Vepřová žebírka s houbami

Tom Beyk Kuchař:

Doba přípravy: ~1,5hod. 4-5 porcí Vepřové maso 6 názorů

55
Recept si zatím oblíbilo 5 kuchařů

Suroviny

1 kg vepřových žebírek (nejlépe špička)
2 ks větší cibule
2 PL sádla
půl sáčku grilovacího koření
1 ČL drceného kmínu
talíř pokrájených čerstvých hub (našel jsem jen růžovky a pár podhříbků - bída)
4-5 stroužků česneku
1/2 dl řepkového oleje
Recept si zatím oblíbilo 5 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Nejdříve si utřeme (rozmačkáme) česnek, smícháme v misce s olejem a pomatláme v tom důkladně žebírka naporcovaná na 3-4cm silné plátky (v plátku jedno žebro).

  2. Následně dobře posypeme ze všech stran grilovacím kořením.

  3. V kastrole (hrnci), který lze dát do trouby, osmahneme na sádle 1 cibuli do zlatova. Vložíme žebírka, orestujeme z obou stran, aby se maso dobře zatáhlo a nepustilo šťávu.

  4. Poté přihodíme na osminky pokrájenou druhou cibuli, dáme ještě odkryté do předehřáté trouby na 200°C a zapečeme asi 10 minut.

  5. Potom vyjmeme z trouby, podlijeme šálkem vroucí vody, zakryjeme poklicí a pečeme při stejné teplotě 40min. Během pečení porce 2x obrátíme a popř. ještě podlijeme. Po této době výjmeme z trouby, podlijeme vroucí vodou tak, aby maso nebylo úplně potopené, promíchnem, pohodíme houbami, které přelijeme šťávou, pokmínujeme a dáme opět do trouby na 15 minut.

  6. Nakonec výjmeme z trouby, promícháme, aby houby nasákly šťávu a necháme pod poklicí asi 10min dojít.

Poznámka

Doba pečení je v programu "Multi-pečení" = zapnuto dolní, horní topné těleso vč. zadního s ventilátorem.

V troubě bez ventilátoru bude doba pečení asi o něco delší.

Vytisknout recept Přidat k oblíbeným

Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdíleli již 4 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Vepřová žebírka s houbami

  • BILKOVAI BILKOVAI

    Krásný žebírka. Je fakt, že u nás se tak krásný masitý nedají koupit:-// Maso od kosti je nejlepší:-*:-p:yes:

    Odpovědět

  • Tom Beyk Tom Beyk

    Anna Kocikova: prima poznámka :-D
    Mňo byl to kousek - rovné kilo - sehnal jsem je v náhodou v TOOMu v Německu. Tady to vůbec nemají.

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    Teda Tome,ty žebírka musely být velké jako"beyk";-):-D:-DMáš to moc hezky přiravené:-p+3:yes::-K

    Odpovědět

  • Tom Beyk Tom Beyk

    Díky za pochvalu.;-)

    Odpovědět

  • Dana61 Dana61

    velmi skvělé jídlo:yes::-D foto úžasné:-p

    Odpovědět

  • Iness Iness

    Tome, pěkná žebírka. Už jsem dlouho nedělala, já spíše používám uzená, ale tohle vypadá taky skvěle:-p:yes:.

    Odpovědět

1

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo