Kuře po vracovsku
Chcete-lí se blýsknout luxusním pokrmem před rodinou, zkuste kuře po vracovsku. Do křupava upečené kuře na vrstvě lahodné, se smetanou připravené zelenině, je radost na talíři. Nezapoměňte na přílohu, nejlépe malé nové brambůrky ve slupce.
Suroviny pro 6 porcí
6porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 22 903 kJ / 5 474 kcal  | 
|---|---|
| Bílkoviny | 320,77 g | 
| Tuky | 401,89 g | 
| Vláknina | 37,36 g | 
| Cholesterol | 1,27 g | 
| Sodík | 2,50 g | 
| Sůl | 6,10 g | 
| Sacharidy | 109,05 g | 
Postup přípravy
	Krok 1: Kuře naporcujeme, osolíme, opepříme a lehce poprášíme mletou paprikou. Veškerou zeleninu nakrájíme na nudličky.
	Krok 2: Naskládáme do pekáče, podlijeme kuřecím vývarem, poklademe kousky másla a za občasného přelití upečeme doměkka a křupava.
	Krok 3: Jednotlivé porce upečeného kuřete vyjmeme a udržujeme teplé.
	Krok 4: Do výpeku vložíme veškerou na nudličky pokrájenou zeleninu a podusíme, dokud není měkká.
	Krok 5: Zahustíme smetanou s jednou lžící rozmíchané hladké mouky.
	Krok 6: Dochutíme šťávou z půlky citrónu a bílým vínem. Případně dle chuti a potřeby dosolíme.
	Krok 7: Porce kuřete při servírování klademe na smetano-zeleninovou omáčku a podáváme s vařenými brambory – nejlépe malými novými ve slupce.
Jak dlouho vařit celé brambory ve slupce
Zveřejněno 1. 7. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
						
					
Kuře po vracovsku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/q69p
Moje poznámka
					
				
Kuře po vracovsku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/q69p
Nejnovější recepty
	
			
	
	
Poctivý vývar z hovězích kostí podle Petra Hajného
Přidáno před 5 hodinami
	
			
	
Čočkové karbanátky II
Přidáno před 7 hodinami
	
			
	
Brynzové halušky
Přidáno před 9 hodinami
	
			
	
Sýrové placky
Přidáno před 12 hodinami
	
			
	
Krůtí steak se zeleninovým kuskusem
Přidáno před 13 hodinami
	
			
	
Krkovice dušená s rajčátky a fazolovými lusky
Přidáno před 14 hodinami
Přečtěte si
	
			
		
	
	
			
		
	
	
			
	
	
			
	
	
			
	
	
			
		
	
	
			
	
	
			
		
	
Nejnovější články
	
			
		
	
			
		
	
			
		
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
	
			
	
	
Květáková polévka
Eva_H před 1 hodinou
	
			
	
Cheesecake od Evy
Ivvettaa před 3 hodinami
	
			
	
Bílé fazole nakyselo
Milerka před 4 hodinami
	
			
	
Svačinové sendviče
Kajkajak před 4 hodinami
	
			
	
	
Špagety à la carbonara
dolejsovaveronika před 5 hodinami
	
			
	
Jarní salát
Kajkajak před 6 hodinami
	
			
	
Máslové sušenky s džemem (Pinterest heart cookies)
Petronilka před 6 hodinami
	
			
	
	
Kynuté buchty, plněné marmeládou
lelka12 před 7 hodinami
	
			
	
Gulášovka s kysaným zelím
lelka12 před 7 hodinami
	
			
	
Salámovo-nivová pomazánka
[email protected] před 7 hodinami
						Tématické fráze:
						
							veprove po vracovsku, 
						
						
							kure do krupava, 
						
						
							kuře v receptech, 
						
						
							kuře po, 
						
						
							vacenovicerajce, 
						
						
							jak se děla kuře kčs, 
						
						
							houby ve vracově, 
						
						
							do křupava upečené kuře., 
						
						
							profi recepty mrkvová pomazánka, 
						
						
							rodné číslo kuřat, 
						
						
							vacenovice rajce, 
						
						
							jak  upect kuře do křupava
						
					
						Suroviny:
						
							kuře, 
						
						
							máslo, 
						
						
							vývar kuřecí, 
						
						
							mrkev, 
						
						
							kedlubna, 
						
						
							pórek, 
						
						
							hrášek, 
						
						
							smetana, 
						
						
							mouka hladká, 
						
						
							citron, 
						
						
							víno bílé, 
						
						
							paprika sušená sladká, 
						
						
							rajče, 
						
						
							sůl, 
						
						
							pepř mletý
						
					
	
			
	
	
	
	
	
	
Komentáře (26)
Nezdrcne
Díky za foto - moc povedené a jsem rád za osvětu ve Vracově
Co je ale důležité... bylo to moc dobré.
pane Otoslave, máš to moooc hezké