Bublanina pro pokročilé
K létu neodmyslitelně patří nadýchaná a vanilkovou provoněná bublanina. Na povrch můžete použít zralé třešně anebo jahody. Tento moučník bude zaručeně příjemnou sladkou tečkou nejen u nedělní kávy.
Suroviny pro 1 plech
1plech
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 16 781 kJ / 4 011 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 88,48 g |
Tuky | 150,17 g |
Vláknina | 23,30 g |
Cholesterol | 1,55 g |
Sodík | 2,68 g |
Sůl | 2,26 g |
Sacharidy | 564,70 g |
Postup přípravy
Krok 1: Žloutky oddělíme od bílků. Z bílků, špetky soli a dvou lžic cukru moučka vyšleháme pevný sníh, který dáme do lednice.
Krok 2: Šest žloutků pomalu šleháme, postupně přidáváme odvážený cukr krystal, vanilkový cukr, citronovou kůru, šťávu a postupně při houstnutí, vlažnou vodu. Vyšleháme doběla a pomalu za stálého šlehání přiléváme olej.
Krok 3: Pokračujeme ve šlehání a po lžících přidáváme mouku. Když zůstanou tak tři nebo čtyři lžíce mouky, přidáme do ní půl lžičky jedlé sody, rozmícháme a přidáme k těstu.
Krok 4: Těsto jemně prošleháme, poté pomalu a opatrně vmícháme sníh.
Krok 5: Plech vyložíme pečicím papírem. Vylijeme těsto, poklademe třešněmi a vložíme do trouby. Pečeme na střední příčce 15 minut na 210 °C na horní a spodní ohřev a potom na 180 °C dalších 25 minut jenom spodní ohřev.
Krok 6: Řídíme se dle zkušeností s vlastní troubou. V horkovzdušné troubě pečeme na střední příčce na 180 °C 12 minut a poté na 160 °C dalších 15 minut. Upečenost kontrolujeme špejlí, kterou zapíchneme do bublaniny a po vytažení musí vyjít suchá.
Zveřejněno 8. 6. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Bublanina pro pokročilé
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/22Oj
Moje poznámka
Bublanina pro pokročilé
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/22Oj
Nejnovější recepty
Topinky se salámovo-vaječnou směsí
Přidáno před 6 hodinami
Mini chlebíčky s tataráčkem z uzeného lososa
Přidáno před 6 hodinami
Medailonky se žampiony a paprikami
Přidáno před 6 hodinami
Jednohubky s pomazánkou z červené řepy, sypané strouhaným vajíčkem
Přidáno před 6 hodinami
Pražma na grilu s bylinkami
Přidáno před 7 hodinami
Grilovaný losos s koprem a citronem
Přidáno před 7 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Švestkové knedlíky z bramborového těsta
Koubicka před 1 minutou
Cukeťák podle Kateřiny Winterové
matousekk před 5 minutami
Brambory se dvěma druhy hub na kyselo
Sahula před 6 minutami
Máčanka ze sušených hub
Sahula před 8 minutami
Cuketové placičky
Issis před 2 hodinami
Vepřová pečeně po frankfurtsku
motelij před 4 hodinami
Kefírka s kokosovým krémem
LilianaKofronova před 4 hodinami
Čínský okurkový salát
Marcela0123 před 4 hodinami
Tvarohovo-vajíčková pomazánka
Evicka18 před 4 hodinami
Kynutý se švestkami ... koláč
PetaP před 5 hodinami
Tématické fráze:
bublanina recept,
jak dlouho péct bublaninu,
bublanina se sodou,
albert bublanina,
nadýchaná jahodová bublanina,
bublanina albert,
jahodový bublanina,
bublanina ze špaldy,
bublanina,
báječná bublanina,
luxusní bublanina,
recept na bublaninu,
nejlepší recepty.cz nadýchaná bublanina,
bublanina z jedlé sody,
bublanina jedlá soda,
nejlepší bublanina,
bublanina ze sody,
těsto na bublaninu s olejem,
merunkova bublanina nadychana,
babiccina tresnova bublanina
Suroviny:
třešně,
vejce,
cukr vanilkový,
cukr krystal,
voda,
olej slunečnicový,
mouka polohrubá,
šťáva citronová,
kůra citronová,
soda jedlá,
sůl,
cukr moučkový
Komentáře (89)
Víš, jak chybu nahlásit nebo to mám popsat sem?
Bez záruky,lebo zo špaldovej nepečiem,ale sú tu recepty zo špaldovej a treba sa opýtať autoriek takého receptu !Niekto poradí.
Vždycky když na ně kouknu,jenom si představím tu chuť těch šťavnatých třešniček a nebo jahod, měkounké šťávou nasáklé těstíčko kolem !
Huš ,aby ta zima brzy skončila !!!
Všechny bublaniny jsou nádherné fotky taky ,a doufám,že z nich nic nezbylo!
Jenom tiše zírám !
Veruš, Tvůj receptík se mi moc líb+9
Fotka je nádherná ,překrásná a meruňky se ponořili přesně jak z velké knihy !
Ten citron zvedne chuť meruněk ,i když nejsou dost zralé. To samé višně a třešně , malinovou jenom bez citronu a jahodovou také.Kochám se fotkami,už jdu pryč nebo si oslintám klávesnici.
měla jsem trochu obavy z jedké sody, nikdy jsem ji do bublaniny nedávala, ale není tam vůbec cítit
možná by bylo dobré napsat, že doba pečení je v závislosti na troubě.. já jsem pekla přesně polovinu udaného času
moc děkuju za recept, určitě jsem tuto bublačku nepekla naposledy
přidávám zasloužený bodík a foto.. až budeš mít vlastní, tak moje smaž nebo upozaď
a ještě dotaz: dát to na klasický velký plech
pak podám hlášení, a povede-li se, tak bude možná o foto