Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Špenátové lívance se sýrovou omáčkou

Hodnocení receptu je 4,8 (14×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Iness Iness

Snadný

Suroviny

Porce: 4-6 osob

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie9 479 kJ /
2 265 kcal
Bílkoviny122,54 g
Tuky71,37 g
Vláknina16,84 g
Cholesterol 473 mg
Sodík 3,48 g
Sůl8,81 g
Sacharidy275,99 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Těsto: Z odměřeného množství mléka odlijeme do hrnku (asi do poloviny), přidáme droždí, špetku cukru a necháme vzejít kvásek. Do mísy dáme všechny ingredience na těsto i kvásek a dobře promícháme. Těsto necháme kynout asi 30 minut.

Omáčka: Do kastrolku nalijeme smetanu, přidáme nastrouhanou nivu a eidam (nebo na malé kostičky), tavené sýry, 3 lžíce mléka, bazalku, sůl a na mírném ohni přivedeme k varu. Za stálého míchání vaříme 15 minut. Krok 2: Na oleji v lívanečníku nebo na pánvi usmažíme lívance a na talíři každý přelejeme asi dvěmi lžícemi omáčky. Podáváme s čerstvou zeleninou.

Zveřejněno 21. 8. 2009

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/l5Nl

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/l5Nl

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (20)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

;-( proč mám omáčku hrudkovitou?

Jaffa: pravdepodobne sa syry v omáčke (smotane) nestihli rozpustiť...

Jaffa: Nepoužil si nízkotučný Eidam? Ten sa rozpúšťa veľmi zle.;-)

:-)) Už to tady čtu, v lívanečníku usmažíme...:) Skvělý...:o)

Dobrý den, prosím Vás, když těstíčko vykyne, je husté, nebo spíš tekutější?A jak to mám dávat na pánev, nějak to tam rozlít jako placek, nebo vykrojit kolečka a ještě nechat kynout?Jsem z toho jelen...:-( Díky za odpověď.:-K

Jsou moc dobré, netradiční. Špenátem moc nejdou cítit, takže budou chutnat i odpůrcům špenátu.:-*;-):-p. A děkuji holky za bodíky:-K

:-p už se na ně těším. Lívance jsem zatím dělala jen nasladko nebo s vajíčkem (jako knedlíky s vajíčkem) Špenátem jsem plnila palačinky, ale přímo do těsta zatím ne. Bodík k Tobě letí :yes:

Super nápad Ingrid:yes:

Moc hezký recept:-p:yes:

Bibinko moc děkuji;-)

Dobrej recept, dobrý nápad a bude to dobrý, tak ti Iness dávám bodíka:yes:

Moc dobrý nápad a také to dobře vypadá!:yes:+

Nejen to chutně vypadá, ale i chutná ;-):-D Holky děkuju ;-)

Moc chutně vypadající fotka:yes:+

Vypadá to suprovně:-p:yes:, dobrý nápad.;-)

Zdeničko děkuji:-8

Ahojky Mirčo, niva tam být nemusí. Omáčka se dá udělat z jakéhokoliv sýru ve stejném množství. Je to jednoduchý recept a moc dobrý;-):-))

Tématické fráze:
livance se spenatem, lívance s vajíčkem, špenátové palačinky se sýrovou omáčkou, sýrová omáčka se spenatem, lívance se špenátem recept, palačinky se špenátem a sýrovou omáčkou, špenátové, livancese spenatem, recept na špenátové knedlíky s omáčkou, palacinky se syrovou omackou, bramborvo špenátové lívanečky, bramborovo-sýrové lívance, špenátovo-sýrová omáčka, livance z eidamu, syrove livance, recept na syrovou omacku, zapečené lívance s vajíčkem, jak na sýrovou mísu, syrovospenatova omacka, lívance s vajíčky

Suroviny:
mléko, droždí, cukr, špenát, mouka hladká, vejce, česnek, majoránka, sůl, olej, smetana na vaření, sýr niva, sýr eidam, sýr tavený, mléko, bazalka čerstvá, sůl

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu