Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 8 183 kJ / 1 956 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 47,57 g |
Tuky | 115,18 g |
Vláknina | 1,22 g |
Cholesterol | 1,08 g |
Sodík | 567 mg |
Sůl | 1,46 g |
Sacharidy | 181,61 g |
Postup přípravy
Krok 1: Plátkovou želatinu namočíme ve studené vodě a necháme nabobtnat.
Smetanu a karamely za stálého míchání rozpustíme v kastrůlku. Po rozpuštění karamel sundáme z ohně. Krok 2: Ze želatiny vymačkáme přebytečnou vodu a za stálého míchání vkládáme do smetany s rozpuštěnými karamelami jeden plátek želatiny po druhém. Necháme chladnout.
Z poloviny cukru a bílků ušleháme sníh. Odložíme stranou. Krok 3: S druhou polovinou cukru vyšleháme smetanu. Jemnými pohyby spojíme šlehačku se sněhem a pomalu přidáme vychladlou směs karamel a želatiny. Vše dobře a opatrně smícháme.
Mousse nalijeme do formy, do které jsme si předem na dno položili piškot. Povrch uhladíme a dáme do lednice ztuhnout. Po ztuhnutí zdobíme podle fantazie.
Smetanu a karamely za stálého míchání rozpustíme v kastrůlku. Po rozpuštění karamel sundáme z ohně. Krok 2: Ze želatiny vymačkáme přebytečnou vodu a za stálého míchání vkládáme do smetany s rozpuštěnými karamelami jeden plátek želatiny po druhém. Necháme chladnout.
Z poloviny cukru a bílků ušleháme sníh. Odložíme stranou. Krok 3: S druhou polovinou cukru vyšleháme smetanu. Jemnými pohyby spojíme šlehačku se sněhem a pomalu přidáme vychladlou směs karamel a želatiny. Vše dobře a opatrně smícháme.
Mousse nalijeme do formy, do které jsme si předem na dno položili piškot. Povrch uhladíme a dáme do lednice ztuhnout. Po ztuhnutí zdobíme podle fantazie.
Zveřejněno 5. 1. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pěnový dort (mousse) z mléčných karamel
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/3KLR
Moje poznámka
Pěnový dort (mousse) z mléčných karamel
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/3KLR
Nejnovější recepty
Muffiny z rýžové mouky
Přidáno před 3 hodinami
Kynuté knedlíky s mirabelkovou omáčkou
Přidáno před 7 hodinami
Grilovaný lilek se zeleninou
Přidáno před 8 hodinami
Cuketová smetanová polévka s chlebovými krutonky
Přidáno před 11 hodinami
Švestkové knedlíky z odpalovaného těsta podle ČSN
Přidáno před 15 hodinami
Úžasná medová žebírka
Přidáno před 22 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Cuketové koblihy
Bretik před 3 minutami
Smetanová omáčka z cukety a kořenové zeleniny (bez mouky)
Miluska56 před 21 minutami
Cuketová omáčka na špagety
Angel8 před 56 minutami
Bramborový chleba III.
HanaS92 před 1 hodinou
Krémová pórková polévka
TondaS před 2 hodinami
Masové knedlíčky v houbové omáčce
Sahula před 2 hodinami
Pikantní špagety s hlívou ústřičnou
Sahula před 2 hodinami
Dračí špízy s hlívou ústřičnou
Sahula před 2 hodinami
Vepřová játra na paprikách s hlívou ústřičnou
Sahula před 2 hodinami
Vepřové s hlívou ústřičnou
Sahula před 2 hodinami
Tématické fráze:
karamelova pena,
karamel recept,
pěnový pohár,
karamelový dort,
karamelový mousse recept,
mléčné karamelky,
mlečné recepty,
kolik váží plátek želatiny,
karamelova pena do dortu,
recept na karamelu vy dort,
karamelový dort recept,
karamelový pohár recept,
dort karamel,
recept na dort,
karamelový mousse,
krém z mléčných karamel,
karamel,
plněný sváteční mousse dort od food bloggerů,
karamelová pěna mousse,
domaci mlecne karamely krem
Suroviny:
karamelky,
želatina,
smetana,
bílek,
smetana ke šlehání,
cukr moučkový,
vejce,
cukr krystal,
mouka hladká,
škrob kukuřičný
Komentáře (32)
tohle si někdy udělám, vypadá to naprosto luxusně.. foto.. dokonalost sama
Děkuji
Sarovka a Katy: Spodek dortíku jsem si vyrojil kulatým vykrajovátkem, podle toho jsem si uřízl proužek piškotu, tak aby mi to vyšlo po celém obvodě kulatého piškotového základu, a kolem tohoto piškotu jsem připevnil pomocí lepící pásky silnou ohebnou folii a pak jsem to naplnil moussem.Když to sestydne tak se odstraní folie a piškot drží svůj tvar
1. plátek želatiny - není možné uvést váhu?
2. bude mi mousse držet tvar ve formičkách na semifreda?
3. piškot připevním krémem
Omlouvám se a děkuji
Pajaska a zizala teď jste mě odhalili