Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Dršťková polévka z ředkviček

Polévka, kterou můžete s klidem nabídnout i vegetariánům. Sice zde ředkvičky utrpí na barvě ztrátu kytičky vařením, ale na chuti jim nebude co vytknout. Jednoduše zdravá a dobrá polévka.

Hodnocení receptu je 4,2 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Jaruna18 Jaruna18

Snadný

Doba přípravy 35 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 20 min

35 min (15 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 760 kJ /
660 kcal
Bílkoviny18,66 g
Tuky33,98 g
Vláknina19,60 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 467 mg
Sůl1,10 g
Sacharidy62,37 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Na tuku zpěníme cibulku, zasypeme moukou, osmahneme, přidáme papriku. Krok 2: Nakonec přidáme vývar nebo bujon, hrubě nastrouhané ředkvičky, ovesné vločky a necháme povařit. Krok 3: Přidáme majoránku a polévku podle chuti přisolíme.

TIP: Co se dá udělat z ředkviček

Zveřejněno 18. 7. 2009

Poznámka autorky Jaruna18

Podle chuti si můžete přidat utřený česnek se solí.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/76vw

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/76vw

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (13)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Kateřina 15. 6. 2012 17:07
Ha,neznám,ale určije vyzkouším;-):-)):yes:

Jarmilo už dvakrát jsem vařila tuto tvoji polévku všem nám moc chutná.Opravdu moc dobrá, dík za recept.:-p:-p:-p:yes::yes::yes:

:-p ještě teď se olizuji... ;-)

:yes:Taky dělám držkovou z ovesných vloček a masáků, ale z ředkviček, to se bude muset vyzkoušet. Já mám držkovou moc ráda, ale ty držky nemusím.:yes:

Tak tohle určitě vyzkouším dršťkovku dělám ale si ji cedím drštky taky nemusím:-( tohle je něco jiného moc děkuji a dávám bodík:yes:

To nevadí jestli nutnost nebo nenutnost. Je to zkrátka recept náhradní a jestli alespoň trochu jedlej tak jistě uspokojí , jak říkáš ty, co drštky nejedí, ty co mají na drštkovou chuť a zrovna drštky nejsou a i ty co trochu špórují. ( Vždyť dnes silně provařené DRŠTKY - sice perfektní, nejsou zrovna nejlevnější). SUPER, SUPER, Super ! Je zbytečné to jakojiv zdůvodňovat. Václav

Václave,díky.Ona to je spíše nutnost, naše děti dršťky totiž neradi.;-)

Jarmilko. Teď jsi mne nadchla. Já drštkovou zbožňuji a už jsem si myslel, že mne už nic nepřekvapí. Zkoušel jsem dělat z vloček, hlívy ústřičné, masáků, kůže ze slepuce, drůbežích i vepřových žaloudků a pod. Je pravada, že pravé drštce se nic nevyrovná (jedině vepřové žaludky), ale vždy to dost připomíná a uspokojí, když nic není. Ale tohle je něco mimořádného. Nemůžu si pomoct a musím to vyzkoušet. Máš ode mne +bodík a veké díky za tvoji fantazi. Václav.

Uf :-O mám vyzkoušenou dršťkovou z masáků, ale tohle teda vidím poprvé a nestačím valit očka.

Jo tak to holky zkuste.Ten talíř je starej a hodně se do něj vejde.:-8

No,zřejmně jí vyzkouším:-!Jaruš, máš správnej talíř-líbí se mi;-)

Už to tisknu!!:-O To je fak něco hodně zvláštního!!:yes: Aspoň teda pro mne;-)

Tématické fráze:
držkovka z hlívy, ředkvičky recepty, dršťková polévka recept, drzkova z redkvicek, drstkova polévka z ředkvičky, recepty z ředkviček, polevka zředkvicek, dršťková polévka z rekvicek, držková polévka, dršťková polévka, polevka z redkvicky, držkovka z masáků, polévka z ředkve, recept na držkovou polévku, drzkova polevka z rekvicek, ředkvičky recept, držkovka z hlívy ústřičné, ředkvičky polévka, drzkova polevka z rekvicek, houbová držkovka

Suroviny:
ředkvičky, vločky ovesné, olej, cibule, mouka hladká, vývar masový, paprika sušená sladká, paprika sušená pálivá, majoránka, sůl

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu