Škvarkovníky
Jako naprosto skvělou přílohu k vydatným přesnídávkovým polévkám a nebo jen tak můžete podávat škvarkovníky s jejichž přípravou vám může pomoci i domácí pekárna. Důležitou součástí přípravy těsta je jeho překládání, jedině tak budou krásně nadýchané.
Suroviny pro 1
1
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 44 496 kJ / 10 635 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 226,96 g |
Tuky | 746,23 g |
Vláknina | 36,72 g |
Cholesterol | 1,07 g |
Sodík | 22,32 g |
Sůl | 55,04 g |
Sacharidy | 734,41 g |
Postup přípravy
Krok 1: Škvarky sa zomelu.
Krok 2: Múku vysypeme do vandľa, spravíme jamku, dáme cukor a pomrvené droždie.
Krok 3: Zalejeme vlažným mliekom a spravíme kvások.
Krok 4: Po vykysnutí kvásku pridáme soľ, vajce, žĺtok, korenie, olej, podľa potreby mlieko a zamiesíme. Necháme trochu vykysnúť.
Krok 5: Potom cesto dáme na tablu, rozvaľkáme a natrieme škvarkami. Poskladáme ako lístkové cesto, prekladáme 3x a na tretí raz už vykrajujeme.
Krok 6: Kladieme na suchý plech, potrieme vajcom a necháme trocha podkysnúť. Pečeme na 190 °C do zozlatnutia.
Zveřejněno 20. 12. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Škvarkovníky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/1WDV
Moje poznámka
Škvarkovníky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/1WDV
Nejnovější recepty
Polévka z červených paprik
Přidáno před 3 hodinami
Zeleninová polévka s cizrnou a smetanou
Přidáno před 5 hodinami
Bezinkový sirup
Přidáno před 5 hodinami
Omáčka na špagety s cuketou
Přidáno před 5 hodinami
Aronie griotka a sirup
Přidáno před 7 hodinami
Dýňová marmeláda s džusem
Přidáno před 17 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Rychlý švestkový koláč
Miroslav73 před 2 hodinami
Moje vaječná pomazánka
Miroslav73 před 2 hodinami
Naložená sušená rajčata ze sušičky
petvset před 4 hodinami
Cizrnový salát se zeleninou a tuňákem
TondaJ před 4 hodinami
Černé jeřabiny - aronie - na způsob brusinek
Hanka6677 před 4 hodinami
Tříbarevný tvarohový koláč
marunda před 4 hodinami
Vepřové maso s kapustou
LucieBicanova před 6 hodinami
Pestrý zeleninový salát s nivou a lehce pikantní zálivkou
Eva z HK před 7 hodinami
Medové kokosové rohlíčky
Danna před 7 hodinami
Kynutý knedlík
RadkaaK před 8 hodinami
Tématické fráze:
škvarkové pagáče od babičky,
domácí škvarkovníky,
recepty se škvarkami,
jak dlouho péct škvarkové placky,
domaci skvarkove placky,
škvarkovíky,
skvarovniky,
jak péct škvarkové placky,
vykrajovátko na pagáčky,
jak dlouho péct škvarkový placky,
skvarkovniky z domacich skvarek,
lístkové škvarkové placky,
rillettes v domaci pekarne,
škvarkové placky z listového těsta,
pagáče se škvarkami,
jak se preklada listove testo,
jak dlouho pect skrvarkove placky,
www,skvarkovniky.cz,
recept lístové škvarkovníky,
kuchar jenda 1
Suroviny:
mouka polohrubá,
škvarky,
droždí,
cukr moučkový,
sůl,
pepř mletý,
vejce,
žloutek,
mléko,
olej,
vejce,
kmín celý
Komentáře (44)
To budou pořádně mastné pagáčky (i finančně).
Podle váhy škvarků dávám stejné (nebo i menší) množství mouky
- na kolika stupnech a jak dlhou se maji pect???
nechci to pokazit tak se radeji zeptam...
dekuju :)