Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 520 kJ / 602 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 23,07 g |
Tuky | 8,99 g |
Vláknina | 13,69 g |
Cholesterol | 259 mg |
Sodík | 128 mg |
Sůl | 0,21 g |
Sacharidy | 101,60 g |
Postup přípravy
Krok 1: Slaninu nebo uzené maso pokrájíme na plátky a posypeme promnutou majoránkou nebo jinýma bylinkama.
Krok 2: Brambory oloupeme a nahrubo nastrouháme. Přebytečnou vodu vymačkáme. Přidáme vejce, prolisovaný nebo utřený česnek, lžíci sušeného medvědího česneku, sůl, pepř, kmín a ještě trošku majoránky. Těsto dobře promícháme.
Krok 3: Oddělíme si bramborákové těsto na pánev a na těsto do pekáčku /půl na půl/.
Krok 4: Na dno pánve s rozpáleným olejem dáme lžíci bramborákového těsta, na něj položíme plátek okořeněné debrecínské slaniny nebo uzeného masa a přikryjeme opět lžící bramborákové směsi.
Krok 5: Plněné bramboráčky opečeme po obou stranách pěkně dozlatova.
Krok 6: Další dva plátky uzeného masa pokrájíme na menší kousky a zamícháme do druhé části bramborákového těsta a dáme péci na plech s rozpáleným olejem. Pečeme také dozlatova.
Krok 7: Upečené bramborákové těsto pokrájíme a podáváme. Oboje je moc dobré.
Zveřejněno 9. 12. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Cmunda, plněná debrecínskou slaninou, pečená na plechu i na pánvi
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/8K5L
Moje poznámka
Cmunda, plněná debrecínskou slaninou, pečená na plechu i na pánvi
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/8K5L
Nejnovější recepty
Čokoládové muffiny
Přidáno před 25 minutami
Kinder mléčný řez se šlehačkou a kondenzovaným mlékem
Přidáno před 7 hodinami
Sýrová tortilla à la garlic bread
Přidáno před 8 hodinami
Toast s vajíčkem a anglickou slaninou
Přidáno před 16 hodinami
Brokolicový chlebíček s cottagem
Přidáno před 18 hodinami
Linecké sušenky s čarodějnickým tématem
Přidáno před 20 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Buchta Fešák
káťa před 2 minutami
Kuřecí prsíčka s hruškou, kešu a červenou řepou
stefi.f47 před 3 minutami
Vepřové nudličky se žampiony v pikantní omáčce
Sassa před 4 minutami
Míša řezy
kaja.tremlova před 26 minutami
Housky na hamburger
panilek před 28 minutami
Rebarborový koláč
mika277 před 39 minutami
Hovězí tokáň na víně - oblíbené jídlo Václava Havla
Erika2202 před 51 minutami
Květák a brambory zapečené s hermelínem
knihomolka před 1 hodinou
Buchta Himálaje
Verkenner před 1 hodinou
Konfitovaná hovězí líčka
supportorlik před 1 hodinou
Tématické fráze:
cuketová cmunda na plech,
cmunda z cukety na plech,
cuketová cmunda,
cmunda z cukety,
cmunda,
domácí cmunda,
cmunda pečená v troubě,
staročeská cmunda,
cmunda na pekáč,
něco na plech,
cmunda plněná uzeným masem,
staročeská cmunda po kaplicku,
pečená cmunda v troubě,
cmunda s cukety,
cmunda z cukety na pekáč,
recepty na cmundu,
pečené plněné brambory na plechu,
cmunda na plech z cukety,
staročeská cmunda v troubě,
cmunda z pekáče
Suroviny:
brambory,
slanina debrecínská,
slanina debrecínská,
vejce,
mouka hladká,
sůl,
pepř mletý,
kmín celý,
majoránka,
česnek,
česnek mědvědí,
olej,
Komentáře (21)
Cmunda, čili bramboráček,to je dobrá bašta,
prej se po ní olizuje i u boudy Asta!!!
Ne snad, že by byla špatná, to náhodou není,
ale Asta cítí salám, a to ona cení!!!!
např.: přistane tu cmunda, bude další runda
máš dalšího bodíčka
za recept i umělecký dojem, prostě Myška, to je pojem