Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 5 929 kJ / 1 417 kcal  | 
|---|---|
| Bílkoviny | 29,60 g | 
| Tuky | 6,24 g | 
| Vláknina | 9,60 g | 
| Cholesterol | 0 mg | 
| Sodík | 363 mg | 
| Sůl | 1,02 g | 
| Sacharidy | 306,20 g | 
Postup přípravy
	Krok 1: U cele hlavky zeli castecne vykrojime kostal a vlozime ji na 5 minut do vrouci osolene vody.
	Krok 2: Opatrne obereme vrchni mekke listy a hlavku znovu vlozime do vrouci vody (tentokrat budou stacit tak 2 minuty). Listy nesmi byt prilis uvarene, spise sparene, aby byly ohebne pri baleni. Tento proces opakujeme do rozebrani cele hlavky. Jednotlive listy nechame vychladnout.
	Krok 3: Syrovou ryzi proplachneme vodou, pridame kardamon, nove koreni, skorici, rimsky kmin, sul, pepr, trochu olivoveho oleje a promichame.
	Krok 4: Na kazdy list zeli (vetsi listy prepulime a vyrizneme tvrdsi kostalovou cast) dame lzicku ryzove naplne a stocime do rulicky. Kraje se snazime zakladat dovnitr, aby nam smes nevypadavala.
	Krok 5: Klademe tesne vedle sebe do hrnce s vyssim okrajem. Po zaplneni dna tvorime novou vrstvu na jiz udelane zavitky, takto opakujeme.
	Krok 6: Nakonec vse posypeme susenou matou, polijeme citronovou stavou, potreme prolisovanym cesnekem a zalijeme horkou vodou (cca 250 ml - lehce nad uroven zavitku), ve ktere jsme rozmichali bujonovou kostku.
	Krok 7: Zatizime vidlickami, aby se nam zavitky neoteviraly a pod poklickou varime 1 a 1/2 hodiny. Podle potreby dale podlevame vodou (behem vareni podlevam uz jen jednou).
Podavame s kopeckem zakysane smetany.
Podavame s kopeckem zakysane smetany.
Zveřejněno 22. 10. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
						
					
Malfuf - zelne zavitky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/O6XG
Moje poznámka
					
				
Malfuf - zelne zavitky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/O6XG
Nejnovější recepty
	
			
	
Špekové knedlíky se zelím
Přidáno před 36 minutami
	
			
	
	
Silný základ na omáčky podle Petra Hajného
Přidáno před 3 hodinami
	
			
	
	
Poctivý vývar z hovězích kostí podle Petra Hajného
Přidáno před 17 hodinami
	
			
	
Fleky se zelím
Přidáno před 19 hodinami
	
			
	
Čočkové karbanátky II
Přidáno před 19 hodinami
	
			
	
Brynzové halušky
Přidáno před 21 hodinami
Přečtěte si
	
			
	
	
			
	
	
			
	
	
			
	
	
			
	
	
			
	
	
			
	
	
			
	
Nejnovější články
	
			
		
	
			
		
	
			
		
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
	
			
	
Rajská omáčka s masovými kuličkami a knedlíkem
klarence před 1 hodinou
	
			
	
Bramborová kuřecí polévka
chachar před 1 hodinou
	
			
	
	
Mrkváče
ZdenaUvizlova před 3 hodinami
	
			
	
Maso po Sečuánsku
Rudisek před 3 hodinami
	
			
	
	
Margotková kolečka
Miiichiii21 před 3 hodinami
	
			
	
	
Květáková polévka
Eva_H před 13 hodinami
	
			
	
Cheesecake od Evy
Ivvettaa před 15 hodinami
	
			
	
Bílé fazole nakyselo
Milerka před 16 hodinami
	
			
	
Svačinové sendviče
Kajkajak před 16 hodinami
	
			
	
	
Špagety à la carbonara
dolejsovaveronika před 17 hodinami
						Tématické fráze:
						
							zelne zavitky, 
						
						
							rumunská sarma, 
						
						
							řecké zelné závitky, 
						
						
							recept na zelne zavitky, 
						
						
							zelny list po rumunsku, 
						
						
							ukrajinské golubce, 
						
						
							řecké vinné závitky, 
						
						
							rýže se zeleninou po rumunsku, 
						
						
							ukrajinské svatební golubce, 
						
						
							ukrajinská sarma, 
						
						
							recke zelné závitky plněné mletým masem, 
						
						
							ukrajinska sarma recepty, 
						
						
							ukrajinska bezmasa kucharka, 
						
						
							rumunské golubce, 
						
						
							rumunská ukrajinská recepty, 
						
						
							řecké závitky, 
						
						
							top recepty rumunska, 
						
						
							zelne zavitky postup baleni, 
						
						
							rumunske plněné zelné závitky, 
						
						
							nakladane zelne listy
						
					
						Suroviny:
						
							zelí hlávkové, 
						
						
							rýže, 
						
						
							koření nové koření mleté, 
						
						
							kardamom, 
						
						
							římský kmín mletý, 
						
						
							skořice, 
						
						
							bujón, 
						
						
							šťáva citronová, 
						
						
							česnek, 
						
						
							máta sušená, 
						
						
							olej olivový, 
						
						
							sůl, 
						
						
							pepř
						
					
	
			
	
	
Komentáře (21)