Hamburská vepřová kýta
Plátek dušené vepřové kýty přelitý krémovou omáčkou, to je hamburská pečeně. Maso je šťavnaté, protýkané uzeninou a kyselou okurkou. Omáčka má jemnou pikantní chuť a hustší konzistenci. Hamburskou kýtu si můžete doma připravit jako sváteční rodinné jídlo, výborná je s knedlíkem.
Suroviny pro 6 porcí
6porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 11 087 kJ / 2 650 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 235,55 g |
| Tuky | 165,28 g |
| Vláknina | 21,60 g |
| Cholesterol | 572 mg |
| Sodík | 3,25 g |
| Sůl | 7,69 g |
| Sacharidy | 45,40 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 25. 8. 2008
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Hamburská vepřová kýta
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pY91
Moje poznámka
Hamburská vepřová kýta
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pY91
Nejnovější recepty
Domácí veka
Přidáno před 8 hodinami
Jihočeská zelná polévka
Přidáno před 9 hodinami
Pórkový salát s vejci a jogurtovou zálivkou
Přidáno před 13 hodinami
Mrkvové lívanečky s borůvkovou omáčkou
Přidáno před 14 hodinami
Poctivý vepřový burger v domácí housce
Přidáno před 17 hodinami
Roládky na 3 způsoby
Přidáno před 19 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Jemné domácí houskové knedlíky
Pecenesele před 8 hodinami
Rychlé nočky z kefíru
Praevka před 8 hodinami
Kančí žebra s řeznickým salátem
sedmikraska 77 před 9 hodinami
Čočka na kyselo (bez mouky)
Markeeta před 11 hodinami
Pudinkové slepované cukroví
Panova před 11 hodinami
Pečené uzené koleno s černým pivem
[email protected] před 14 hodinami
Jednoduché hovězí závitky s cibulí a slaninou
MiroslavB před 15 hodinami
Banana bread - banánový chlebíček
fialam58 před 15 hodinami
Zelňačka (klasika)
Peggyna před 15 hodinami
Tématické fráze:
hamburská omáčka,
veprova kyta,
vepřová kýta recepty,
recepty z vepřové kýty,
hamburská pečeně,
hamburska omacka recept,
vepřová kýta recept,
recepty vepřová kýta,
recept na hamburskou kýtu,
recept veprova kyta,
hamburska veprova pecene,
omáčka z vepřové kýty,
kýta,
hamburska veprova omacka,
recept na hamburskou omáčku,
vepřová kýta omáčka,
kýta recepty,
recepty z kýty,
omacka z kyty,
recept z vepřove kýty
Suroviny:
kýta vepřová,
okurky sterilované,
párky,
mrkev,
celer,
petržel,
cibule,
slanina,
koření nové koření,
pepř celý,
bobkový list,
smetana ke šlehání,
mouka hladká,
hořčice,
šťáva citronová,
cukr,
máslo,
olej,
sůl
Komentáře (165)
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
Máte krásné recepty. 😊
Přivodil jsem si gastroorgasmus.
Omáčka byla absolutně skvělá. Relativně nenáročné na přípravu a výsledek ohromující.
Přidávám víc zeleniny , protože to hned zmizne z hrnce
Dnes jsem to udělala na oběd a k tomu těstoviny to dcera miluje !
Opravdu nechápu připomínky typu norma z roku toho a toho stanoví, že hamburská se musí připravovat z vepřové kýty, tak se nesmí připravovat z plecka! Proč? "Svíčkovou" taky většina z nás nedělá z hovězí svíčkové a dost pochybuju o tom, že ji tak dříve v restauracích připravovali. Ani dnes, ani dříve - nepamatuji si, že bych ji někde takhle připravenou jedla.
PS: některé zdejší "inovace" klasických receptů jsou docela pozoruhodné
Pro zajímavost přidávám fotku z tehdejších celostátních norem - Hamburská má číslo 13108, kde se hořčice uvádí, ale víno ne.
Každý si ale recept uvaří tak, jak mu to a jeho strávníkům chutná. U těchto známých receptů se ale snažím držet co nejvíce originálu.
No, není nad možný přímý kontakt s jídlem a proto páně Papinův vynález používám akorát když tlampače venku hlásají, že zase nepoteče kohoutková, tak že abychom nezůstali na suchu...
Do hrnce na plotně dám trochu vody, do varné konvice jí dám trochu víc, a než to obé začne vřít tak mám brambory nachystané a šup s nimi do VROUCÍ vody v hrnci a doliji podle potřeby VROUCÍ vodou z konve... ...a za chvilku je uvaříno
jen jsem nejprve rozmixovala, pak přidala smetanu... mouka nebyla třeba konzistence suprová....nebylo třeba ani dochucovat...
Za inspiraci a hezkou nedělní poobědovou náladu Ti děkuji a bodík s fotkama posílám
Vařila jsem přesně podle návodu a oběd sklidil velikou pochvalu.Příloha:rýže.
Už mám uloženo v oblíbených.
Děkuji.