Bramborové pagáčky
Pagáče jsou zejména slovenskou a moravskou specialitou, ale nic nebrání tomu, aby jste vyzkoušeli také. Základem je vrstvené překládané těsto plněné různými náplněmi. Nejoblíbenější jsou škvarky, slanina i sýr.
Suroviny pro 25 kusů
25kusů
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 17 781 kJ / 4 250 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 86,86 g |
Tuky | 223,76 g |
Vláknina | 27,60 g |
Cholesterol | 590 mg |
Sodík | 6,62 g |
Sůl | 16,41 g |
Sacharidy | 458,30 g |
Postup přípravy
Krok 1: Do prosáté mouky vmícháme sůl, uděláme důlek do něj nadrobíme kvasnice, posypeme lžičkou cukru, zalijeme vlažným mlékem a necháme vzejít kvásek.
Krok 2: Potom přidáme vajíčka, olej a vypracujeme v hladké těsto. Necháme asi hodinu nakynout.
Krok 3: Mezi tím uvaříme brambory, oloupeme, nastrouháme je najemno a necháme vychladnout. Na rozválené těsto rozprostřeme brambory a na ně nastrouháme máslo.
Krok 4: Těsto přeložíme a necháme 20 minut kynout. Překládání opakujeme třikrát. Potom těsto velmi jemně rozválíme na sílu asi 6,5-7 mm a velikost 30x40cm.
Krok 5: Tvořítkem (nebo sklenicí) vykrajujeme kolečka, která potřeme rozšlehaným vajíčkem a podle chuti můžeme posypat sezamem, kmínem nebo strouhaným eidamem. Pečeme dozlatova na 200 °C.
Zveřejněno 16. 6. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Bramborové pagáčky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/OL9Q
Moje poznámka
Bramborové pagáčky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/OL9Q
Nejnovější recepty
Salát s křehkým čerstvým čajotem
Přidáno před 2 hodinami
Kuřecí stir-fry s rýží
Přidáno před 8 hodinami
Tuňákové placičky s nivou
Přidáno před 8 hodinami
Proteinový marshmallow dezert
Přidáno před 8 hodinami
Proteinový halloweenský dezert
Přidáno před 8 hodinami
Proteinové bity bez cukru
Přidáno před 8 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kuskus s restovanou zeleninou a tuňákem
Lucie1001 před 4 minutami
Jihočeská kulajda
bonkova před 11 minutami
Čalamáda moc dobrá
HusoKachna před 12 minutami
Putimské vepřové nudličky
bonkova před 13 minutami
Houbová omáčka dle Jitky
bonkova před 24 minutami
Tvarohová pomazánka se smaženými vejci a koprem
ZboSy před 3 hodinami
Řecké bifteki s citronovými bramborami a tzatziki
ZboSy před 3 hodinami
Zavařené papriky
ZboSy před 5 hodinami
Šlehačkový závin
Noumik před 13 hodinami
Kuřecí kousky v rajčatovo - smetanové omáčce
Jan Nemec před 13 hodinami
Tématické fráze:
pagáčky,
pagáče,
sýrové pagačky,
zemiakove pagace,
bramborove pagaciky,
sýrové pagáče,
pagáče recept,
pagáčky z bramborového těsta,
pagace z bramborového těsta,
pagačky recept,
bramborový pagáček,
bramborove recepty,
recept na pagacky,
domácí pagáče,
bramborove pegačky,
zemiakove pagacky,
škvarkove pagačky,
pegáče,
branborove pagace,
recept na pagáče
Suroviny:
mouka hladká,
brambory,
droždí,
vejce,
sůl,
mléko,
olej,
máslo,
kmín celý,
sýr eidam,
semínka sezamová,
semínka lněná
Komentáře (40)
Rodinka se na ně vrhla, když byly ještě teplé a do druhého dne mi zbyly ubohé :) čtyři kousky. Po ranním rozpečení v troubě jak čerstvé. Dnes dělám znovu.
Děkuji za recept
díky
Chutnaly? Super !
Ty jsi úplná kuchyňová otrokyně
u nás taky nezbývá, když se dělají takové dobrůtky
Moc děkuji
Ahojky, mě jich vyšlo okolo 40 ks, těch 24 jsou ty první a z odřezků jich vyjde cca dalších 16 i více
A pokud se i tak rozhodneš pro dvojitou dávku, nic nebude ztraceno, když zbude, protože se dají zamrazit
Klárko děkuji a všem ostatním taky, moc jsme si pochutnali