Uzení ryb a konzervování uzených ryb zavařováním
Pro získání domácí uzené ryby je nutná kulinářská dovednost, udírna a vhodné dřevo. A samozřejmě dobrý rybář v rodině. Pokud toto všechno máte, riskujete závislost na domácích uzených výrobcích, které svou chutí lehce překonají ty koupené.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 799 kJ / 430 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 16,80 g |
Tuky | 1,12 g |
Vláknina | 39,20 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 60,06 g |
Sůl | 150,00 g |
Sacharidy | 84,00 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 20. 8. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Uzení ryb a konzervování uzených ryb zavařováním
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/m8An
Moje poznámka
Uzení ryb a konzervování uzených ryb zavařováním
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/m8An
Nejnovější recepty
Grilovaný lilek se zeleninou
Přidáno před 1 hodinou
Cuketová smetanová polévka s chlebovými krutonky
Přidáno před 4 hodinami
Švestkové knedlíky z odpalovaného těsta podle ČSN
Přidáno před 8 hodinami
Úžasná medová žebírka
Přidáno před 16 hodinami
Bramborová kaše zapečená s hermelínem
Přidáno před 16 hodinami
Křehký štrúdl
Přidáno před 16 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Cuketová omáčka se sýrem
k.madzia před 1 hodinou
Vepřová plec nadivoko se sušenými houbami
Jan Nemec před 3 hodinami
Kuřecí nudličky s kukuřicí a rajčaty
Walderama08 před 3 hodinami
Krůtí prsa v jogurtu
Kdyzjehlad před 3 hodinami
Dvacetiminutový švestkový koláč
Fitulka před 6 hodinami
Fazolkový salát
Vlasta159 před 10 hodinami
Rajčatové chutney
BlaV. před 18 hodinami
Švestkový kompot
Backurka před 19 hodinami
Rychlý hrnkový ovocný koláč s drobenkou
Mondulka1981 před 20 hodinami
Kuře na paprice (i pro začátečníky)
DavidVolvo před 22 hodinami
Tématické fráze:
uzení ryb,
uzeny kapr postup uzeni,
uzeni kapra,
jak vyudit kapra,
jak udit kapra,
jak naložit ryby na uzení,
uzené ryby,
naložení kapra na uzení,
domácí uzení ryb,
recepty uzení ryb,
jak udit ryby,
konzervace uzených ryb,
jak naložit kapra a vyudit,
uzené ryby v oleji,
uzený kapr v oleji,
jak uchovat uzené ryby,
recept na uzení ryb,
jak naložit kapra na uzení,
naložení ryb na uzení,
uzene ryby recept
Suroviny:
sůl,
česnek,
olej,
bobkový list,
pepř,
koření nové koření
Komentáře (46)
Gustavo Woltmann
Je mi líto, ale nemůžu poradit.
Jirí V.
Předem děkuji za odpověď, Martin.
Prosolení závisí i na velikosti porcí. Udil jsem oukleje (něco jako uzené šproty), nechal je v nádobě společně s porcemi kapra a oukleje byly přesolené. Od té doby, pokud udíme více druhů ryb, dávám zvlášt malé rybky, zvlášť kapra. Porce kapra by měly být asi stejně velké. Právě kvůli prosolení. Kolega dává ryby jen do solného láku. Každému vyhovuje jiný způsob. A pokud vede chutnému výsledku, není co řešit
Jarmila Píšová - sterilování ve všech kuchařkách doporučují na druhý den opakovat. Dělali to tak i staří rybáři, co nás učili chytat a zpracovávat ryby. Beru to jako zkušenostmi ověřený fakt. Mohu jen dodat, že postup dodržujeme a zatím se žádná sklenička nezkazila. Popravdě....nedostala šanci se zkazit
A jak píše někdo níže, žádný kousek nezbude, tudíž není co nakládat .....
Již léta používáme jen tento postup.
Staří rybáři, co nás učili zpracovávat ryby, zavařovali na 100°C.
Zatím se nestalo, že by se nějaká sklenička zkazila. Nejdéle byla jedna sklenička ve spíži půl roku a to jen proto, že se na ni zapomnělo
Já budu loupat česnek příští týden.
Udili jsme poprvé, riskovali jsme 4 kapry, dopadlo to fantasticky!
Dokonce tak fantasticky, že z obrovského úspěchu, který ryby sklidily, nám zbyla jediná podkova na ochutnání
Právě loupu česnek na další trojku ryb
Díky!
Já udím zítra
Takže Ti přidávám jen fotky hotové dobroty,kterou jsem jedla poprvé v životě a byla jsem nadšena
Jinak k dotazu o uzení bez kůže-kamarád takové kousky udí na specialním roště,který udělal z pletiva s velice drobnými očky
Velice si vážím Vaší nabídky a pokud si nebudu vědět rady, s radostí se na vás brátím s prosbou o radu. Nyní vím na koho a kam se obrátit. Děkuji Vám velice.
Zdraví Vás Milan P.
Milan P.
Zkus ve vyhledávači zadat - grilování ryb - určitě nějaký recept najdeš.
Pokud grilujeme kapra , tak jen jednoduše....nasolit, potřít rozmačkaným česnekem, nechat odležet.....
Zkus se podívat i na - http://www.grilovani-barbecue.com/
Andrea - do síťky, to by šlo. Dobrý nápad.
Tak jsme udili - na roštu z pletiva - malé rybky, ale ty byly v kůži. Je mi líto, nezkoušel jsem, nemám zkušenost. Ani toho jesetera jsem ještě neměl.
Kde jsi ho vzala?
Jen ten 10kg kapr má kostičky ,,lépe" obalené masem.
Tak raději použít větší ryby.