Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Tvarohová houbovka

Hodnocení receptu je 4,4 (8×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

spagetka spagetka

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 954 kJ /
467 kcal
Bílkoviny34,00 g
Tuky15,00 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 60 mg
Sodík 403 mg
Sůl1,00 g
Sacharidy49,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Nejprve si alespoň na hodinu namočíme houby. Pak je dáme vařit asi na 20 minut, okořeníme kmínem, pepřem, osolíme – tu pozor, nepřehnat, radši pak dosolit hotové. Krok 2: V mléku si rozmícháme oba tvarohy a necháme odstát asi 10 min, mírně to zhoustne. Pokud chceme zahustit moukou, necháme si trošku mléčné směsi a zbytek vlijeme do hub. Krok 3: Ve zbytku promícháme asi 3 lžíce hladké mouky a vlijeme do polévky, provaříme. Pokud nezahušťujeme, jen necháme projít velmi mírným varem. Vložíme bylinky, případně smažené vejce. Přikyselíme případně a dochutíme. Vypneme sporák a necháme spojit chutě.

Zveřejněno 23. 5. 2012

Poznámka autorky spagetka

Polévka vznikla jako náhražka za původně plánovanou houbovku z kefíru, jenže jsem po návratu zvenku zjistila, že manžel kefír vypil. Polévka je velmi chutná a sytá.

Zjistila jsem také, že mi došly bylinky jak sušené, tak mražené, čerstvé ještě nejsou, ale budou tam velmi chutné. Smažené vejce přidám do večení porce. Rozhodně budu opakovat.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Tvarohová houbovka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/RklR

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Tvarohová houbovka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/RklR

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (13)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

s tvarohem si tu chuť představit nedovedu, nicméně věřím, že je to dobré;-) s brynzou to musí být ještě lepší:-p:-):yes:

Jani, já koupila loni na podzim směs tvarohu s hříbky na trhách a zmizelo to metelesku blesku, jinak, mrkni navíc na tyto odkazy, tvaroh + houby, stačej ty 3 jako důkaz, že to není nic neobvyklého? našla jsem jich daleko víc, ale to snad stačí ne?
http://www.nahuby.sk/recept_detail.php?recept_id=2...
http://ja-kuchar.cz/recepty/Pomazanka-z-tvarohu-pa...
http://www.dobruchut.mwb.sk/?en_chorvatska-kuchyna...

Jana Remkova: Jani, ale dyk ten tvaroh rozmícháš, jako když to děláš z kefíru, z jogurtu, ze zakysanky, dyk to jsou příbuzné výrobky a je to nakyslé, a dochutíš.
Jinak odkaz na kombinace tvarohu a hub - např. zde:

spagetka: neumím si nějak dát dokupy tvaroh a houby. Ale rozhodně netvrdím, že to není jedlé;-)

Výborný nápad s tou brynzou, úplně ji tam cítím :-p

Magdi, Teri, dík:-K a ten nápad s bryndzou zrealizuju :-p:-p:yes::yes:

tejaja: máš pravdu, pažítka by sadla... s bryndzou to poznám, krásne sa rozpustí...

Tak ja si to viem veľmi dobre predstaviť a mám priam tú výbornú chuť na jazyku :-D:yes: mňamky, mňamky :yes: U nás sa v kombinácii mlieko a sušené huby robí tiež polievka, a pridáva sa tam aj trocha bryndze, takže ak ju vymením za tvaroh, bude to taktiež super, s inou chuťou, ale veľmi dobré. Sadla by mi k tomu pažitka :yes:;-)

Jana Remkova:prooooč?????J:-O:-O:-O
Jinak dík za komentíky

Tak to si vůbec neumím přestavit ani v nejdivočejším snu:-O

:-Kzajímavá kombinace:yes::yes:+1

tak to je moc zajimave, vyzkousim

Tématické fráze:
tvarohová polévka, dobruchut sk, valašské výrobky podobné tvarohu, recept na houbovku, tvarohove pa, zvarohova buchta s tvarohem, jak zahustit vaničkový tvaroh, polévka z tvarohu, zvarohova polevka, mlečna houbovka

Suroviny:
houby sušené, tvaroh ve vaničce, tvaroh ve vaničce, mléko, ocet, sůl, kmín mletý, pepř bílý, voda, mouka, petrželka, libeček, nať celerová, pažitka, vejce

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu