Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Ovocný koláč se sněhem

Tento, téměř sváteční zákusek, vypadá složitě, ale nemějte obavy, s námi jej zvládnou i začátečníci. Rozválené těsto hustě poklademe směsí ovoce, přikryjeme sněhovou čepicí a nahoru nastrouháme těsto, odložené v mrazničce.

Hodnocení receptu je 4,8 (26×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Bahula Bahula

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 30 min bez doby chlazení

60 min (30 min příprava + 30 min tepelná úprava, bez doby chlazení)

Suroviny pro 1 plech

1plech

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie18 539 kJ /
4 431 kcal
Bílkoviny76,18 g
Tuky180,03 g
Vláknina32,00 g
Cholesterol 1,31 g
Sodík 396 mg
Sůl1,15 g
Sacharidy610,50 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Z uvedených ingrediencí vypracujeme těsto. 2/3 těsta dáme nejméně na hodinu do chladničky a 1/3 do mrazáku. Krok 2: Z odleželého těsta z chladničky pomocí folie rozválíme plát a přendáme na plech vyložený pečícím papírem. Krok 3: Poklademe rovnoměrně nadrobno nakrájenou směsí ovoce. Krok 4: Z bílků ušleháme pevný sníh, přidáme cukry a ještě krátce šleháme. Krok 5: Sníh rozetřeme na vrstvu ovoce a nakonec na povrch nahrubo nastrouháme zbylé těsto z mrazničky. Krok 6: Pozvolna dozlatova upečeme. Dbáme na to, aby se vrchní vrstva nespálila. V závěru pečení můžeme plech přikrýt alobalem a dopéci. Krok 7: Upečený koláč krájíme na čtverečky, zdobíme ovocem a pokapeme čokoládou.

Top 7 - letní ovocné koláče

Zveřejněno 15. 9. 2012

Poznámka autorky Bahula

Tip: K směsi ovoce můžeme přidat rozinky nebo brusinky namočené v rumu.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Ovocný koláč se sněhem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/vLl0

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Ovocný koláč se sněhem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/vLl0

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (18)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Je to stejné jako Hraběnčiny řezy, je to výborný koláč

Čus babo!!! To jsem přehlídla!! :-D Nemůžu být všude :-)

Koláček upečen. Pokud někdo je méně zručný, doporučuji těsto vtlačit do formy. Já to tak dělám pěžně a jde to perfektně. A plát potírám marmeládou. Dnes jsem ji neměla, pomatlala jsem povidlím. Joo a citrónová kůra v těste je mňamec! Nezapomeňte si ji do těsta přistrouhat ;-)

Recept jsem vyzkoušela, z těsta jsem byla zprvu trochu "na divoko", dělal mi těžkou hlavu ten krok "pak přendáme na plech...", no nakonec se to zdárně povedlo. Ovocný koláč chutnal jak nám, tak návštěvě:-p. Přidávám foto:-K

Recept se mi líbí:-p a zaslouží si 10. bodík:yes:

:yes: krása, jako vždy

Lákavé.....:yes::yes: a moc:-*:-K

to bude určitě veliká dobrota, foto nádhera:-O:-O:yes::yes::-))

:-8 jdu dělat těsto! a posílám bodíka!:yes::yes::yes::yes:

To je moc šikovný dezertík:-p:-*:yes::yes:

Krásný koláč:-p:-p:-p:yes:

Tématické fráze:
koláč se sněhem, ovocné koláče a řezy, koláč s ovocem a snehem, ostružinový koláč se sněhem, ovocne řezy se sněhem, sníh na kolác, ovocný sníh, ovocný koláč, pečení se sněhem, kolac z bílků, jablkový řez se šlehaným bílkem - recept, koláče s ovocem a sněhem, strouhany kolac s bilkovym snehem, ovocný koláč s bílkem, koláče se sněhem, hraběnčin koláč s švestek, ovocné moučníky se sněhem, koláč s ovocem a bílkem, kolač ze sněhem, krehky kolac se snehem a ovocem

Suroviny:
mouka polohrubá, cukr moučkový, máslo, žloutek, prášek do pečiva, bílek, cukr moučkový, cukr vanilkový, ovoce, poleva čokoládová

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu