Muffiny s bezovým květem
Sirup a kosmatici z bezových květů už určitě znáte, ale co takhle zkusit něco nového? Tyto muffiny spojují jemnou bezovou chuť se svěžím citronem. Můžete je servírovat jen tak, nebo ozdobit máslovým krémem či lemon curd.
Suroviny pro 12 kusů
12kusů
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 10 159 kJ / 2 428 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 44,16 g |
Tuky | 120,12 g |
Vláknina | 6,00 g |
Cholesterol | 530 mg |
Sodík | 743 mg |
Sůl | 2,10 g |
Sacharidy | 289,60 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 28. 5. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Muffiny s bezovým květem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/zQXr
Moje poznámka
Muffiny s bezovým květem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/zQXr
Nejnovější recepty
Kuře na šalvěji pečené v mléce
Přidáno před 2 hodinami
Gravlax vejce
Přidáno před 17 hodinami
Cuketové válečky ve slanině
Přidáno 1. 5. 2025 09:43
Losos na pánvi s pikantní česnekovou chilli omáčkou
Přidáno 1. 5. 2025 06:19
Řezy s pudinkem a ostružinami
Přidáno 1. 5. 2025 04:28
Litý meruňkový koláč s ostružinami
Přidáno 1. 5. 2025 04:21
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Drůbková polévka
Kajkajak před 1 hodinou
Vepřové na smetaně s mrkví a hráškem
RenataMaresova před 1 hodinou
Vepřová plec pečená pomalu společně s bramborami a mrkví
Lastovia před 2 hodinami
Fazolky s hráškem ve smetanové omáčce se slaninou
Patricia97 před 2 hodinami
Makronky Danča
Malickakucharka před 3 hodinami
Rebarborový koláč
JitkaJS před 4 hodinami
Ořechový chlebíček s čokoládou
Yanushka před 5 hodinami
Čočka na kyselo
el.mencl před 5 hodinami
Bramboračka se smetanou a sušenými houbami na maďarský způsob
Kamkara před 5 hodinami
Čokoládovo-banánové muffiny
Vitek2015 před 7 hodinami
Tématické fráze:
recepty na muffiny,
muffiny s bezem,
hoby napady,
aj z bezového květu,
bezinkove muffiny,
pil z kvetu,
bazové rízky,
recept bezové květy vajíčka,
muffin z bezu,
bezový květ v trojobalu,
těso na mufiny z domaci pekarny
Suroviny:
mouka polohrubá,
cukr moučkový,
kypřící prášek,
sůl,
vejce,
mléko,
olej,
cukr vanilkový,
šťáva citronová,
kůra citronová,
květy černého bezu
Komentáře (27)
Všetkým vďaka.
Až nyní, čta komentáře, si říkám jak typické: řečí jako kozička kvítků...
Buď nikdo nepekl, nebo pekl a nechce autorce kazit radost...
***
Peču z jedné dávky a těsto opravdu vyšlo na 12 formiček
Formičky jsem plnil těstem na plechu, ale příště budu dávat na plech až naplněné - těsto je květy poněkud "střapaté" a občas se, mrška, ocitlo i na plechu a při pečení se na plechu připaluje
Do šesti košíčků jsem vložil jahody. Sice polské, ale "čerstvé" (ony by vydržely čerstvé patrně až do našich jahod)
Jen co těsto vyběhlo, tak jsem teplotu snížil ze 190°na 175°C
A že to voní?
Jj, voní
***
Tak, upečíííno...
Mufinky jsou výborné i ještě horké - kůrčička byla chrumkavá, vo vnůtri bylo těsto tak akorát
Myslím, že jen ten co viděl v kuchyni bezové květy by poznal, z čeho bylo těsto - ta vůně i chuť je opravdu delikátní
Ta náplň z jahodové "řepy" jako by v mufinách ani nebyla... Příště (až bude) přidám černý rybíz, chuťově by mohl s bezem korespondovat.
Pekl jsem z jedné dávky, ale příště dám celý prdopeč... Nééé že ho bylo v těstě málo, ale příště upeču ze dvou dávek
magdalenka:
Z akátu jsem smažil v těstíčku a za akátové listí na obrázku (dekorace) jsem to v komentářích schytal jak Babiš za EET: http://www.labuznik.cz/recept/kosmatice-smazeny-ce...
***
Edit.:
No, nevím zda ještě bude jaké PŘÍŠTĚ
Lidové názvy černého bezu:
Bezinky, kobzinky, kozičky, bezoví, smradinky, bzina a psí bez.
Ale obyčajne ráno ešte neviem, čo budem variť a to varím každý deň kompletný obed. Ráno ma nebozká múza určite. Včera som mala návštevu, tak som chcela niečo netradičné a mala som viac času na premýšľanie a baza za rohom...
Jana Remkova:
Keď som robila muffiny s medvedím cesnakom, musela som vyskúšať aj s bazou, nie?
a za 2.: on ti někdo Poradí
Klasických receptov je tu dosť, tak trochu to oživím.
tím myslím, že vaříš skvělé recepty ze sezonních ingrediencí.. medvěd, bez.. atd.. super