Suroviny pro 3
3
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 1 326 kJ / 317 kcal  | 
|---|---|
| Bílkoviny | 7,65 g | 
| Tuky | 12,60 g | 
| Vláknina | 4,95 g | 
| Cholesterol | 41 mg | 
| Sodík | 59 mg | 
| Sůl | 0,11 g | 
| Sacharidy | 40,73 g | 
Postup přípravy
	Krok 1: Prosím – berte suroviny jako orientační, záleží na velikosti brambor a podle nastrouhaného množství přidáme smetany…Prostě, kolik nastrouháte,  tolik sníte.
	Krok 2: Syrové brambory nastrouháme na struhadle (musí být tenké). Přidáme sůl, pepř, koření, cibulku a rukou důkladně promícháme (promneme) se smetanou, aby se dostala všude a plátky nezůstaly  slepené.
	Krok 3: Formičky na mufiny vytřeme lehce olejem, vyložíme pásky z pečícího papíru (viz foto-upečené brambůrky půjdou pěkně vydělat) a důkladně natlačíme plátky brambor i boky, co nejvíce tam vleze. Zalijeme smetanou, co zůstane.
	Krok 4: Pečeme v předehřáté troubě na 200 st. asi 45min. (záleží na druhu brambor-každý si pohlídá, příp. před koncem zkusíte, zda jsou brambory upečeny).
	Krok 5: Brambory mají zůstat křupavé, proto je smetany jen opravdu na promíchání bramborových plátků.
	Krok 6: Brambory můžete také přidat k pečenému masu do trouby 45min. před koncem pečení.
Přílohové brambory můžete dělat pokaždé jinak, např. přidat jiné koření, česnek, parmezán, slaninu.
Přílohové brambory můžete dělat pokaždé jinak, např. přidat jiné koření, česnek, parmezán, slaninu.
Zveřejněno 23. 5. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
						
					
Přílohové brambory JJ (jednoduše a jinak)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/4Vz6
Moje poznámka
					
				
Přílohové brambory JJ (jednoduše a jinak)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/4Vz6
Nejnovější recepty
	
			
	
Rychlé šlehačkové řezy
Přidáno před 22 minutami
	
			
	
Špekové knedlíky se zelím
Přidáno před 1 hodinou
	
			
	
	
Silný základ na omáčky podle Petra Hajného
Přidáno před 4 hodinami
	
			
	
	
Poctivý vývar z hovězích kostí podle Petra Hajného
Přidáno před 18 hodinami
	
			
	
Fleky se zelím
Přidáno před 20 hodinami
	
			
	
Čočkové karbanátky II
Přidáno před 20 hodinami
Přečtěte si
	
			
	
	
			
		
	
	
			
	
	
			
	
	
			
		
	
	
			
	
	
			
	
	
			
	
Nejnovější články
	
			
		
	
			
		
	
			
		
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
	
			
	
Dvojctihodné koláčky podle Josefa Maršálka
Massa před 27 minutami
	
			
	
Rajská omáčka s masovými kuličkami a knedlíkem
klarence před 2 hodinami
	
			
	
Bramborová kuřecí polévka
chachar před 2 hodinami
	
			
	
	
Mrkváče
ZdenaUvizlova před 3 hodinami
	
			
	
Maso po Sečuánsku
Rudisek před 4 hodinami
	
			
	
	
Margotková kolečka
Miiichiii21 před 4 hodinami
	
			
	
	
Květáková polévka
Eva_H před 13 hodinami
	
			
	
Cheesecake od Evy
Ivvettaa před 15 hodinami
	
			
	
Bílé fazole nakyselo
Milerka před 17 hodinami
	
			
	
Svačinové sendviče
Kajkajak před 17 hodinami
						Tématické fráze:
						
							přílohové brambory, 
						
						
							brambory jako příloha jinak, 
						
						
							brambory přílohové, 
						
						
							recept na přílohové brambory, 
						
						
							formička na brambory, 
						
						
							formičky na brambory, 
						
						
							kolik brambor na porci, 
						
						
							přílohové brambory recept, 
						
						
							přílohové brambory se smetanou, 
						
						
							recepty z brambor, 
						
						
							tv paprika recepty vaříme s billem, 
						
						
							kolik je porce brambor, 
						
						
							výtečné brambory v troubě, 
						
						
							brambory jinak, 
						
						
							kolik brambor na dietu, 
						
						
							přílohovébrambory, 
						
						
							formičky na pečení brambor, 
						
						
							recept na brambory přílohové, 
						
						
							přílohové letní saláty, 
						
						
							vaříme s billem recepty
						
					
						Suroviny:
						
							brambory, 
						
						
							smetana, 
						
						
							sůl, 
						
						
							pepř, 
						
						
							kurkuma, 
						
						
							bazalka čerstvá, 
						
						
							cibulka jarní, 
						
						
							parmazán, 
						
						
							olej, 
						
						
							pečící papír
						
					
	
			
	
	
	
	
Komentáře (26)
Máš je pěkně opečené, to mám ráda, když to křupe
Já taky nějak moc neskládala, ale když se jen vyloží boky, tak to po upečení cosi vytvoří a díky smetaně (nebo i sýru) drží pohromadě. To ale není důležité, hlavně, že jsi nebyla zklamaná
Díky jahoda
Já to dělala přesně podle mistra Billa
Hlavně dobře napěchuj na sebe, aby plátky pěkně držely fazónku a je dobré vyložit boky - potom to dělá tu květinku