Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hrách zapečený se zelím dle SPLK

Hodnocení receptu je 4,7 (9×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

ArmDra

Snadný

Doba přípravy 120 min Doba přípravy: 120 min

120 min (120 min příprava)

Suroviny

Porce: 3-4 podle objemu žaludku :D

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie9 242 kJ /
2 209 kcal
Bílkoviny133,35 g
Tuky8,72 g
Vláknina79,56 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 3,74 g
Sůl9,03 g
Sacharidy360,08 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Nejprve si namočíme minimálně na 3 hodiny hrách (já namáčela přes noc), poté uvaříme s 2 bobkovými listy tak, aby byl měkký, ale ne úplně na kaši. Nesmí v něm zůstat moc vody. Krok 2: Během toho si dáme do hrnce pokrájené zelí s 1/3 kyselé vody ze sklenice se zelím, přidáme cukr (dle SPLK sladidlo), sůl a podusíme asi 10-15 minut, nakonec můžeme zahustit troškou kukuřičného škrobu. Když je hrách uvařený, vmícháme zelí, kečup nebo drcená rajčata, majoránku, trochu soli a na tenké plátky nakrájený česnek. Krok 3: Z hrnce dáme do skleněného pekáčku (nemusí se vymazávat) a dopečeme. Záleží to na troubě, já pekla 20 minut na 125°C, pak 15 minut na 175°C.

Zveřejněno 15. 5. 2012

Poznámka autorky ArmDra

Kdo se nestravuje podle SPLK (stravování podle Lenky Kořínkové), může si před koncem pečení přidat nastrouhaný sýr, aby se roztál a také pokud není skleněná zapékací miska, může se vymazat tukem a vysypat strouhankou. Za případné vychytávky budu moc vděčná ;-)

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/8WqL

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/8WqL

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (10)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

BILKOVAI: až zkusíš, napiš, jaké to bylo a třeba i nové vychytávky ;-)

To je zajímavé a láká mě to vyzkoušet. Vůbec si nedovedu představit výslednou chuť. Ale hrách i zelí máme rádi, tak přoč ne? ;-):-)):yes:

Líbí :-):yes:

rebeka: já mám právě vychytávku, že pokud se dá do jídla více majoránky a dost se to povaří, tak ona stahuje nadýmavost, já už dávám majoránku i do čočky nebo fazolí, ptž na mě a na přítele to opravdu funguje!

opravdu zajímavá kombinace;-):-):yes::yes:
jako digestiv doporučuju Espumisan:-8:-D:-D:-D:-D:yes::yes:

Jana Remkova: já nevím, zkusila jsem to zpatlat a bylo to fakt super, dokonce i moje známá, co hrách nesnáší ani po čuchu to zblajzla

Anna Kocikova: mockrát děkuju

Jana Remkova::-DTo si piš,že jsou jedlé;-):-))
Také se mi receptík líbí:-p+:yes:

Velmi zvláštní kombinace a určitě super následky:-D. Nicméně, poslední dobou jsem se přesvědčila, že tyto zvláštní kombinace jsou velice jedlé;-):yes:

Tématické fráze:
splk recepty, splk, recepty splk, splk.cz, splk poslední diskuze, hrách sterilovaný recepty, hrách recepty, splk diskuze, recepty podle splk, recepty lenky kořínkové, hrach cocka zeli, hrách a zelí, hrách zapékaný se zelím, splk-recepty, recepty z hrachu, hrách zapečený se sýrem, zapečený her, kysele zeli a hrach, recepty lenky kořínkové on line, sladké recepty dle lenky kořínkové

Suroviny:
hrách, zelí sterilované, kečup sladký, česnek, majoránka, bobkový list, sůl, cukr, škrob kukuřičný

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu