Suroviny
Porce: 3-4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 317 kJ / 315 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 13,21 g |
Tuky | 1,77 g |
Vláknina | 29,34 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 108 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 51,35 g |
Postup přípravy
Krok 1: Jahňací chrbát posypeme jemne korením, paprikou a nakoniec osolíme.
Krok 2: Do olejom vymazaného pekáča narežeme na kolieska narezanú cibuľu, na mesiačky narezané paradajky a na rezance narezanú papriku. Vložíme strúčiky cesnaku. Osolíme, okoreníme a posypeme mletou paprikou.
Krok 3: Na zeleninu uložíme chrbát.
Krok 4: Dokola rozložíme na väčšie kúsky narezanú kapustu, osolíme, posypeme rascou a mletou červenou paprikou. Podlejeme 2,5 dl vody a zakryté dusíme v rúre pri 220°C domäkka (cca 1 hod).
Krok 5: Keď je mäso mäkké, odkryjeme ho a zapečieme do chrumkava.
Zveřejněno 18. 11. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Jehněčí hřbet po bulharsku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/WoAE
Moje poznámka
Jehněčí hřbet po bulharsku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/WoAE
Nejnovější recepty
Tvarohové knedlíky se švestkami
Přidáno před 39 minutami
Dědova kulajda
Přidáno před 5 hodinami
Houbové ragú s těstovinami
Přidáno před 6 hodinami
Salát s křehkým čerstvým čajotem
Přidáno před 10 hodinami
Kuřecí stir-fry s rýží
Přidáno před 16 hodinami
Tuňákové placičky s nivou
Přidáno před 16 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Zapečené kotlety se smetanou a hořčicí
Cinderka před 15 minutami
Slaný koláč s jablky, nivou a ořechy
veronika_straka před 48 minutami
Polévka z bedel
Brand65 před 1 hodinou
Polévka s játrovými knedlíčky
Kajkajak před 4 hodinami
Prosedlá buchta s tvarohem
káťa před 5 hodinami
Francouzské brambory
JanaMo před 5 hodinami
Nejlepší litý perník
vesnickydesolat před 6 hodinami
Drobenkový hruškový koláč
Ajca1 před 6 hodinami
Kuskus s restovanou zeleninou a tuňákem
Lucie1001 před 7 hodinami
Jihočeská kulajda
bonkova před 7 hodinami
Tématické fráze:
jehněčí hřbet na zelenině,
jehněčí hřbet recept,
jehněčí hřbet recepty,
jehneči hřbet,
recepty na jehněčí hřbet,
jehněčí recepty,
jehneci hrudi,
nadívané jehněčí,
jehněčí hruď,
recept na jehneci hrbet,
recept.z.jehneciho,
jehněčí hřbet příprava,
jehněčí po balkánsku,
pikantní jehněčí hřbet recept,
jehněčí hřbet se s zelím,
jehněčí kýta hrbet,
jehněčí hřbet recept se zeleninou,
jehněčí kýta po v bulharsku,
jehněčí recept,
jehněči kare recept
Suroviny:
sůl,
pepř,
majoránka,
cibule,
paprika čerstvá zelená,
rajče,
zelí,
česnek,
sůl,
paprika sušená sladká,
kmín celý
Komentáře (14)
Ak sa pečie hovädzie alebo bravčové, tiež sa pečie v kuse a nie v malých kúskoch, nie?