Kuřecí po italsku
Příprava plněných kuřecích prsíček je rychlá a existuje nepřeberné množství receptů. Vyzkoušejte s námi tato, plněná pršutem, mozarellou a sušenými rajčaty. Jsou krásně šťavnatá a voní po česneku a bazalce.
Suroviny pro 2 porce
2porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 1 215 kJ / 290 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 1,42 g |
| Tuky | 18,13 g |
| Vláknina | 5,23 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 635 mg |
| Sůl | 1,35 g |
| Sacharidy | 12,90 g |
Postup přípravy
Krok 1: Do každého řízku nakrojíme kapsu, uvnitř mírně osolíme, potřeme pestem, vložíme po 3 sušených rajčatech, jednom plátku pršutu a mozzarelly.
Krok 2: Sepneme jehlou a zvenku osolíme a okořeníme rozemnutou bazalkou.
Krok 3: Opečeme z obou stran na olivovém oleji a přendáme do zapékací misky.
Krok 4: Na výpeku opečeme i na tenčí plátky nakrájenou cuketu, kterou nakonec z jedné strany potřeme rozdrceným česnekem.
Krok 5: Řízky zabalíme do cuketových plátků, česnekovou stranou k masu.
Krok 6: Výpek zalijeme vínem a trochou vody a přilijeme k masu.
Krok 7: Vložíme do vyhřáté trouby na 220C a pečeme cca 15 minut.
Krok 8: Maso vyjmeme a ve šťávě rozmícháme červené pesto.
Zveřejněno 14. 5. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kuřecí po italsku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/E1l0
Moje poznámka
Kuřecí po italsku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/E1l0
Nejnovější recepty
Pomazánky na jednohubky
Přidáno před 8 minutami
Jemné marokánky
Přidáno před 2 hodinami
Mandlové laskonky
Přidáno před 3 hodinami
Tuňákový tatarák s avokádovým pyré podle Marka Raditsche
Přidáno před 8 hodinami
Slepované linecké cukroví podle cukráře Skály
Přidáno před 9 hodinami
Jablečné koláčky z listového těsta
Přidáno před 10 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Báječná jatýrka na slanině
Fitulka před 20 minutami
Vydatná fazolková polévka
Fitulka před 38 minutami
Bůčkový nářez
Stanas před 56 minutami
Rychlé ořechové řezy s kávovou šlehačkou
Denade před 2 hodinami
Kuřecí supreme se žampionovou omáčkou podle Mirka Kaliny
frimlik před 2 hodinami
Polévka s červenou čočkou a mrkví
Pavel-Buco-Harwy před 2 hodinami
Kuřecí pikantní směs
Ajkad před 3 hodinami
Rychlé a chutné hrnkové sušenky
Irena1984 před 3 hodinami
Štrachanda z Plzeňska
Danulka52 před 3 hodinami
Bramborový kotlík s mletým masem a špenátem
Sapasapa před 3 hodinami
Tématické fráze:
kuřecí maso po italsku,
kuřecí steak po italsku,
kuřecí po italsku,
kuřecí plátek po italsku,
kuřecí stehno po italsku,
kuřecí nudličky po italsku,
kuřecí stehna po italsku,
maso po italsku,
cuketa po italsku,
kure po italsku,
kuřecí maso po po italsku,
kuřecí roláda po italsku,
kuřecí plátky po italsku,
kuřecí po itaklsku,
kuřecí po po italsku,
kuřecí po itaslsku,
zapečené kuřecí maso po italsku,
po italsku,
těstoviny s rajčatovým pestem,
recepty kuřecí maso po italsku
Suroviny:
řízky kuřecí,
cuketa,
sýr mozzarella,
rajče sušené,
pršut,
sušená bazalka,
česnek,
víno bílé suché,
pesto,
sůl,
olej olivový
Komentáře (34)
Doporučuji k vyzkoušení. Pro začátečníky uvádím, že pokud se jim povede kapsa proříznout, lze sepnout párátky, případně srolovat.
a jak píše Andrea, je hned vedle zeleného pesta.. téměř v každém marketu