Suroviny pro 8
8
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 266 kJ / 64 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 1,79 g |
Tuky | 0,35 g |
Vláknina | 5,64 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 12 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 11,70 g |
Postup přípravy
Krok 1: Maso nakrájím na kostky. Připravím si základ ze sádla a cibule do barvy jako na hovězí maso - tedy do červena, vložím maso, orestuji, nechám vydusit šťávu, kterou si maso pustilo. Až je tam jen tuk, udělám si na dně místečko a dám mletou papriku, krátce orestuji, zaliji asi 1 dl vody, krátce podusím, aby pustila barvu, pak zamíchám s masem, zaliji vodou do výšky masa, přidám rajčatový protlak, sůl, pepř, majoránku, uzavřu tlakový hrnec a zahřeji na dvakrát, čili nechám dvakrát zahřát do zeleného políčka.
Krok 2: Až podruhé spadne tlakový ventil, otevřu, přidám spařené nakrájené rajče a papriku na nudličky, podusím, zaliji záklechtkou z mouky a vody = zahustím tak, jak chci, aby byla hustota, dochutím solí, česnekovou pastou, pepřem podle chuti. Podáváme s knedlíkem, vařeným bramborem, dušenou rýží, těstovinou.
Krok 3: Na talíři ho mohu vylepšit kolečky cibule, to jen pro obměnu vzhledu. Jindy ho mohu dělat i bez rajčete i bez papriky, jak kdo chce.
Zveřejněno 18. 7. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kančí guláš II.
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/QjlL
Moje poznámka
Kančí guláš II.
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/QjlL
Nejnovější recepty
Grilované kuřecí à la šavarma
Přidáno před 2 hodinami
Poháry s jogurtem a chia semínky
Přidáno před 3 hodinami
Omeleta ze zbylých knedlíků
Přidáno před 4 hodinami
Krkonošské fazole
Přidáno před 4 hodinami
Pikantní topinky s hlívou
Přidáno před 4 hodinami
Tortilla plněná špenátem
Přidáno před 4 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Hrnkový koláč s rebarborou
Ctveranda před 17 minutami
Ořechový dort s pudinkovým krémem
lucy.lashing před 27 minutami
Pomerančová bábovka (hrníčková)
Rabik před 2 hodinami
Nadýchaná banánová buchta
Almato před 2 hodinami
Vepřové plátky na kmíně s rýží
Veraap před 16 hodinami
Guláš z multifunkčního hrnce
Nora. před 19 hodinami
Babiččina koprová omáčka
Sefiragold před 19 hodinami
Knedlík houskový jednoduchý a rychlý
Sefiragold před 19 hodinami
Mřížkový koláč - osvědčený
hana.jenikovska před 20 hodinami
Drůběží v peřině
Dadka0 před 22 hodinami
Tématické fráze:
guláš z divočáka,
guláš z divokého prasete,
výborný guláš z divočáka,
guláš z divočáka recept,
kančí guláš,
recept na guláš z divokého kance,
výborný kančí guláš,
guláš z lane,
recept na guláš z divočáka,
gulaš z kance,
divočák guláš,
guláš s divočáka,
gulaš divočak,
kančí guláš recept,
recepty gulas z divočáka,
top recepty kanči guláš,
divoké prase recepty,
recept guláš z divočáka,
guláž z divočáka,
recepty z kančí krkovice
Suroviny:
maso,
cibule,
sádlo,
paprika sušená sladká,
protlak rajčatový,
pasta česneková,
sůl,
pepř mletý,
majoránka,
mouka hladká,
voda,
rajče,
paprika čerstvá červená,
Komentáře (29)
rebeka:Takže jsi to rozsekla, kanec a divočák je jedno,jak jsem si přečetla v odkazuhttp://vsechnyzviratkasveta.blog.cz/0810/prase-div...
http://vsechnyzviratkasveta.blog.cz/0810/prase-div...
Divoké prase je: kňour a bachyně
Prase domácí je: kanec a svině
Tak teď jsem to uvedla na správnou míru, jestli jsem někoho uvedla v omyl, ale běžné říkám divočákovi kanec a asi nejsem sama, že?
savlinka: BYL.. výborný
děkuju za recept, přidávám slíbené foto, bodík už letěl dřív