Panenka na minutku s pečenými brambory a zeleninou
Snad nejoblíbenějším a nejčastěji používanou části z vepřového masa je panenka. Dobře připravená panenka je krásně šťavnatá a hodí se ke slavnostnějším obědu, či večeři. Panenku podáváme s pečenými brambory a restovanou zeleninou.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 741 kJ / 416 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 3,01 g |
Tuky | 37,26 g |
Vláknina | 1,50 g |
Cholesterol | 20 mg |
Sodík | 360 mg |
Sůl | 0,90 g |
Sacharidy | 16,41 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 1. 9. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Panenka na minutku s pečenými brambory a zeleninou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/y2l6
Moje poznámka
Panenka na minutku s pečenými brambory a zeleninou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/y2l6
Nejnovější recepty
Jahodové nanuky se zakysanou smetanou
Přidáno před 5 hodinami
Květák bez smažení
Přidáno před 8 hodinami
Kuličky z mletého masa plněné rajčátky s bylinkovou polentou
Přidáno před 11 hodinami
Cuketová směs na cokoli
Přidáno před 16 hodinami
Broskvový páj s tvarohem
Přidáno před 18 hodinami
Krkovička v pivní marinádě
Přidáno 1. 7. 2025 13:00
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Sněhový rybízový koláč
upavla před 5 hodinami
Pomerančovo-meruňkový nanuk
Sahula před 6 hodinami
Pravý vepřový guláš
MichalP před 9 hodinami
Vepřový perkelt
MichalP před 9 hodinami
Brambory zapečené s uzeným a cibulí
Elen0766 před 10 hodinami
Bábovka Ing. Petr
Veronika834 před 11 hodinami
Tvarohovo-citrónová bábovka
Lendoulinecek před 11 hodinami
Bramborové noky (gnocchi) se smetanou a sušenými rajčaty
NikolaP před 13 hodinami
Kuřecí stehna po provensálsku
E. J. K. před 14 hodinami
Tématické fráze:
vepřová panenka jako minutka,
recepty - panenka jako minutka,
panenka jako minutka,
vepřová panenka na minutku,
vepřová panenka minutka,
minutka z vepřové panenky,
panenka na pánvi,
minutky z vepřové panenky,
panenka s bramborem,
co uvarit z panenky,
minutky k obědu,
minutka k obedu,
panenka s pečenými brambory,
jak připravit minutku,
vepřova panenka s pečenymi brambory,
jak upéci vepřovou panenku,
panenka s brambory,
panenka na grilovací pánvi,
minutky z brambor,
pečená panenka vcelku
Suroviny:
panenka vepřová,
olej olivový,
sůl,
pepř mletý,
hořčice plnotučná,
vývar kuřecí,
máslo,
mouka hladká,
brambory,
olej olivový,
sůl,
pepř mletý,
kmín celý,
podravka,
karotka baby,
dýně špagetová,
koření grilovací,
sůl,
pepř mletý,
máslo,
olej olivový,
petrželka
Komentáře (47)
Neberte to tak vážně, já osobně vidím cuketu.
Ještě jsem pro zajímavost našla o barvě špagetových dýní:
V rámci druhu dýně obecné patří mezi největší plodící dýně s hmotností plodu vážícího kolem 1-3 kg. Podle druhu jsou kulovité či protáhlé. Postupem dozrávání slupka tvrdne.
Barevně se pohybuje od krémové přes žlutou až oranžovou barvu. Jeji typická vlaknitá dužina si zachovává svůj charakter i po uvaření. Menší plody se vaří v celku, ale před vařením se musí slupka na několika místech propíchnout.
Větší dýně se musí rozpůlit, odstranit jádřinec a uvařit ve vodě nebo upéci v troubě. Vláknitá dužina podobající se špagetám se dochutí a podává se jako vegetariánské špagetové jídlo nebo se může použít místo nudlí do polévky. Velmi populární je v Japonsku a Číně. Na její rozšíření se podílela asi Amerika, kdy na její trh byla před třiceti lety špagetová dýně uvedena a to odrůdou Vegetabel Spaghetti.