Suroviny
Porce: 2-3 porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 074 kJ / 496 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 11,23 g |
Tuky | 16,54 g |
Vláknina | 17,10 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 628 mg |
Sůl | 1,45 g |
Sacharidy | 68,72 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 28. 5. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pikantní kuřecí paella z brambor
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/y7XV
Moje poznámka
Pikantní kuřecí paella z brambor
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/y7XV
Nejnovější recepty
Husí prsa s bramborovo-hráškovým pyré
Přidáno před 2 hodinami
Kuřecí sendvič
Přidáno před 8 hodinami
Křupavé wrapy z HF
Přidáno před 8 hodinami
Hermelínová pomazánka se šunkou a pažitkou
Přidáno před 17 hodinami
Pivní sekaná
Přidáno před 17 hodinami
Jahodový mixík
Přidáno před 18 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Ovocný jogurťák
danila před 11 minutami
Macecha řezy
lenulenka1. před 30 minutami
Nadýchaný hrnečkový perník
vaja1 před 52 minutami
Tvarohové řezy, velmi šťavnaté
Vladka321 před 56 minutami
Tvarohovo-ovesný koláč s jablky
Majanov před 1 hodinou
Rebarborový koláč
Libasaba před 2 hodinami
Lahůdkový losos za 10 minut
Lucie1001 před 2 hodinami
Tvarohová bábovka s rozinkami
Capkajda před 2 hodinami
Bábovka s tvarohem
habis před 3 hodinami
Tématické fráze:
kuřecí paella,
bramborová paella,
kureci bramborova paella,
co je paella,
drůbeží paella,
paella s klobásou,
kuřecí bramborová paella babica,
paella hrnec,
drubezi paela,
co je to paella,
kuřecí paella s ryzi,
ryže na paella,
prava paela valencie,
paella babica,
kuřecí paela,
babica paella,
paella recept,
paella bramborova,
paela s bramborem,
špaňělska paila
Suroviny:
brambory,
řízky kuřecí,
hrášek mražený,
okurky sterilované,
cibule,
paprika čerstvá červená,
hořčice,
olej,
pepř,
sůl,
cibulka jarní,
paprika sušená sladká,
chilli,
olej olivový
Komentáře (52)
Porada: Protože chci být opravdu slušná, nebudu se k vám vyjadřovat a vy udělejte totéž. Děkuji.
http://dobroty.nova.cz/clanek/epizody/kureci-bramb...
V první řadě Jani recept je fajn
Našla jsem si na netu co je Paella - španělské jídlo a doslovně se píše, že je to vlastně naše rizoto. Ok Jana tam nemá rýži, ale brambor a je tu mumraj. A proč takové reakce nejsou třeba u receptu Jáhlové rizoto??? Pohankové rizoto???
Nemluvě o Kuřecí svíčkové??? Nebo svíčková z mletého masa??? Mě osobně je název jedno! Jde mi o recept a jak mě zaujme. Ale když trváte na přesných názvech tak prosím u všech. Ať je to fér.
Díky
mne osobne vadi i tiramisu z pomazankoveho masla, ale uplne jinemu jidlu dat nazev jineho pokrmu a placat se po rameni, jak je to v poradku a ze o nic nejde to uz je prece trosku moc
a myslim si, ze tyto stranky maji slouzit i ke vzdelavani v oblasti gastronomie a na ocividne nepravdy by se melo upozornovat
autorka zařadila pokrm do "drůbežího masa", nechápu, o co jde
já jsem paellu nikdy nejedla, nezajímala se o ni, neměla jsem tucha, že součástí anebo hlavní ingrediencí je rýže, nehledám recepty podle názvu ( právě proto ), ale podle ingrediencí
Bylo by vhodné recept přejmenovat nebo upravit a znovu nafotit
Když už sem chcete dávat za každou cenu něco nového, tak si nejdříve zjistěte původ a opravdové ingredience (pokud recept už někdo vymyslel)
autor: ria (neregistrovaný/á)
vloženo: 11. 09. 2011 01:17:36 nahlásit reagovat
celkom ma pobavil tento komplikovany postup varenie spanielskej speciality Paella(cita sa paeja),zijem tu na Kanarskych ostrovoch a varime ju menej komplikovane:najprv osmazime 1 cibulu na drobno nakrajanu,k tomu cesnak(3struciky) pretlaceny,potom na drobno na kocky pokrajanu cervenu a zelenu papriku(staci polovica z kazdej) az je cibulka sklovita,az paprika zmakne pridame paradajku nakrajanu rovnako ako papriku,a to je zaklad,potom maso ake chceme davaju sa kombinacie aj 2 druhov aj viac-kuracie,kralicie bravcove,hovadzie-v opacnom poradi podla dlzky varenia,nechame dusit,mozme podliat vyvarom(normalne to byva rybaci vyvar),ak je maso polomakke pridame ryzu,chvilu ju osmazime,potom dolejeme vyvar,alebo vodu ja pridavam aj biele vino-suche a este lepsie je perlive a nebojte sa dat ho dost,zakryt ryzu aj maso aeste aspon 1.5 cm nad nimi nech je tekutina,zvysit plyn,alebo pridat teplotu-lebo zalievame studenym co najviac aby sa rychlo dostalo do varu,chvilu nechame vriet a potom stisime aby sa pomaly dusila ryza a ak chceme ci uz tie morske priserky,alebo hrasok,teraz je ten cas na to-len ich tam jemne vpichneme-ci uz krevetky,skeble... a nemiesame,len pohybeme opatrne hrncom-robim to v sirokom hrnci so stredne vysokou stene,prava paella sa robi na specialnej panvici,snad vam bude chutit a nemusite nic vyberat,naopak,len pridavate podla chuti a do posledneho vyvaru mozete dat stipku safranu,ale tu sa pouziva farbivo,ma silno oranzovu farbu ale farbi na zlto,paella ma farbu ako spanielska vlajka,dobru chut.