Bažant na česneku a jablkách
Bažant má velmi jemné maso a je vyhledávanou lahůdkou. Protože je sušší, je třeba jej před pečením prošpikovat uzenou slaninou. Porce bažanta potřeme česnekem, poklademe anglickou slaninu a před dokončením přidáme jablka nakrájená na čtvrtky.
Suroviny pro 1 kus
1kus
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 16 624 kJ / 3 973 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 32,59 g |
Tuky | 311,22 g |
Vláknina | 24,43 g |
Cholesterol | 303 mg |
Sodík | 7,58 g |
Sůl | 18,98 g |
Sacharidy | 251,96 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 24. 11. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Bažant na česneku a jablkách
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mNpG
Moje poznámka
Bažant na česneku a jablkách
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mNpG
Nejnovější recepty
Vepřenky podle ČSN
Přidáno před 20 minutami
Losos s liškami ve smetanové omáčce
Přidáno před 15 hodinami
Polévka z čerstvého zelí s houbami a bramborem
Přidáno před 17 hodinami
Tvarohové nanuky
Přidáno před 23 hodinami
Uherská pěna podle ČSN
Přidáno 1. 8. 2025 07:00:02
Karbanátky s cuketou jako obláčky
Přidáno 31. 7. 2025 13:11:14
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kynuté povidlové koláče s drobenkou
Eva80 před 10 hodinami
Rychlá meruňková buchta
Denade před 11 hodinami
Čevapčiči z horkovzdušné fritézy
Kocinka před 12 hodinami
Pečená švestková povidla
Sbotka před 13 hodinami
Jahodová zmrzlina
Sefiragold před 14 hodinami
Cuketový perník
Dodo86 před 14 hodinami
Cuketová buchta s tvarohem
jitulinek.s1 před 15 hodinami
Buchta s chutí koláče
knihomolka před 15 hodinami
Cuketový perník
sarkasj@seznam.cz před 16 hodinami
Tématické fráze:
recepty bažant podle pohlreicha,
nejlepší recept na bažanta,
recept bažant od pohlreicha,
recept na výborného bažanta,
nejlepší recept na bažant,
nejlepší recepty na bažanta,
úprava bažanta,
bazant na jablkach,
bažant recept-jednoduchý recept,
bažant recept,
příprava bažanta,
pokrmy z bažanta,
bažant příprava,
recept bažant od polreicha,
nejlepsí recepty bazant,
recepty na přípravu bažanta,
recepty na úpravu bažanta,
bažant na jablku,
bazant bez kuze,
pokrmy z bazanta
Suroviny:
bažant,
česnek,
špek uzený,
slanina anglická,
jablko,
cibule,
máslo,
olej,
sůl,
pepř mletý,
rýže,
voda,
olej,
cibule,
bujón,
sůl
Komentáře (45)
Minule jsem zapomněla dát máslo před dopečením ,dneska ne ! A s tím máslem to bylo jestě lepší !
Zásobování bažanty je věc manžela ! Jinak si nepochutná !
Páníček už mlsně obchází kuchyni !
A ty jablíčka dvě malá /i z těch jsem kousek sežrala/ Jablíčka tam byly 20 minut celkem i s grilem.Pekla jsem prsa a stehna !
Mňam !
Co se týče předešlých komentářu,tak jsem již psala ,že je mi to "jedno" ! Ten bažant by byl sežrán,i kdyby měl Oskara !
Tvoj receptík je nádherný.
V tomto případě se instalovala do pozice "myslivce - lovce" a bude s tím otravovat, dokud jí na to ostatní budou pozitivně reagovat.. A oni zatím budou...ale za čas je to taky přestane bavit...
Osobně mám za to,že komentáře pod daným rcp by měly být k uvařenému pokrmu a né-bláboly kolem očíček u jiného receptu a podobně
Věřím,že autorka receptu promine a odpustí toto mé povolení uzdy,ale to už fakt nešlo
Veronika.Hrozna: Ty jsi takhle trapná normálně, nebo se dobrovolně ztrapňuješ jen tady, protože je to anonymní...?
Ať si někdo zase zkusí "nějaká vočička"
Foto prudce jedlé
Povedaná bašta
Jani Remková, to mě překvapilo, že maso bylo kyselé.
Já jsem měla bažanta, který nebyl z umělého chovu a nebyl vůbec cítit. Pouze to masíčko je sušší, takže jsem ho raději dusila na sporáku a dala pod gril jenom pro barvičku. Do kyšky ho dát určitě není špatný nápad. Maso by mělo být křehčí.
Porada: manžel měl boule za ušima, jak mu chutnalo
Suché to ano,když se pořádně neprošpikuje ,ale kyselé