Džuveč (djuveč) "Monastýr"
Pod názvem džuveč se skrývá recept inspirovaný bulharskou kuchyní. Jedná se o masové kuličky v omáčce plné zeleniny s rýží. Tento pokrm je plný chuti a opravdu vás zasytí po celý zbytek dne.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 7 062 kJ / 1 688 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 131,03 g |
| Tuky | 32,40 g |
| Vláknina | 20,04 g |
| Cholesterol | 584 mg |
| Sodík | 394 mg |
| Sůl | 0,77 g |
| Sacharidy | 211,57 g |
Postup přípravy
Krok 1: Cibuli oloupeme a nakrájíme nahrubo. Brambory oloupeme a nakrájíme na kostky. Lilek nakrájíme na kostky, posolíme a necháme na papírovém ubrousku vypotit.
Krok 2: Z nakládaných kapií slijeme nálev. Stroužky česneku oloupeme a prolisujeme.
Krok 3: Mleté maso osolíme, opepříme, přidáme vejce a smícháme. Pokud směs bude řídká, přidáme strouhanku dle potřeby.
Krok 4: Ze směsi vytvarujeme kuličky, velké jako játrové knedlíčky do polévky a osmažíme je v hrnci na malém množství oleje ze všech stran. Hotové kuličky přendáme do misky.
Krok 5: Na výpeku z kuliček orestujeme cibuli, necháme zpěnit, zalijeme 100 ml vývaru, přidáme rajčata, papriky, lilek s bramborami, vsypeme rýži (já měla zbytek uvařené) a dusíme do měkka asi 20 minut.
Krok 6: Poté zalijeme vývarem, přidáme rajčatový protlak, česnek, osolíme, opepříme, přidáme kuličky a vše promícháme a dusíme tak dlouho, až se nám zredukuje tekutina asi tak, jako mokřejší rizoto. Poté zasypeme pažitkou.
Krok 7: Na talíři ozdobíme a můžeme posypat nastrouhaným sýrem.
Zveřejněno 19. 6. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Džuveč (djuveč) "Monastýr"
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Wp1o
Moje poznámka
Džuveč (djuveč) "Monastýr"
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Wp1o
Nejnovější recepty
Těstoviny zapečené s brokolicí a šunkou
Přidáno před 14 minutami
Kapustová polévka s houbami
Přidáno před 2 hodinami
Pomazánka z pečeného česneku a špetky parmazánu
Přidáno před 5 hodinami
Boloňská čočková omáčka
Přidáno před 6 hodinami
Domácí qurrito z HF
Přidáno před 7 hodinami
Kari korma
Přidáno před 15 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Jablkové hrnkové lívanečky
Kristina1 před 8 minutami
Polévka šup-šup
Danulka52 před 1 hodinou
Nálev na červenou řepu
Kajabova před 1 hodinou
Nakládané vepřové řízky
Danulka52 před 2 hodinami
Pikantní rajčatová polévka s fazolemi
Verunkavh před 2 hodinami
Krkovice na houbách a kapiích
jarmila58 před 2 hodinami
Bramborovo-kuřecí špízy z horkovzdušné fritézy
Danulka52 před 3 hodinami
Čokoládovo-banánové muffiny
Andyzvesnice před 4 hodinami
Kuřecí prsa v jemné smetanové omáčce
Pep.e před 7 hodinami
Szegedinský guláš
MonkaF před 14 hodinami
Tématické fráze:
džuveč z mletého masa,
balkánský džuveč,
džuveč,
dzuvec s mleteho masa,
bulharský džuveč,
dzuvec recept,
rybí džuveč,
recept na džuveč,
djuvec,
masový džuveč,
džuveč konzerva,
džuveč z mletého masa recept,
recept džuveč,
džuveč s mletym masem,
vyborny dzuvec,
rybí džuveč recept,
bulharský džuveč recept,
recepty džuveč,
jídlo džuveč,
džuveč z mletého
Suroviny:
maso mleté mix,
cibule,
vejce,
kapie,
rajče loupané,
brambory,
česnek,
protlak rajčatový,
rýže,
lilek,
vývar hovězí,
pepř mletý,
paprika sušená sladká,
olej,
strouhanka,
pažitka,
sýr strouhaný,
sůl
Komentáře (22)
najdete je na www.i-keramika.cz
doufám že příspěvek nesmažou, nechci aby to vypadalo jako laciná reklama. já jen, že málokdo ví že se to dá u nás koupit a pak se s tím chudáci lidi tahaj z dovolený, je to velký, těžký a zabírá jim to místo - místo toho aby si raději z bulharska dovezli flašku rakije...
prubnu to, to si manžula pochutna
jo a po dlouhe dobe si ukladam