Jahodové šlehačkové řezy
Osvěžující jahodové řezy se šlehačkovým krémem a vláčným kakaovým korpusem jsou doslova perfektním moučníkem do horkých letních dnů. Řezy můžete podávat k poobědové kávě, nebo jako pohoštění při dětské oslavě.
Suroviny pro 1 plech
1plech
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 12 735 kJ / 3 044 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 84,65 g |
Tuky | 75,30 g |
Vláknina | 28,50 g |
Cholesterol | 1,30 g |
Sodík | 632 mg |
Sůl | 2,01 g |
Sacharidy | 492,60 g |
Postup přípravy
Krok 1: Plech vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou. Troubu zapneme na 180 °C.
Krok 2: Vejce, cukr, vanilkový cukr, olej, vodu a kakao dáme do mísy. Přidáme mouku prosátou s kypřicím práškem do pečiva a vypracujeme těsto, které nalijeme na plech.
Krok 3: Plech vložíme do trouby a pečeme na 180 °C asi 15-20 minut. Po upečení necháme korpus vychladnout.
Krok 4: Mezitím vyšleháme máslo, smetanu ke šlehání, zakysanou smetanu a moučkový cukr do hustého krému.
Krok 5: Korpus potřeme silnou vrstvou marmelády kyselejší chuti, nalijeme na ni půlku krému, poklademe piškoty, které jsme namočili v silné rozpustné kávě, zalijeme druhou půlkou krému a dáme do lednice.
Krok 6: Nakonec poklademe plátky jahod a celý moučník zalijeme cukrárenským želé, které jsme připravili podle návodu. Necháme 24 hodin vychladit a odležet.
Zveřejněno 23. 4. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Jahodové šlehačkové řezy
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/EZ5N
Moje poznámka
Jahodové šlehačkové řezy
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/EZ5N
Nejnovější recepty
Chuťovky z listového těsta
Přidáno před 4 minutami
Vepřová plec se špenátem
Přidáno před 13 hodinami
Makovec s hruškami
Přidáno před 19 hodinami
Kachna s medem a jablky
Přidáno před 21 hodinami
Pomazánka z brynzy
Přidáno 18. 10. 2025 22:03:21
Fazolový stroganoff se žampiony a cuketou
Přidáno 18. 10. 2025 18:14:36
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dobrá frankfurtská polévka
Jan Nemec před 8 hodinami
Pivovarská bašta
oopicka před 10 hodinami
Bratislavská buchta
Wikki před 10 hodinami
Měkké skořicové šneky (Cinnamon rolls)
Verca_recepty před 11 hodinami
Klasické křupavé domácí rohlíky
Sarinkad před 12 hodinami
Celestýnské nudle
Kajkajak před 12 hodinami
Kefírové čokoládové řezy
jjj82 před 14 hodinami
Extra jablkový koláč
Eva_H před 15 hodinami
“Kung Pao” s kuřecím masem a zeleninou
Terina309 před 16 hodinami
Tématické fráze:
jahodové řezy,
šlehačkové řezy,
skvělé jahodové řezy,
řezy s jahodami,
šlehačkové řezy s jahodami,
šlehačkový jahodový krém,
jahodový šlehačkový krém,
řezy s jahodovou šlehačkou,
šlehačkový řez,
jahodové recepty,
šlehačkový krém se zakysanou smetanou,
jahodová šlehačka,
krém jahodový ze šlehačky,
řezy s jahodami a šlehačkou,
jahodový řez,
krémové a šlehačkové řezy a moučníky,
jahodový řez se šlehačkou,
šlehačková řezy s jahodami,
jahodová bublanina se šlehačkou,
jahodové moučníky
Suroviny:
vejce,
cukr krupice,
mouka hladká,
kypřící prášek do pečiva,
cukr vanilkový,
olej,
voda,
kakao,
pomazánkové máslo,
smetana ke šlehání,
smetana zakysaná,
cukr moučkový,
jahody,
želé červené dortové,
voda,
piškoty,
káva,
marmeláda,
tuk,
mouka hrubá
Komentáře (8)
PL - polévková lžíce
KL - kávová lžička