Rychlý smrkový med
Mladé smrkové výhonky představují doslova bombu plnou vitamínu C. Jsou měkoučké, a proto se dají konzumovat jen tak nebo přidat například do salátu. My pro vás máme recept, jak si jejich chuť uchovat ve formě medu.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 29 286 kJ / 7 000 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 0,00 g |
| Tuky | 0,00 g |
| Vláknina | 0,00 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 8 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 1 750,00 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 8. 5. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Rychlý smrkový med
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/O76N
Moje poznámka
Rychlý smrkový med
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/O76N
Nejnovější recepty
Jednohubky s krabí pomazánkou
Přidáno před 11 hodinami
Linecké perníkové koláčky s povidly a mandlemi
Přidáno před 11 hodinami
Domácí skořicové sušenky
Přidáno před 12 hodinami
Vepřové na kmínu podle ČSN
Přidáno před 14 hodinami
Sachr cukroví
Přidáno před 15 hodinami
Zeleninová roláda se sýrem a šunkou
Přidáno před 15 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Guláš uherského grófa
PavelSt před 42 minutami
Pizza šneky z listového těsta
LincolnRhyme před 6 hodinami
Těsto na perníčky - hned měkké
MarcelaH. před 7 hodinami
Květákové placičky
Valis před 8 hodinami
Rajská omáčka od maminky
Viktorka :) před 9 hodinami
Pečené kuře
Kajkajak před 9 hodinami
Dušená rýže
Kajkajak před 9 hodinami
Gazpacho jak ho dělám já
Sahula před 11 hodinami
Gaspacho - vychlazená španělská polévka
Sahula před 11 hodinami
Tématické fráze:
smrkový med,
med ze smrku,
smrkový med recept,
med ze smrkovych,
med ze smrku recept,
recept na med ze smrku,
med ze smrkových výhonků,
smrckovy med,
recept na smrkový med,
podbělový med,
med ze smrčků,
med smrkový,
med z vyhonku smrku,
recepty na med,
hustý smrkový med,
med ze sedmikrasek,
domácí smrkový med recept,
med z smrkových výhonků,
sirup ze smrkových výhonkú,
med recept
Suroviny:
smrkový v ýhonek,
citron bio,
voda,
cukr
Komentáře (87)
Ketty12: Teď jsem už sirup docela dlouho nedělala a tady jsem se držela receptu, který jsem převzala. Ale otočit sklenice ihned po naplnění by měla být větší jistota, že se med nebude kazit a déle vydrží. Raději dopíšu do receptu.
tonik.murin: Tady mě mrzí, že se nezadařilo.
Možná někdo poví, kde se stala chyba
Eva: Díky, jsem ráda
Lucie: Pampeliškový jsem dělala kdysi dávno, ale nikdy jsem ho neměla tak hustý, jako třeba normální včelí med. Pokud se nemaže třeba na chleba ale přidává se jen do čaje, tak na hustotě až tak nezáleží. Nevím, podle jakého receptu jste dělala, ale všeobecně platí, že čím déle se vaří, tak se voda odpařuje a "med" houstne.
Jen jsem ty smrkové výhonky sbírala z ořezaných stromů, protože je mi líto obírat čerstvé rostoucí stromečky
Použila jsem třtinový cukr, med má krásnou barvu
Jinak se omlouvám Angelice, její dotaz jsem opravdu přehlédla a to si nechávám upozornění na komentáře posílat emailem
mockrát děkuju za super nápad!!!
každý rok vařím jen z bezu a pampelišek případně akátu ale tenhle je chuťově úplně odlišný a všichni si ho moc pochvalují :)
Miri,tak Tobě se vlastně výhonky na sirup už macerují, jsem se teď dočetla