Babiččina houbová smaženice
Smaženice z hub je základ, který snad každý správný houbař připraví jako první po příchodu z lesa. Vůni čerstvých hub doplní vajíčka, cibulka a také na sádlo, na kterém smaženici usmažíme. S čerstvým chlebem si pochutná každý.
Postup přípravy
Krok 1: Na sádle osmahneme, a pod poklicí dusíme, omyté a nakrájené houby. Osolíme, opepříme.
Krok 2: Necháme vydusit na tuk a zasypeme krupičkou, na jednu porci asi 2 polévkové lžíce, opražíme, přidáme vejce a necháme zhoustnout.
Krok 3: Na talíři přidáme nakrájenou cibulku.
Zveřejněno 26. 6. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Babiččina houbová smaženice
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/4VD7
Moje poznámka
Babiččina houbová smaženice
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/4VD7
Nejnovější recepty
Kuličky z piškotů s vaječným koňakem
Přidáno před 13 hodinami
Pečená žebra s povidlovou marinádou
Přidáno 24. 12. 2025 20:05:10
Pstruh se salátem po bořecku
Přidáno 24. 12. 2025 19:52:50
Hruška se zmrzlinou
Přidáno 23. 12. 2025 19:47:54
Sýrová roláda
Přidáno 23. 12. 2025 18:34:02
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno 23. 12. 2025 18:18:06
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Svíčková na smetaně
HarryHole před 8 minutami
Kynuté ovocné knedlíky
o.d před 15 minutami
Jednoduché langoše
o.d před 16 minutami
Klasické křupavé domácí rohlíky
o.d před 16 minutami
Gulášová polévka
o.d před 16 minutami
Domácí rohlíky
MirkaHr před 4 hodinami
Šťouchaná buchta
Anickamanicka před 13 hodinami
Pomalu pečený králík s tymiánem
Antusa před 13 hodinami
Vrstvený salát
Haname před 15 hodinami
Sýrové tyčinky
Jitinka před 16 hodinami
Tématické fráze:
praženice,
smazenice,
smazenice recept,
praženice z hub,
houbová praženice,
prazenice recept,
houbová smaženice,
praženice houbová,
houbová smaženiče s krupičkou,
houbová smaženice s krupicí,
smaženice z klouzků,
smaženice ze žampionů,
smaženice s krupičkou,
recept smaženice,
smazenice z hub,
recept smaženice z hub,
smaženice s krupicí,
jak se dělá smaženice,
recept prazenice,
jak se dela praženice
Suroviny:
houby čerstvé,
vejce,
krupice dětská,
sádlo,
pepř mletý,
sůl,
cibule
Komentáře (29)
Ale krupicu?
Nie je to tak trochu betón?
Dusím je ale jako moje babička před 50 lety nejméně 2 hodiny na sklovaté cibulce v sádle. Mohou být podlité 1 max 3 lžícemi vody.
Nakonec sůl, kmín, 1 vejce na porci, žádná krupička, žádný česnek, - mám smaženici rád s dobrým chlebem. Ten kupuji 80km daleko v německém pekařství v Yalaha, FL
www.yalahabakery.com/
českou mouku hrubou z Předměřic zas jinde..v New Port Richey
www.goralpolishdeli.com/
Nechápu jak někdo může do smaženice přidávat česnek
V předchozím receptu sem kroutila hlavou, tady dávám palec hore
A co je s lesními houbami, musí být jen dobré
/jen mi nejde do hlavy, že se to nenalepí více i na houby a jsou bezva čistí od krupičky s vejci, čímž chci říci, že to není závada.. jen to nechápu a poznám až to vyzkouším.
manželova babička pocházela z Ukrajiny, já to taky neznala, ale opravdu je moc dobrá.
A letos začíná sezóna dobře, už máme první košík doma, suším a přidám vám fotku