Domácí uzené na polský způsob
Češi jsou mistry v mnoha směrech a uzení patří mezi ně. Vyudit si doma maso zvládne spousta z nás. Mnozí s uzením teprve začínají, a tak se jim hodí pár rad či inspirace, například uzené na polský způsob.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka - 10 kg
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 136 684 kJ / 32 668 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 1 455,40 g |
| Tuky | 2 970,36 g |
| Vláknina | 12,60 g |
| Cholesterol | 4,60 g |
| Sodík | 85,92 g |
| Sůl | 10,00 g |
| Sacharidy | 27,00 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 20. 12. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Domácí uzené na polský způsob
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/p8qp
Moje poznámka
Domácí uzené na polský způsob
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/p8qp
Nejnovější recepty
Poctivý vývar z hovězích kostí podle Petra Hajného
Přidáno před 14 hodinami
Čočkové karbanátky II
Přidáno před 17 hodinami
Brynzové halušky
Přidáno před 19 hodinami
Sýrové placky
Přidáno před 22 hodinami
Krůtí steak se zeleninovým kuskusem
Přidáno před 23 hodinami
Krkovice dušená s rajčátky a fazolovými lusky
Přidáno před 23 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Mrkváče
ZdenaUvizlova před 49 minutami
Maso po Sečuánsku
Rudisek před 1 hodinou
Margotková kolečka
Miiichiii21 před 1 hodinou
Květáková polévka
Eva_H před 10 hodinami
Cheesecake od Evy
Ivvettaa před 12 hodinami
Bílé fazole nakyselo
Milerka před 13 hodinami
Svačinové sendviče
Kajkajak před 13 hodinami
Špagety à la carbonara
dolejsovaveronika před 14 hodinami
Jarní salát
Kajkajak před 15 hodinami
Máslové sušenky s džemem (Pinterest heart cookies)
Petronilka před 16 hodinami
Tématické fráze:
uzení masa v udírně,
domaci uzene,
domaci uzeni,
jak udit maso,
jak udit,
jak udit sýr,
domácí uzené maso,
domácí uzení masa,
domaci uzeny syr,
jak vyudit bucek,
rychlosul na uzení,
rychlosůl,
jak vyudit maso,
jak udit vepřové maso,
domácí udírna,
jakym dřevem udit,
domácí uzený bůček,
domácí uzená kýta,
uzení masa,
recept na domácí uzené maso
Suroviny:
maso vepřové,
voda,
rychlosůl,
bobkový list,
koření nové koření,
pepř černý,
česnek
Komentáře (68)
P.S. Sanitr je vhodný tak na pyrotechnniku
chci vyzkoušet vyudit maso podle Vás,ale je problém ,že po přidání rychlosoli(sanytr)4 dkg na kg masa,není maso slané?Co jsem udělal špatně? Děkuji
Pavel
Děkuji za odpověď.
pavelk:
Snad sem ti poradil dobře.Já to tak dělávám spousty let a výsledek je vždy ucházející ne-li vynikající.
I.
Musím poděkovat za tento recept. Po různých pokusech to bylo poprvé, kdy se maso opravdu povedlo. Máme naloženou již druhou várku a konečně si nemyslíme, že stavět udírnu byla ztráta času. Ještě jednou - děkuji smajlik
II.
autor: Blažej (neregistrovaný/á)
vloženo: 21. 12. 2010 20:44:20 nahlásit reagovat
Postavil jsem novou udírnu a hned na poprvé jsem vyskoušel tvůj recept a bomba všichni měli mastnou hubu a na podruhe už jsem udil všem co to ochutnali.Maso je pěkně štavnaté a jen se rozpadá na jazyku.Je to skvělý recept,jen tak dál.:-www.toprecepty.cz/images/design/smajlici/5.gifp
P.s. V té vodní si myslím,že je maso spíše uvařené než uzené.