Ovíněné švestky
Švestky naložené v redukovaném vinném nálevu s kořením jsou delikatesou, která propojí sladkost ovoce s hloubkou vína a jemnou vůní hřebíčku či skořice. Skvěle se hodí k sýrům, masu i jako nečekaný dezert.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 8 015 kJ / 1 916 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 9,76 g |
| Tuky | 2,72 g |
| Vláknina | 29,14 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 77 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 290,98 g |
Postup přípravy
Krok 1: Nejprve připravíme redukci z vína a koření: víno nalijeme do hrnce, přidáme cukr, citronovou šťávu a koření. Vaříme tak dlouho, dokud tekutina nezačne houstnout.
Krok 2: Poté přidáme oprané a vypeckované švestky a společne mírným varem "táhneme" asi 5 minut.
Krok 3: Následně švestičky vybereme na cedník, necháme odkapat a scezenou tekutinu vrátíme do hrnce. Dále redukujeme, až má šťáva v hrnci konzistenci sirupu.
Krok 4: Švestky naskládáme do nahřátých skleniček a zalijeme svařenou šťávou. Z tohoto množství bylo 5 menších skleniček.
Krok 5: Skleničky zavíčkujeme, otočíme dnem vzhůru a v této poloze necháme obsah vychladnout.
Zveřejněno 21. 8. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Ovíněné švestky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/y70g
Moje poznámka
Ovíněné švestky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/y70g
Nejnovější recepty
Pečená žebra s povidlovou marinádou
Přidáno před 21 hodinami
Pstruh se salátem po bořecku
Přidáno před 21 hodinami
Hruška se zmrzlinou
Přidáno 23. 12. 2025 19:47:54
Sýrová roláda
Přidáno 23. 12. 2025 18:34:02
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno 23. 12. 2025 18:18:06
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno 23. 12. 2025 16:44:49
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Pomalu pečený králík s tymiánem
Antusa před 11 minutami
Vrstvený salát
Haname před 1 hodinou
Sýrové tyčinky
Jitinka před 2 hodinami
Sýrová omáčka
Tamarilka před 5 hodinami
Pečená červená řepa
Hanawagy před 5 hodinami
Rybí vývar z pomalého hrnce
jaroslav.foltyn před 6 hodinami
Domácí vánočka
Zuzu10 před 6 hodinami
Pečené krůtí prso - snadné, ale dobré
Bizon33 před 6 hodinami
Dýňová caponata s bramborem a pečeným krůtím prsem
Bizon33 před 6 hodinami
Mila kuličky
Marule před 7 hodinami
Tématické fráze:
recepty ze švestek,
svestky,
sterilizace švestek,
co ze svestek,
domácí švestkové víno,
švestky recepty,
domácí víno ze švestek,
šťáva ze švestek recept,
co delat ze svestek,
vino ze svestek,
domácí švestková šťáva,
recepty na švestky,
recepty švestky,
co delat se švestkami,
švestky recept,
šťáva ze švestek,
štáva ze švestek recepty,
recept na švestky,
recpty ze švestek,
víno ze švestek recept
Suroviny:
švestky,
víno červené,
cukr,
šťáva citronová,
skořice celá,
koření hřebíček,
badyán
Komentáře (19)
Dovolím si přidat fotku
ale nevadí,třeba příště