Moravský králík
Pečený králík je skvělou volbou pro slavnostní večeři. Tento pokrm přináší dokonalé spojení intenzivní chuti česneku a šťavnatého masa králíka, který se vypeče do dokonalé zlaté krustičky.
Suroviny pro 1 kus
1kus
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 7 120 kJ / 1 702 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 5,96 g |
| Tuky | 160,05 g |
| Vláknina | 11,41 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 660 mg |
| Sůl | 1,60 g |
| Sacharidy | 41,05 g |
Postup přípravy
Krok 1: Menšího králíka necháme v celku, většího naporcujeme. Olej, víno a vodu smícháme, přidáme pepř, papriku, hořčici, kečup, nadrobno nakrájenou cibuli a na tenké plátky pokrájený česnek.
Krok 2: Směs promícháme, osolíme a vlijeme na připraveného králíka v pekáči. Zakryjeme utěrkou a necháme odležet do druhého dne (nebo i déle) v chladu.
Krok 3: Nakonec pekáč s masem v nálevu vložíme do trouby a necelé dvě hodiny pečeme zakryté při střední teplotě. Pokud bude třeba, podlijeme maso horkou vodou.
Zveřejněno 17. 2. 2008
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Moravský králík
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ng4
Moje poznámka
Moravský králík
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ng4
Nejnovější recepty
Pečená žebra s povidlovou marinádou
Přidáno před 15 hodinami
Pstruh se salátem po bořecku
Přidáno před 15 hodinami
Hruška se zmrzlinou
Přidáno 23. 12. 2025 19:47:54
Sýrová roláda
Přidáno 23. 12. 2025 18:34:02
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno 23. 12. 2025 18:18:06
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno 23. 12. 2025 16:44:49
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Pečené krůtí prso - snadné, ale dobré
Bizon33 před 20 minutami
Dýňová caponata s bramborem a pečeným krůtím prsem
Bizon33 před 24 minutami
Mila kuličky
Marule před 1 hodinou
Filé z tresky na citronovém pepři a kmínu
Olympus před 2 hodinami
Oříškový sen - sušenky
cernar před 3 hodinami
Dvojctihodná zelňačka
Leni1970 před 20 hodinami
Jednoduché máslové sušenky
Malibu002 před 20 hodinami
Hrnkový drobenkový koláč s povidly
Malibu002 před 20 hodinami
Nejlepší vaječný koňak
Malibu002 před 20 hodinami
Pochoutkový salát retro (podle ČSN z roku 1976)
Joushef před 21 hodinami
Tématické fráze:
králik domácí recepty,
domácí králík recepty,
recept králík na hořčici z prostřeno,
králík na víně podle polreicha,
recepty z králičího masa,
recepty králík domácí,
králík domácí,
naložení králíka,
kralik-recepty,
recepty-králík,
králíci na prodej,
králíčí recepty,
prodej králičího masa,
králík recepty podle dity,
cena kraliciho masa,
králičí filety,
králík na hořčici babica,
kralik pečený recept,
prodej králíků na maso,
recepty z králíka domácího na pivu
Suroviny:
králík,
olej,
víno bílé,
voda,
pepř,
paprika sušená sladká,
hořčice,
kečup sladký,
cibule,
česnek,
sůl
Komentáře (18)