Gulášová polévka z mletého masa
Tato jednoduchá gulášová polévka z mletého masa je jedním z pokladů tradiční české kuchyně. Je snadná na přípravu a výborně zasytí ať už jako polévka nebo jako hlavní chod. Nesporná výhoda tkví v tom, že po rozležení chutná ještě lépe, proto jí klidně uvařte více.
Suroviny pro 6 porcí
6porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 5 925 kJ / 1 416 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 64,00 g |
Tuky | 63,52 g |
Vláknina | 39,34 g |
Cholesterol | 160 mg |
Sodík | 189 mg |
Sůl | 0,40 g |
Sacharidy | 140,20 g |
Postup přípravy
Krok 1: Na oleji osmahneme dorůžova nakrájenou cibuli, přidáme mleté maso, které za stálého míchaní a oddělování kousků restujeme, dokud se neoddělí kousky. Pak vmícháme papriku, krátce zarestujeme a zalijeme vývarem, případně vodou. Papriku jen zpěníme, jinak hořkne.
Krok 2: Přidáme sůl, pepř, kmín a zhruba 30 minut pozvolna vaříme. Pak doplníme brambory nakrájené na kostky, utřený česnek, ještě chvilku povaříme a zahustíme. Buď tzv. suchou jíškou nebo jíškou ze 4 lžic mouky a 5 lžic oleje, případně moukou rozmíchanou ve vodě.
Krok 3: Polévku necháme velmi zvolna dobře provařit, až tuk vystoupí na povrch. Ke konci ještě přidáme majoránku a dochutíme.
Zveřejněno 17. 4. 2008
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Gulášová polévka z mletého masa
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/470
Moje poznámka
Gulášová polévka z mletého masa
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/470
Nejnovější recepty
Bramborová scarpaccia se sýrem
Přidáno před 2 hodinami
Zapečené těstoviny se šunkou a tofu
Přidáno před 3 hodinami
Domácí libečková sůl
Přidáno před 6 hodinami
Svačinová polévka z masového vývaru, se zeleninou a lahůdkovým párkem
Přidáno před 11 hodinami
Zavařený kedlubnový salát
Přidáno před 11 hodinami
Toust s brokolicí zapečený v troubě
Přidáno před 11 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Pečená švestková povidla
Verosa před 3 minutami
Banana bread - banánový chlebíček
dominikahonesova před 7 minutami
Svíčková na smetaně
Sahula před 13 minutami
Rychlý švestkový koláč s mákem
Snike2006 před 55 minutami
Koláč z cukety
Vampi před 2 hodinami
Broskvová hrníčková buchta
Monika95 před 2 hodinami
Odlehčené kuře na paprice
Picik před 3 hodinami
Rajská omáčka
Maroun416 před 4 hodinami
Nadýchaný piškotový korpus
Rouzis před 4 hodinami
Česnekovo-rajčatová směs bez konzervace
AndreaMachacova před 5 hodinami
Tématické fráze:
gulášová polévka,
gulasova polevka,
gulášová polévka recept,
gulášová polévka recept,
gulasova polevka s mletym masem,
gulášová polévka s mletým masem,
gulášová polívka,
polévka z mletého masa,
polévka z mletého masa,
recept na gulášovou polévku z mletého masa,
recept na gulášovou polévku,
polívka gulasova,
gulášová polévka s mletým,
gulašova polévka z masem,
gulašovka z mletého masa,
gulášovka z mletého masa,
polévka z mletého veprového masa,
gulášová polévka z mletým masem,
polevka z mletého hovězího masa,
polévka gulášová
Suroviny:
olej,
cibule,
paprika sušená sladká,
maso hovězí mleté,
sůl,
pepř,
kmín celý,
vývar hovězí,
česnek,
majoránka,
brambory,
mouka hladká
Komentáře (210)
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
Recept ještě nebyl hodnocen 4,0
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
A maso nechávám vařit samotné déle, protože ho melu spíš nahrubo.
A nechápu, proč vaříš maso 30 minut zbytečně bez brambor. Já osobně po orestování masa přidám brambory, zeleju vodou a vařím společně. Je to rychlejší a ekonomičtější.
Děkuji
že je opravdu výborná.Ale nejvíc ji ocenila moje 6-ti letá dcera,tak moc děkuji!!!!
výborná,hlavně moje 6ti léta dcera ji neskutečně ocenila.Opravdu moc DĚKUJI!!!
Tak, tak
Snažil jsem se z masa naoddělovat spíše větší kousky...
Touto políffkou konzumovanou s buchtami (povidlové, makové) jsme odbyli celý oběd
Bibinka: Jani Tobě navíc děkuji za fotečku
jaká paprika se tam má prosím dát? Sladká či pálivá? Nebo půl na půl?
Děkuji a pěkný den
srettka: Děkuji za vyzkoušení a přidanou krásnou fotečku
dělala jsem napůl vepřové a kuřecí a gulášovou papriku,jinak dle tebe a je výborná,díky za prima recept a mojí první domácí gulášovku
p.s. fotodůkaz přidán