Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřová žebírka s houbami

Vepřová žebírka potřená česnekem a kořením orestujeme s cibulí. Poté pomalu pečeme pod poklicí, aby zůstala šťavnatá. Nakonec přidáme houby a kmín, které dodají výraznou chuť. Pokrm je sytý, voňavý a skvěle se hodí na klidný podzimní oběd.

Hodnocení receptu je 4,3 (5×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Tom Beyk Tom Beyk

Středně náročný

Doba přípravy 90 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 80 min

90 min (10 min příprava + 80 min tepelná úprava)

Suroviny pro 5

5

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie8 224 kJ /
1 966 kcal
Bílkoviny54,92 g
Tuky181,16 g
Vláknina15,19 g
Cholesterol 177 mg
Sodík 219 mg
Sůl0,30 g
Sacharidy25,37 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Nejprve utřeme česnek, smícháme ho v misce s olejem a touto směsí důkladně potřeme žebírka nakrájená na 3–4 cm silné plátky (každý plátek obsahuje jedno žebro). Krok 2: Žebra ze všech stran důkladně posypeme grilovacím kořením. Krok 3: Jednu cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. V kastrolu nebo hrnci vhodném do trouby ji osmahneme na sádle dozlatova. Krok 4: Přidáme žebírka a krátce je opečeme z obou stran, aby se maso zatáhlo a nepustilo šťávu. Krok 5: Přidáme druhou cibuli nakrájenou na osminky, kastrol necháme odkrytý a vložíme do předehřáté trouby na 200 °C. Pečeme přibližně 10 minut, aby se cibule lehce opekla. Krok 6: Vyjmeme z trouby, podlijeme šálkem vroucí vody, zakryjeme poklicí a pečeme při stejné teplotě (200 °C) dalších 40 minut. Během pečení maso dvakrát otočíme a případně ještě podlijeme, pokud se šťáva příliš odpaří. Krok 7: Po této době kastrol opět vyjmeme, přilijeme vroucí vodu tak, aby maso nebylo zcela ponořené. Vše promícháme, přidáme nakrájené houby, které přelijeme výpekem, posypeme kmínem a vrátíme do trouby na dalších 15 minut. Krok 8: Nakonec kastrol vyjmeme z trouby, vše promícháme, aby houby nasákly šťávu, a necháme pod poklicí přibližně 10 minut dojít.

TIP: Jak připravit šťavnatá žebra

Zveřejněno 7. 8. 2012

Poznámka autora Tom Beyk

Doba pečení je v programu "Multi-pečení" = zapnuto dolní, horní topné těleso vč. zadního s ventilátorem.

V troubě bez ventilátoru bude doba pečení asi o něco delší.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/7YPG

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/7YPG

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (7)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Krásný žebírka. Je fakt, že u nás se tak krásný masitý nedají koupit:-// Maso od kosti je nejlepší:-*:-p:yes:

Anna Kocikova: prima poznámka :-D
Mňo byl to kousek - rovné kilo - sehnal jsem je v náhodou v TOOMu v Německu. Tady to vůbec nemají.

Teda Tome,ty žebírka musely být velké jako"beyk";-):-D:-DMáš to moc hezky přiravené:-p+3:yes::-K

Díky za pochvalu.;-)

velmi skvělé jídlo:yes::-D foto úžasné:-p

Tome, pěkná žebírka. Už jsem dlouho nedělala, já spíše používám uzená, ale tohle vypadá taky skvěle:-p:yes:.

Tématické fráze:
žebírka do trouby, vepřové žebírko na houbách, žebirko na houbách, jak dlouho péct žebírka, žebirka na houbách, houby recepty, veprovazebirka-recept, vepřové žebirko na na houbach, veprove zebirka recept, recept vepřová žebírka na houbách, vepřové na houbách, pečení žebírek, veprove zebra na houbach, veprova zebirka na houbach, pečená vepřová žebírka s houbami, recepty,vepřovážebírka, vepřové žebirko na houbach recept, veprova zebirka, vepřová žebírka recept, zebirko dusene s houbami

Suroviny:
žebra vepřová, houby čerstvé, cibule, česnek, koření grilovací, kmín drcený, sádlo, olej řepkový

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu