Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kachní prsa v limetovo - citronové marinádě

Hodnocení receptu je 5,0 (27×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

1974andrea 1974andrea

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie117 kJ /
28 kcal
Bílkoviny2,47 g
Tuky0,79 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 1,77 g
Sůl4,20 g
Sacharidy2,73 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Kachní prsa nařežeme na kůži do mřížky, osolíme je a opepříme. Krok 2: Na marinádu smícháme v MW nebo ve vodní lázni rozpuštěnou limetovo citronovou marmeládu, sójovou omáčku a posekané bylinky. Touto marinádou zalijeme kachní prsa a dáme min. na 3 hodiny (lépe přes noc) marinovat. Můžeme je v marinádě otáčet, aby nasákly co nejvíce chutěmi. Krok 3: Před pečením prsa z marinády vyjmeme, necháme marinádu dobře okapat do marinovací misky a maso důkladně opláchneme. Marináda je lepkavá a při prudkém opékání by se připálila. Krok 4: Maso osušíme a opečeme jej zprudka na pánvi nejprve kůží dolů, aby pustilo tuk a na kůži se vytvořila kůrčička. Krok 5: Poté krátce necháme zatáhnout i z druhé strany a přendáme na pekáček, který vložíme do trouby vyhřáté na 220°C na 10 minut. Maso musí zůstat uvnitř růžové a šťavnaté. Krok 6: Do výpeku na pánvi nalijeme marinádu, podlijeme vývarem nebo vodou a provaříme do požadované hustoty. Krok 7: Maso vyjmeme a necháme cca 5 minut zabalené v alobalu odpočívat. Poté nakrájíme na silnější plátky a podáváme s omáčkou.

Zveřejněno 9. 11. 2012

Poznámka autorky 1974andrea

Jako přílohu jsem zvolila pečený bramborový salát, který se podává teplý. http://www.toprecepty.cz/recept/30081-peceny-bramb...

Moje recepty najdete na http://inkitchenopen.blogspot.cz/

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/n6jp

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/n6jp

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (30)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

:yes::yes::yes: nádhera jako vždy <3:-K

Dana61:Dančo díky:-K

prostě úžasné:yes::-D

senky:Teda Jani, za chvíli budu ty recepty posílat rovnou tobě osobně jako svému pokusnému králíkovi:-D Jsem ráda, že moje recepty zkoušíš a že jsi s chutěmi spokojená. Děkuju a fotka je parádní:yes::-K

Vynikající:yes::yes: Právě jsme poobědvali variaci na tuto dobrotu: domácí citrusová marmeláda nahradila limetkovou;-) Moc jsme si pochutnali:-K:-K salátek také teplý bramborový, ale s dušenou cibulí. Poctivě po ochutnání hodnotím bodem:yes: a přikládám ilustrační foto;-) (Z focené mé porce jsem sundala kůži jednak vzhledem k dietě a jednak proto, že ji nemusím a spolustolovník naopak velmi:-)):-)))

Eliza:No vidíš a mně se zrovna tyhle moc nelíbí:-D

1974andrea: Ale fotky máš čím dál hezčí:yes::-).

Eliza:Díky, nový foťák nemám, ale budu muset pořádně prozkoumat jeho všechny funkce, protože při tomhle světle, co je venku, mi to moc nejde:-S
maris: My máme právě rádi kombinaci salátu a šťávy, jako Naďa;-)

maris::-D vidíš, a já to miluju.. takový sosíček např. z pečeného kuřátka s bramb. salátem... no mňááám:-8:-D;-)

Já bych taky hned posnídala,:-p ale dala bych si prsíčka třeba s kaší, pro mě je nezvyk podávat salát s majonézou s masem s omáčkou. To je ale můj problém, už jsem se tady s tím setkala, jde jen o zvyk. Vypadá to ale náramně:-):yes:

Krásný recept, hned bych si dala (klidně teď k snídani, jsem děsná...:-8:-D ) a ty fotky jsou jak ze žurnálu.:yes: Máš nový foťák, že?
+:yes:

Všem zúčastněným moc děkuji za tolik ohlasů;-):-K

:yes:;-)krásné...:yes:;-)

sunny.sofi:Ještě že ne prolustrovat:-D

1974andrea: jasně, to je ona:-D, jsem popleta:-8:-8:-8, byla jsem se podívat do lednice a je to pomeranč-citron-zázvor. Nejraději ji mám jen tak na tousty, ale nějaký recept bych si dala líbit, musím si "tě" prolistovat:yes::-K:yes:

no to nádherná dobrota, kterou bych si okamžitě objednala,mám na to strašnou chuť Andry:-O:-p:-p:-p:-p:-p:-p:-p:-p:-p:-p:yes::yes::yes::-K:-K:-K

Krása;-);-);-)

sunny.sofi:Já mám ráda zase pomerančovo zázvorovou, s tou tu mám taky nějaké recepty;-) Ale limetka je mezi citrusy můj favorit:-))

Masíčko vypadá úžasně - sbíhají se mně sliny :-p:-p:-D:yes:

Miluju zázvoro-limetkovou marmeládu:-p, takže když byl anglický týden, chtěla jsem ji koupit. Měli jen tuto z tvého receptu - bez zájmu jsem znechuceně odešla:-S. Jak vidím, udělala jsem velkou chybu:-D:-D:-D:-D Moc pěkný recept:yes:

Anna Kocikova:Aničko, já se tam vracela po dvou dnech ještě pro 3:-D Srašně mi chutná a jak vidno, dá se s ní dělat spoustu věcí;-)

:-OTo máš tu dobrou,citronovo.limetkovou marmošku,hmmm:-*U nás ji už neměli:-S
Další z Tvých luxusů:-p+12:yes::-K

Tomu rikam luxus na taliri..samozrejme i s tim salatem..:yes::yes::yes:

hmmm, já bych si teda pochutnala.. vypadá to fantasticky:yes::yes:

No je zase týrání toto. ;-):-p Paráda.:yes:

Andrejko, krásný recept na kachní prsa....hned bych si dala:-p a tobě letí 6.bod:yes:

:-D aúúúúúúú,- Andrejko- to jsou muka dívat se na takové dobroty,ale posílám bodík /nejsem "pes"/ a přeji Ti takové dobré papů- podle hesla "přej a bude ti přáno" - tak třeba si také brzy takhle dopřeju- až zkrotíme trochu s taťkou tu "mrchu" cukrovku.:-D:-D:yes:

Tématické fráze:
kachní prsa recept, filety z kachních prsou, kachní prsa nejlepší recept, nejlepsi kachni prsa, teplý předkrm kachni prsicka, marináda na kachní maso, pečená kachna, kuřecí prsa v citronové marinádě, kachní prsíčka v marinádě, marináda na kachnu, kachni prsa, nejlepší recept na kachní prsa, marinády na kachní prsíčka, marináda prsa z divoké kachny, marináda ke kachním prsům, kachní prsa s bilinkovou marinádou, s čím podávat kachní prsa, kachní prsa mariáda, kachní prso recept, kachní prsicka v pomerančové marinade

Suroviny:
prsa kachní, sůl, pepř, marmeláda citronovo-limetková, omáčka sojová, rozmarýn čerstvý, tymián čerstvý, vývar

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu