Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Dietní celozrnná špenátová pizza s jarní cibulkou

Pizza je snad všemi oblíbené jídlo. Tuto dobrotu si můžete vychutnat i v dietnější variantě z celozrnné mouky a špenátovou náplní, která příjemně voní po česneku. S těstem na pizzu vám může pomoci domácí pekárna.

Hodnocení receptu je 4,9 (12×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Paprika Paprika

Snadný

Doba přípravy 120 min Doba přípravy: 110 min Doba tepelné úpravy: 10 min 2 hod. (včetně kynutí těsta)

120 min (110 min příprava + 10 min tepelná úprava, 2 hod. (včetně kynutí těsta))

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 643 kJ /
1 588 kcal
Bílkoviny34,58 g
Tuky63,62 g
Vláknina33,24 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 3,28 g
Sůl8,40 g
Sacharidy203,72 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Z teplé vody, trošky cukru a rozdrobeného droždí, necháme vzejít kvásek. Krok 2: V domácí pekárně připravíme těsto na pizzu. Do nádoby pekárny dáváme suroviny v pořadí tekuté a pak sypké. Nakonec přidáme kvásek. Zapneme program Těsto a necháme pracovat. Krok 3: Před koncem kynutí připravíme náplň. Česnek oloupeme a nakrájíme na kousky. Krok 4: Na dvou lžících oleje orestujeme česnek a přidáme rozmražený špenát. Zarestujeme, přiklopíme poličkou a zhruba 5 minut dusíme. Odklopíme a necháme chvilku vychladnout, než je těsto připravené. Krok 5: Plech vyložíme pečicím papírem (nebo pečicí fólií). Vykynuté těsto dáme na plech, pokapeme lžící oleje a pomocí ruky (nebo válečku) rozprostřeme do tenké vrstvy na plechu. Krok 6: Špenátovou náplň rozprostřeme na těsto, posypeme nakrájenou jarní cibulkou a opepříme dle chuti. Krok 7: Pečeme v předehřáté troubě na 220°C cca 10 min.

TIP: Rychlá pizza z tortilly

Zveřejněno 15. 3. 2012

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kD05

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kD05

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (14)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Recept se mi líbí:-p+11:yes::-K

ReNi - no to já taky:-p:-p, ale teď v dietě to prostě nemůžu udělat:-(;-( :-D:-D

musí být výborná, jen bych si ji zlehka posypala mozzarelou nebo jiným sýrem :yes: :yes:

Moc mi to chutná výborný recept :yes::yes:;-);-)

Paprika: moc hezký recept, ukládám si a už se těším, že udělám s medvědím česnekem:-p:yes:+

Děkuji za pochvalu. Právě jsem ji poobědvala a byla moc dobrá :-p:-*. Kopřivy by taky asi šli, ale kde je vzít v tuto časnou roční dobu. U nás na horách ještě nevykoukly. :-D:-D

Kde se vzala, tu se vzala Paprička-tak vítej děvucho, dlouho tě tu nebylo;-) Pizza je bezva a dávám ti 7.bod:yes:

Na svatého Patrika si dám dycky zelenou:-)) fefrmintku:-D
Jinak picenka vypadá zajímavě, co na ní dát ještě hrstičku jarních kopřiviček??:-p ale teď leda tak ze skleníku,co?:-D

Svátek sv. Patrika slaví hlavně Irové a spíš tekutinama :-))
Nicméně pizza vypadá moc dobře :-p:yes:

Papričko, ty žiješ???? Huráááá a mňáám :-p:-p:yes::yes::yes:

Tak jsem ráda,že tu nejsem dnes se zelenou barvou v receptu úplně sama,pěkná pizza:-K;-)

Tématické fráze:
recept dietní pizza, dietní těsto na pizzu, dietni pizza, spenatova pizza, špenátová pizza bez mouky, špenátová pizza z listového těsta, listové těsto z celozrnné mouky, celozrnná pizza recept, domácí dietní pizza, celozrnné listové těsto, listove testo z celozrne mouky, dietní pizza recept, pizza pčeničná celozrnná, celozrnné listové těsto recept, spenatova pizza recept, pizza z celozrnné mouky, celozrnné listové těsto recepty, spenatove testo na pizzu, špaldova pizza se špenátem, těsto na celozrnnou pizzu

Suroviny:
mouka celozrnna pšeničná, mouka špaldová celozrnná, droždí čerstvé, voda, cukr, sůl, špenát listový mražený, česnek, olej olivový extra virgin, pepř mletý, cibulka jarní

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu