Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Chalupářská roláda

Hodnocení receptu je 4,8 (15×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Colombo65 Colombo65

Snadný

Doba přípravy 90 min Doba přípravy: 90 min

90 min (90 min příprava)

Suroviny pro 6

6

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 947 kJ /
465 kcal
Bílkoviny51,32 g
Tuky21,86 g
Vláknina8,40 g
Cholesterol 635 mg
Sodík 1,59 g
Sůl3,62 g
Sacharidy14,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Plát vepřového masa rozložíme, okořeníme pepřem a solí, potřeme plnotučnou hořčicí. Krok 2: Poklademe rovnoměrně plátky šunky. Krok 3: Na pánvi orestujeme na oleji na měsíčky nakrájené cibule a poklademe na plátky šunky. Krok 4: Usmažíme vejce a rozetřeme do cibule. Krok 5: Poté plát pevně srolujeme a převážeme nití. Krok 6: Roládu zprudka po obvodu opečeme na pánvi a dáme do pekáče, kde lehce podlijeme vodou a pečeme do křupava. Podáváme s opékaným bramborem.

Zveřejněno 27. 10. 2009

Poznámka autora Colombo65

Plát masa jsem dostal od známé - řeznictví Rosice u Brna, dle mého odhadu je ořez z žeber, ale nevím to jistě - viz foto.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Chalupářská roláda

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/JyyD

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Chalupářská roláda

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/JyyD

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (13)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

vypadá velice chutně určitě vyzkoušíme:-p

Roláda je vynikající. Plát je od žeber, ten stejný kupujeme u řezníka Slámy v Bíteši.:yes:

no to je nááádhera-musím dát bod:-p:yes::yes::yes:

:-)):-D:-)) Úžasný komentář, děcka!! Tož nezbylo, kurňa:-(

Krásná fotka, osvědčený a nezkazitelný recept!!!:-p:-K Otto, mám hrozně ráda takové "chlapské" pokrmy, které sem dáváš ty, Jenda, nebo které v reálu připravuje můj tchán. Jednou za čas jsou potřeba a člověk si na nich pochutná - já jsem je měla nejraději na vysoké, když jsem za celý týden spolkla maximálně pět párků v rohlíku (taky jsem měla 48 kg) a pak jsem přijela někam, kde se pekla nebo grilovala "živáňská", to jsem fakt nechápala a nacpala se (asi 5 dkg:-D ) a byl to pro mě velký svátek...;-)

Tak to je úlet Komec je Komárov, to vím, ale nějak jsem měla pocit, že jste od přehrady(asi nějaký komentář):-8Se stydím, tata by mi dal, že se v Brně(a hantecu)pletu...

Komec je Komárov ale v Komíně mám rodiče a bydlel jsem tam taky 76 - 88. A nezbylo hi hi !!! Sám mám málo néééé!:-)):-))

Z Komína jooo?Tak to by šlo...z oltecu je mama no a já su původně přímo ze štatlu..Otto nedělej fóry a doval kósek..:-))

Kurňa z Komecu přece néééé, ale jinak rozené Oltečák!!!:-D:-D

Krása, dávám bodík.Otto odkud z Brna, že jste?...já od Prýglu, tak jestli zbyl kousek...:-*

Otíku, nááádhera!!! To se ti povedloooo!!!:yes::yes:

Tématické fráze:
chalupařská pečeně, roláda z vepřového masa, zivanska rolada, chalupářská kuchařka, chalupářské povlečení, bůčková roláda recept, chalupářské maso, vepřové plátky chalupářské, roláda ze žeber, chalupářská vepřová pečeně, vepřová roláda chalupářská, rolada z žeber, chalupářská pánev, chalupářská vepřová roláda, pečene bučkova rolada, vynikající živáňská pečeně, rolády z vepřového masa, roláda z žeber, roladky z vepřového masa, osvědčený recept

Suroviny:
maso vepřové, vejce, šunka, cibule, pažitka, sůl, pepř, hořčice plnotučná

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu