Kuřecí po italsku
Příprava plněných kuřecích prsíček je rychlá a existuje nepřeberné množství receptů. Vyzkoušejte s námi tato, plněná pršutem, mozarellou a sušenými rajčaty. Jsou krásně šťavnatá a voní po česneku a bazalce.
Suroviny pro 2 porce
2porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 215 kJ / 290 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 1,42 g |
Tuky | 18,13 g |
Vláknina | 5,23 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 635 mg |
Sůl | 1,35 g |
Sacharidy | 12,90 g |
Postup přípravy
Krok 1: Do každého řízku nakrojíme kapsu, uvnitř mírně osolíme, potřeme pestem, vložíme po 3 sušených rajčatech, jednom plátku pršutu a mozzarelly.
Krok 2: Sepneme jehlou a zvenku osolíme a okořeníme rozemnutou bazalkou.
Krok 3: Opečeme z obou stran na olivovém oleji a přendáme do zapékací misky.
Krok 4: Na výpeku opečeme i na tenčí plátky nakrájenou cuketu, kterou nakonec z jedné strany potřeme rozdrceným česnekem.
Krok 5: Řízky zabalíme do cuketových plátků, česnekovou stranou k masu.
Krok 6: Výpek zalijeme vínem a trochou vody a přilijeme k masu.
Krok 7: Vložíme do vyhřáté trouby na 220C a pečeme cca 15 minut.
Krok 8: Maso vyjmeme a ve šťávě rozmícháme červené pesto.
Zveřejněno 14. 5. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kuřecí po italsku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/E1l0
Moje poznámka
Kuřecí po italsku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/E1l0
Nejnovější recepty
Smažená cuketa se salámem
Přidáno před 4 hodinami
Pórkové rizoto podle Pohlreicha
Přidáno před 10 hodinami
Cuketové krokety
Přidáno před 12 hodinami
Hrušková marmeláda
Přidáno 18. 8. 2025 17:03:01
Králík s houbovou smetanovou omáčkou
Přidáno 18. 8. 2025 09:06:07
Líné koláče
Přidáno 18. 8. 2025 05:03:01
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Pomazánka ze smažených vajíček
brtna před 6 minutami
Tapiokový pudink s lesními plody
ha.ry před 37 minutami
Kváskové housky, rohlíky, pečivo
Zorrolady před 2 hodinami
Cuketová polévka krémová
Bretik před 2 hodinami
Kvašená cuketa
Bretik před 2 hodinami
Zapékaná cuketa na plech
Bretik před 2 hodinami
Rychlý cuketový guláš
Bretik před 2 hodinami
Zadělávaná cuketa s koprem
Bretik před 2 hodinami
Cuketové palačinky plněné masem a zeleninou
Bretik před 2 hodinami
Šťavnaté zapečené kotlety
Martivac před 2 hodinami
Tématické fráze:
kuřecí maso po italsku,
kuřecí steak po italsku,
kuřecí po italsku,
kuřecí plátek po italsku,
kuřecí stehno po italsku,
kuřecí nudličky po italsku,
kuřecí stehna po italsku,
maso po italsku,
cuketa po italsku,
kure po italsku,
kuřecí maso po po italsku,
kuřecí roláda po italsku,
kuřecí plátky po italsku,
kuřecí po itaklsku,
kuřecí po po italsku,
kuřecí po itaslsku,
zapečené kuřecí maso po italsku,
po italsku,
těstoviny s rajčatovým pestem,
recepty kuřecí maso po italsku
Suroviny:
řízky kuřecí,
cuketa,
sýr mozzarella,
rajče sušené,
pršut,
sušená bazalka,
česnek,
víno bílé suché,
pesto,
sůl,
olej olivový
Komentáře (34)
Doporučuji k vyzkoušení. Pro začátečníky uvádím, že pokud se jim povede kapsa proříznout, lze sepnout párátky, případně srolovat.
a jak píše Andrea, je hned vedle zeleného pesta.. téměř v každém marketu