Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 657 kJ / 157 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 5,78 g |
| Tuky | 0,49 g |
| Vláknina | 15,40 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 37 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 30,30 g |
Postup přípravy
Krok 1: Vodu dáme vařit a oloupeme si cibuli a česnek.
Krok 2: Do vroucí vody vložíme omyté jazyky, přidáme sůl, oloupanou a napůl rozkrojenou cibuli i česnek.
Krok 3: Dále přidáme koření, přiklopíme poličkou a vaříme cca 1,5 - 2 hodiny. V průběhu vaření občas zamícháme.
Krok 4: Po uvaření vyjmeme jazyky na talíř, stáhneme nožem slupku, která se odděluje od vlastního masa.
Krok 5: Jazyk nakrájíme na plátky. Takto upravený jazyk můžeme podávat s hořčicí, křenem, chlebem nebo jej klasicky obalit v trojobalu (hladká mouka, rozšlehané vajíčko a strouhanka) a smažit jako řízek. Usmažený jazyk můžeme podávat s bramborovou kaší, zeleninovým salátem apod.
Zveřejněno 30. 9. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Vařený jazyk - přírodní, smažený
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/D8Zq
Moje poznámka
Vařený jazyk - přírodní, smažený
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/D8Zq
Nejnovější recepty
Jablíčka z lineckého těsta plněná jablečnou nádivkou
Přidáno před 1 hodinou
Cuketový bramborák s kuřecím masem a zeleninou
Přidáno před 1 hodinou
Mřížkový koláč s jablíčky
Přidáno před 2 hodinami
Jednohubky s olivami a mozzarellou
Přidáno před 2 hodinami
Ryba s medovo-hořčičnou omáčkou
Přidáno před 2 hodinami
Kuře s ořechovou náplní
Přidáno před 6 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Andělsky nadýchaný perník
Petra67 před 1 hodinou
Ovesná polévka s mrkví
Gothaj před 1 hodinou
Bramborová polévka
Kajkajak před 1 hodinou
Pizza z rohlíků
zonoro před 2 hodinami
Afrika řezy
hliboka před 2 hodinami
Jablková buchta s tvarohem
Noumik před 3 hodinami
Francouzské palačinky
Kvittecko před 3 hodinami
Noky (špecle) knedlíčky bramborovo-dýňové
Tynaja před 3 hodinami
Hraběnčiny výborné řezy
Kajkajak před 3 hodinami
Koka sušenky
habis před 4 hodinami
Tématické fráze:
smazeny hovezi jazyk,
vařený jazyk,
smažený vepřový jazyk,
vepřový jazyk smažený,
vařený hovězí jazyk,
vařený hovězí jazyk recepty,
smažený uzený jazyk,
vepr jazyk,
vaření jazyk,
veprovy jazyk jako ovar,
hovězí jazyk smažený,
hovezi jazyk vareny,
ovar z jazyka,
vepr. jazyk,
vaření jazyku,
vaření jazyka,
vepř.jazyk,
vařený vepřový jazyk,
vařený uzený jazyk,
vepřový jazyk vařený
Suroviny:
jazyk vepřový,
voda,
cibule,
česnek,
bobkový list,
koření nové koření,
pepř černý,
sůl,
křen,
hořčice,
chléb
Komentáře (13)
Vývar používám tehdy pokud koupím zauzené jazyky
Děkuji za milé komentáře
Mám jen pár začátečnických dotazů: česnek do vaření celé stroužky, nakrájený nebo prolisovaný? Dá se potom s tím vývarem z jazyka ještě něco dělat nebo je to na vylití?
Mne zase nakoplo, že i receptík na svíčkovou z jazyka jsem zde