Pečenáče
Objevte tradiční chuť pečenáčů, které spojují křehké obalované rybí filety s pikantním nálevem plným koření. Tento klasický český pokrm je po odležení ideální jako předkrm nebo lehký hlavní chod.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 531 kJ / 366 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 75,00 g |
Tuky | 2,00 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 250 mg |
Sodík | 4,03 g |
Sůl | 10,00 g |
Sacharidy | 12,00 g |
Postup přípravy
Krok 1: Z ryb odstraníme páteř, ale kůži necháme. Mírně osolíme a obalíme v trojobalu a usmažíme, jako řízky.
Krok 2: Do vyšších sklenic si dáme vše, co je třeba do nálevu, mimo octu.
Krok 3: Ryby naskládáme nastojato, zalejeme octem, dolejeme vodu až do vrchu a zavíčkujeme.
Krok 4: Sterilujeme, ale opravdu jen na chycení víčka, pokud můžeme, tak horkým vzduchem.
Krok 5: Konzumujeme tak po 3 dnech, ale i později, pokud vydržíme.
Zveřejněno 31. 8. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pečenáče
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/OyxQ
Moje poznámka
Pečenáče
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/OyxQ
Nejnovější recepty
Jahodové carpaccio
Přidáno před 4 hodinami
Jahodové košíčky
Přidáno před 11 hodinami
Třešňový koláč s pudinkem
Přidáno před 11 hodinami
Nepečená roláda z kakaových palačinek
Přidáno před 21 hodinami
Salát s chřestem a jahodami
Přidáno 7. 6. 2025 17:01
Masové kuličky obalené v ostro-kyselé omáčce
Přidáno 7. 6. 2025 16:49
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Mrkvový krém s kari
Jan Nemec před 9 hodinami
Třešňové muffiny s čokoládou
xjanax před 9 hodinami
Kuřecí řízečky v pařížském těstíčku
gabikka před 10 hodinami
Bezinkový sirup
KaterinaRimanova před 10 hodinami
Mufiny z jablečného těsta
Pechova.veronika84 před 11 hodinami
Sýrové karbanátky
tynaztyna před 11 hodinami
Nadýchaný hrnečkový perník
Kiki2612 před 11 hodinami
Churros s čokoládou (Čuros)
Kiki2612 před 11 hodinami
Domácí rohlíky
Gabriela99 před 12 hodinami
Tématické fráze:
nálev na pečenáče,
domácí pečenáče,
pečenáče z cejna,
recept na rybí pečenáče,
pečenáč,
pečenáče z cejnů,
rybí pečenáče,
recept na domaci pecenace,
pečenáče nálev,
ryby pecenace,
pecenace z kapra,
domácí pečenáče z kapra,
pečenáče recept z cejna,
domácí pečenáče recept,
nálev na pečenáče z ryb,
pečenáče ze sleďů,
domácí rybí pečenáče,
co je pečenáč,
co jsou pečenáče,
pečenáč recept
Suroviny:
hejk,
strouhanka,
vejce,
mouka hladká,
sůl,
olej,
pepř,
koření nové koření,
cukr,
sůl,
ocet,
bobkový list
Komentáře (27)
Dnes som otvorila na raňajky pohár s pečenáčmi. Robila som pred týždňom a iba s obrovským zaprením som poháre v chladničke okukávala. Bola to moja premiéra, ešte som nič také nerobila, ale ani nejedla (iba videla v Lidli). A nesterilizovala som - ako radí angel. Ďakujem ti za recept, pretože som nerobila poslednýkrát! +