Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 4 434 kJ / 1 060 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 120,05 g |
Tuky | 31,10 g |
Vláknina | 4,31 g |
Cholesterol | 918 mg |
Sodík | 619 mg |
Sůl | 1,57 g |
Sacharidy | 73,55 g |
Postup přípravy
Krok 1: Priprava lilkoveho kabatku-
Lilek oloupeme a nakrajime podelne na tenci platky, mne z jednoho lilku vyslo 6 platku.
Osolime a dame odpocinout. Krok 2: Mezitim si nachystame misku, v ktere rozkvedlame 1 vajicko s cukrem a soli (proc, je v poznamce)
Tak osmahneme ty platky, odlozime na papirovou uterku. Krok 3: Masova napln-
Mlete hovezi maso, 1 vajicko, koriandr, rimsky kmin, sul a pepr promichame a nakonec pridame strouhanku a promichame znova. Krok 4: Napln Lilku-
Vezmeme maso a udelame si sulanek tak, aby vyhovoval velikostne k platkum, polozime na jednu stranu lilku a srolujeme az na konec. Krok 5: Muzeme zajistit 1-2 paratky, ja mam tak lepsi pocit, ze se to neoddela.
Takhle postupujeme u vsech platku. Krok 6: Omacka- Vsechny suroviny smichame, pockame az zacne varit a vlozime plnene kabatky a varime 30 minut
Lilek oloupeme a nakrajime podelne na tenci platky, mne z jednoho lilku vyslo 6 platku.
Osolime a dame odpocinout. Krok 2: Mezitim si nachystame misku, v ktere rozkvedlame 1 vajicko s cukrem a soli (proc, je v poznamce)
Tak osmahneme ty platky, odlozime na papirovou uterku. Krok 3: Masova napln-
Mlete hovezi maso, 1 vajicko, koriandr, rimsky kmin, sul a pepr promichame a nakonec pridame strouhanku a promichame znova. Krok 4: Napln Lilku-
Vezmeme maso a udelame si sulanek tak, aby vyhovoval velikostne k platkum, polozime na jednu stranu lilku a srolujeme az na konec. Krok 5: Muzeme zajistit 1-2 paratky, ja mam tak lepsi pocit, ze se to neoddela.
Takhle postupujeme u vsech platku. Krok 6: Omacka- Vsechny suroviny smichame, pockame az zacne varit a vlozime plnene kabatky a varime 30 minut
Zveřejněno 10. 9. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Plněný lilkový kabátek v rajské omáčce
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/9YQD
Moje poznámka
Plněný lilkový kabátek v rajské omáčce
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/9YQD
Nejnovější recepty
Uzená kuřecí stehna na víně s česnekem a rozmarýnem
Přidáno před 11 hodinami
Těstoviny s dýňovou omáčkou
Přidáno před 16 hodinami
Tradiční prošívaná deka
Přidáno 17. 9. 2025 20:54:13
Vafle z párků a vajíček
Přidáno 17. 9. 2025 18:02:44
Tokáň z kuřecího masa se smetanou
Přidáno 17. 9. 2025 17:54:39
Tartaletky s jablíčky a karamelem
Přidáno 17. 9. 2025 17:46:02
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kuřecí stehna pečená v jogurtu s hrubozrnnou hořčicí
E. J. K. před 4 hodinami
Pečená švestková povidla
Vivik21 před 4 hodinami
Krenex
dragomirac před 5 hodinami
Domácí vepřovka z krkovice z papiňáku (tlakového hrnce)
Slavista62 před 6 hodinami
Domácí vepřovka
Slavista62 před 6 hodinami
Bílé fazole s bramborami a smetanou
jana1974 před 6 hodinami
Buchta Fešák
LuccHansel před 7 hodinami
Rychlý švestkový koláč
Palusanda před 7 hodinami
Sekaná s cuketou
evik_svistik před 7 hodinami
Vepřenky podle ČSN
Veros51 před 8 hodinami
Tématické fráze:
lilek v rajské omáčce,
lilek pečený v rajské omáčce,
rajiská omáčka,
lilek v rajske,
lilek rajska recept,
lilek s rajskou omáčkou,
plněný lilek v rajské omáčce,
varime z lilku,
bulgur v rajské omáčce,
hovězí líčka v rajské omáčce,
baklazan v rajske omacce,
rajiská omáčka z lilku,
lilek v rajské omáčce
Suroviny:
lilek,
maso hovězí mleté,
vejce,
koriandr,
strouhanka,
římský kmín mletý,
sůl,
pepř,
cukr,
protlak rajčatový,
voda,
cukr,
česnek,
bobkový list
Komentáře (13)
bod od mna