 
	
Rychlá thajská kari polévka s krevetami
blazeklubos57 před 8 hodinami
	
			 
	
	
			 
	
Obrácená jablková roláda
MarieP před 9 hodinami
						Tématické fráze:
						
							kančí kýta nejlepší recepty, 
						
						
							jelení kýta se šípkovou omáčkou, 
						
						
							kýta z divočáka recept, 
						
						
							svíčková z kančí kýty, 
						
						
							recept kančí se šípkovou omáčkou, 
						
						
							kanec na šípkové omáčce, 
						
						
							kanec na šípkové omáčce, 
						
						
							kančí na šípkové, 
						
						
							kančí kýta recept, 
						
						
							kýta z divočáka, 
						
						
							kančí na šipkové omačce, 
						
						
							divočák se šípkovou, 
						
						
							kančí kýta recepty, 
						
						
							kančí kyta, 
						
						
							recept na šípkovou omáčku, 
						
						
							kančí se sípkovou omáčkou, 
						
						
							jelení kýta s šípkovou omáčkou, 
						
						
							divocak se sipkovou omackou, 
						
						
							kanci s povidlovou omackou, 
						
						
							jelení svíčková se šípkovou omáčkou
						
					
						Suroviny:
						
							kýta kančí, 
						
						
							slanina, 
						
						
							cibule, 
						
						
							marmeláda šípková, 
						
						
							protlak rajčatový, 
						
						
							citron, 
						
						
							mouka hladká, 
						
						
							víno červené, 
						
						
							sádlo, 
						
						
							koření na divočinu, 
						
						
							jalovec, 
						
						
							sůl, 
						
						
							cukr, 
						
						
							voda
						
					
 
	 
 
 
 
 
 
 
			 Poslat na Messenger
					Poslat na Messenger
				 
 
 
 
 
 
	 
 
	 
	 
 
	 
	 
 
 
 
 
 
	 
	 
 
Komentáře (32)
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
Prozatím posílám bod, musí to být skvělé.
A ještě k tomu masu. Já kančí mívám, ale když nemám, tak tuto omáčku dělám z hovězího nebo z krůtích stehen a tak různě. Je to stejně vynikající a myslím, že omáčka je zdravá.