Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Krajanec-/škvarkový/ slaná buchta k omáčkám

Hodnocení receptu je 4,7 (22×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Zdenka1

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie18 342 kJ /
4 384 kcal
Bílkoviny95,00 g
Tuky270,95 g
Vláknina16,60 g
Cholesterol 245 mg
Sodík 7,21 g
Sůl17,85 g
Sacharidy383,05 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Suroviny dáme v uvedeném pořadí do domácí pekárny, zapneme program příprava těsta a vypracujeme vláčné těsto. Po ukončení programu těsto vyndáme, rozdělíme na dva díly a vyválíme na placku vysokou 2 cm. Posolíme, pokmínujeme a upečeme dozlatova. Krok 2: Kdo nemá pekárnu, vypracuje těsto klasickým způsobem na válu. Krok 3: Tato slaná buchta se nekrájí, ale ulamuje a podává se k omáčkám. Zejména k bramborové a fazolové.

Zveřejněno 25. 8. 2012

Poznámka autorky Zdenka1

Recept pochází z knihy:Jak se dříve žilo a co se jedlo v Hluku aneb opomíjená jídla a zvyky. /mírně upraveno/

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/o8EL

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/o8EL

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (37)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

No jo,ale co s tím,když vyškvařím sádlo a jsem schopná sníst škvarky ještě horké,co bych dala do těsta.:-p

Katka B:jsem ráda, že se u vás doma tento starý recept zabydlel:-);-)

Tak už zase zadělávám :-) je to opravdu super recept a dělám to místo škvarkových placek - jíme to "jen tak" :-D :yes:

pěkný:yes:škvarky miluju:yes::yes:+18

Ani jsem nečekala, že vás recept tak zaujme. Děkuji za váš zájem a budu ráda, když vyzkoušíte.

Colombo65:jsem ráda, že povedlo a tvá fotka zdobí můj recept:yes:. Děkuji:-)

Zdenko:-), krejenec vypadá už podle fotky náramně a musí úžasně vonět. Znám se a vím, že bych ho snědla i bez omáčky:-p:-8. Rcp. ukládám a ráda vyzkouším.

Tú knihu mám a vôbec som si ten recept nevšimla...musím sa tam pozrieť pozornejšie :-D;-):yes:

Krajanec vypadá úžasně. Škvarků mám dost, chuť neskutečnou a teď mít jen trochu času na přípravu (miminko mě zaměstnává). Určitě vyzkouším co nejdříve ;-) Díky za recept a jakmile bude upečeno, dám echo. Jo a prosím o další starobylé recepty :-) Letí bod.:yes:

Danca::-D:-D já to samé, vč. té omáčky, mám v plánu na středu:-8:-D:-D:-D:yes:;-)

Bude hned v pondělí, s bramborovou omáčkou od Andrejky http://www.toprecepty.cz/recept/23571-bramborova-o... :-p:-K

Až budu mít volno, vyzkouším :yes::yes: Moooc pěkné ;-)

Colombo65::-//:-// děláte mi chutě.. ty i Zdenička:-// jenom co koupím, resp. milášek vyškvaří sádlo:-8:-D:-D:-D jen počkej.. i já si pochutnám:-D:-D;-):yes:

Tak upečeno :) a přiložen důkaz ve formě foto;-);-);-)
Chutné a bylo to místo chleba k leču:-D

Zdenka1:
... pokud se povede:-D

Colombo65:jééé, tak to mám radost:-D. Doufám, že dříve, než ho spapáte, tak přidáš foto. Byla bych velmi poctěna;-)

yanull:děkuji za slova chvály. Těsto se dá udělat i v domácí pekárně, tak není tak náročné na přípravu. Nemusí se ani složitě tvarovat, stačí 2 placky a upéct;-):-D

... už se peče:-D:-D:-D

Zdeni, tyto buchetky na slano jsou moje krevní skupina, málem mi na klábosnici ukápla mlsná slina, slupla bych tu tvoji v šuku letu, než bys řekla holou větu ;-):-p:-K+12:yes:

Děkuji všem za pochvalu:-8:-)

rebeka:budu se těšit na recepty z tvé knihy:-);-)

JitkaS:mřížka je udělaná jen tak nožem. Příště zkusím rádlem:-)

Jitka:krajanců se dělá více druhů. Pokud se mi povede, tak přidám později zase nějaký jiný:-)

Moje babička dělala podobnou placku k moravskému zelí akorát bez těch škvarků.Tahle varianta musí být taky výborná.

Vypadá mooc lákavě:-p:yes: Ta mřížka je před pečením udělaná nožem nebo je na to nějaká spešl vychytávka:-?;-)

Vypadá to moc krásně. Určitě to stojí za vyzkoušení. :-)

senky:krásně napsané;-)

takových receptů víc:yes::yes:

Zdeničko, to je krása:-K:-*:yes::yes: moc se ti povedl, já miluju tyhle "krojované":-D recepty, a myslím, že v té mojí knize je i tento.. a já se k tomu ještě ani pořádně nedostala.. tam je skvostů.. zrovna takových, jako ten tvůj tady:-K další bodík k tobě okamžitě pádí;-):-D:yes:

Hm, škvarky já ráda. Zkusím. Krásné! :-K

Zdeničko, to je krása a jistě sytá dobrota:-p:yes:. My děláváme k omáčkám nebo dušené mrkvi apod. mazance, to je taky dobrůtka;-)

Tématické fráze:
slane buchty, buchty se škvarkama, buchta k omáčce, buchta se škvarkama, placky k omáčce, slaná buchta, buchty k omacce, škvarkové placky jako od babičky recept, bramborová buchta se škvarkama, recept na buchty plněné škvarky, slaná buchta k omáčce, slaná buchta z domácí pekárny, starobylé recepty, buchty na slano, krajanec plneny, škvarkové placky jako od babičky recept do domácí pekárny, bramborový krajanec, buchetka k omáčce, škvarkový mazanec, krajanec-recept

Suroviny:
mléko, cukr, sůl, mouka hladká, škvarky, sádlo, kvasnice

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu