Nedašovská babička (nejen velikonoční)
Obrácený kynutý koláč naslano poslouží jako svačina do ruky nebo pohoštění pro návštěvu. Potěší všechny koledníky, kteří příliš neholdují sladkým moučníkům. Snadná příprava těsta v domácí pekárně vám ušetří čas.
Suroviny pro 1 kus
1kus
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 8 330 kJ / 1 991 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 56,71 g |
| Tuky | 89,65 g |
| Vláknina | 10,60 g |
| Cholesterol | 1,04 g |
| Sodík | 162 mg |
| Sůl | 0,39 g |
| Sacharidy | 233,99 g |
Postup přípravy
Krok 1: Těsto připravíme v domácí pekárně. Nejprve vlijeme do nádoby v pekárně mléko s máslem, přidáme žloutky, rozdrobené droždí, špetku cukru a vše zasypeme polohrubou mouku. Na závěr přidáme sůl. Zapneme na program Těsto a necháme pekárnu pracovat. Těsto je trochu řidší.
Krok 2: Troubu předehřejeme na 180 °C.
Krok 3: Na dno vymaštěného vyššího pekáčku naskládáme nakrájená vejce, podélně rozpůlené klobásy řeznou stranou dolů a kousky uzeného masa. Vše zalijeme těstem a důkladně rozetřeme.
Krok 4: Vložíme do předehřáté trouby a pečeme dorůžova asi 30 minut. Během pečení potíráme vršek olejem. Špejlí vyzkoušíme, zda je těsto dostatečně propečené.
Krok 5: Pokrm vyjmeme a překlopíme na lněný ubrousek, ve kterém se tento starodávný pokrm i podává. Servírujeme s kysaným zelím.
Zveřejněno 5. 6. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Nedašovská babička (nejen velikonoční)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/OL5G
Moje poznámka
Nedašovská babička (nejen velikonoční)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/OL5G
Nejnovější recepty
Rizoto pro žlučníkáře
Přidáno před 6 hodinami
Uzené maso na smetaně se zeleninou
Přidáno před 6 hodinami
Žampiony v těstíčku (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 6 hodinami
Avokádová pomazánka s Lučinou (vhodná pro diabetiky)
Přidáno před 8 hodinami
Vývar z mletého masa
Přidáno před 9 hodinami
Dietní tvarohová pomazánka
Přidáno před 9 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Perníčky Marie
salajkol před 2 hodinami
Vepřový pekáček s hlávkovým zelím a noky
habis před 2 hodinami
Perníčky, které jsou hned měkké
MonikaP. před 3 hodinami
Fazolová polévka
Merylas před 3 hodinami
Vosí hnízda
Janet.P před 3 hodinami
Tuňáková pomazánka
Jindriskas před 3 hodinami
Houskové knedlíky
mikii před 3 hodinami
Jogurtové hvězdičky
PetraLA před 4 hodinami
Mrkvový perník s povidly
PetraLA před 4 hodinami
Tématické fráze:
velikonoční recepty,
recepty od babičky,
velikonoční babička,
starodávné velikonoční recepty,
velikonoční šoldra,
velikonoční dobroty recepty,
velikonoční dobroty,
velikonoční nádivka od babičky,
velikonoční šoldra chleba videorecept,
zapékané klobásy babička,
velikonoční nádivka podle babičky,
velikonoční zapékané klobásy recept,
vláčné velikonoční zapékané klobásky,
velikonoční zapékané klobásky recept,
velikonoční šoldra recept videorecept,
velikonoční zapékané bílé klobásy recept od babičky,
starodavne recepty,
andri nebo andrey,
roštěnka podle babicky,
starodávný recept
Suroviny:
mouka polohrubá,
žloutek,
droždí,
mléko,
máslo,
cukr,
sůl,
maso uzené,
klobása,
vejce
Komentáře (35)
Ykladam,neni nad stare a vdecne recepty. Davam bodika
rebeka: Chyběla jsi, a nejen mi
Moc hezký receptík i provedení