Suroviny pro 1
1
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 7 983 kJ / 1 908 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 256,90 g |
| Tuky | 75,65 g |
| Vláknina | 14,49 g |
| Cholesterol | 480 mg |
| Sodík | 1,34 g |
| Sůl | 3,00 g |
| Sacharidy | 45,01 g |
Postup přípravy
V papiňáku na rozehřátém oleji nacháme zesklovatět nadrobno nakrájenou druhou cibuli, vložíme roládu a prudce ze všech stran osmahneme. Krok 4: Podlijeme 150ml vařící vody a pokud budeme přidávat bujón, rozdrobíme ho. Hrnec zajistíme tlakovou poklicí a od doby varu dusíme na mírném plameni 35minut(připravujeme-li z plece, podlijeme 200ml vody a dusíme 45minut). Krok 5: Hrnec ochladíme, odpustíme případný zbytek tlaku a hrnec otevřeme. Měkkou roládu vytáhneme, odstraníme provázek, nakrájíme na námi požadované porce a uchováme v teple. Šťávu dle potřeby dochutíme. Krok 6: Plátky rolády klademe na nahřátý talíř, přiložíme přílohu, například šťouchané brambory a přelíváme vydušenou šťávou.
Zveřejněno 7. 11. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Vepřová roláda pro nenáročné
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/4GPk
Moje poznámka
Vepřová roláda pro nenáročné
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/4GPk
Nejnovější recepty
Kuličky z piškotů s vaječným koňakem
Přidáno před 11 hodinami
Pečená žebra s povidlovou marinádou
Přidáno 24. 12. 2025 20:05:10
Pstruh se salátem po bořecku
Přidáno 24. 12. 2025 19:52:50
Hruška se zmrzlinou
Přidáno 23. 12. 2025 19:47:54
Sýrová roláda
Přidáno 23. 12. 2025 18:34:02
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno 23. 12. 2025 18:18:06
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Domácí rohlíky
MirkaHr před 2 hodinami
Šťouchaná buchta
Anickamanicka před 11 hodinami
Pomalu pečený králík s tymiánem
Antusa před 11 hodinami
Vrstvený salát
Haname před 13 hodinami
Sýrové tyčinky
Jitinka před 14 hodinami
Sýrová omáčka
Tamarilka před 16 hodinami
Pečená červená řepa
Hanawagy před 17 hodinami
Rybí vývar z pomalého hrnce
jaroslav.foltyn před 17 hodinami
Domácí vánočka
Zuzu10 před 17 hodinami
Pečené krůtí prso - snadné, ale dobré
Bizon33 před 18 hodinami
Tématické fráze:
vepřová roláda,
vepřová roláda z plecka,
co varit z plece,
vepřové v papiňáku,
vepřová roláda z papinaku,
vepřová roláda recept,
katův šleh kuřecí,
jak na masovou roládu čím ji upevnit,
roláda z vepřové plece,
co se dá vařit v papináku,
jak upevnit roládu,
nenarocne na ingredience,
rolada v papinaku,
vepřová rolada , hořtice,
vepřové rolády,
veprova v papinaku,
recepty na vepřové rolády,
rolada z veproveho masa v tlakaci,
roláda z plecka bez náplně,
vepřové roládky v tlakovém hrnci
Suroviny:
kýta vepřová,
cibule,
marmeláda rybízová,
hořčice kremžská,
olej,
bujón zeleninový,
sůl,
pepř mletý,
voda
Komentáře (34)
proti receptu a dalším fotkám nemám vůbec nic.Je to určitě moc dobrá roláda a ráda ji podle vás uvařím.Jen mě osobně vadí ta sklenice a kelímek položené na takovém krásném mase.
Jde nafotit i jinak,ne?
Co říkáš na tu náplň
Jani Pá-proč si myslíš,že mám tu náplň tak"chudobnou"
Andri-je to taková pikantní,navinulá chuť,která krásně po uležení a bez většího množství jiných dalších surovin do náplně hezky vynikne.Tuhle kombinaci ráda používám jak do rolád,tak i do různých šťáv a omáček
Miszo,Betyno-budu ráda,jestli vyzkoušíte
Všem velké díky za moc hezké komentíky a bodíky
Monika17 - pravdu máš děvče