Suroviny
Porce: 3-4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 9 551 kJ / 2 283 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 97,24 g |
Tuky | 171,08 g |
Vláknina | 15,31 g |
Cholesterol | 744 mg |
Sodík | 3,00 g |
Sůl | 7,32 g |
Sacharidy | 68,23 g |
Postup přípravy
Krok 1: Srdíčka opáchneme a odřízneme vrchní tučnější části, které použijeme na vývar. Srdíčka překrojíme na polovinu.
Krok 2: Slaninu pokrájíme na tenké nudličky a cibuli nadrobno.
Krok 3: V rozehřátém hrnci osmahneme slaninu, až začne růžovět, přidáme cibuli a necháme zesklovatět.
Krok 4: Poté přidáme srdíčka, orestujeme, přidáme kmín, papriku a promícháme.
Krok 5: Vše zalijeme pivem, přidáme nejlépe ve vajíčku na čaj nové koření s pepřem, mírně osolíme a hrnec uzavřeme tlakovou poklicí.
Krok 6: Pod tlakem na slabém plameni vaříme 25 minut.
Krok 7: Poté hrnec ochladíme a otevřeme.
Krok 8: Vytáhneme čajové vajíčko s kořením, vmícháme záklechtku z vody a mouky a na slabém plameni za občasného promíchání vaříme ještě 10 minut. Dle potřeby dochutíme solí a pepřem.
Krok 9: Na talíři posypeme zelenou petrželkou a podáváme s rýží, nebo s knedlíkem. Hodí se i těstoviny.
Krok 10: Odkrojené tučnější části ze srdíček dáme do hrnce, přidáme všechnu zeleninu, zalijeme 1 l studené vody a vaříme 3/4 hodiny.
Krok 11: Mezitím si z másla a mouky usmažíme zlatavou zásmažku, do horké vyklepneme vejce, osolíme a prudce zamícháme jako vaječinu. Zalijeme hotovým vývarem, podle potřeby dochutíme a 10 minut povaříme. Přidáme zelené bylinky a můžeme podávat.
Zveřejněno 10. 12. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kuřecí "gazdovská" srdíčka (a polévka z vývaru)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qLN2
Moje poznámka
Kuřecí "gazdovská" srdíčka (a polévka z vývaru)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qLN2
Nejnovější recepty
Slaný koláč s hermelínem a hruškou
Přidáno před 1 hodinou
Rizoto z vepřového plecka
Přidáno před 13 hodinami
Závin s hruškou a hermelínem
Přidáno před 19 hodinami
Banánový chlebíček
Přidáno před 20 hodinami
Vepřové sádlo z domácí pekárny
Přidáno před 20 hodinami
Boršč na neděli
Přidáno 11. 10. 2025 05:06:13
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Uzený jazyk s křenovo-mandlovou omáčkou
Paion před 29 minutami
Nadýchaný hrnečkový perník
Monkrizova před 32 minutami
Sachr dort z jablek
Jan Nemec před 32 minutami
Vanilkovo-tvarohová bábovka
mrazule před 32 minutami
Jablečný koláč
jana1974 před 59 minutami
Těsto na kynuté koláče - bez kynutí
Moninka9 před 2 hodinami
Bábovka s medem
Melocotonero před 2 hodinami
BBQ (barbecue) omáčka
Lasagnesesyrem před 2 hodinami
Dýňová polévka se zázvorem a kari
Iris02 před 3 hodinami
Lívance bez kynutí
Houmicek před 3 hodinami
Tématické fráze:
polevka z kurecích srdicek,
polévka ze srdíček,
vyvar ze srdicek,
polévka z kuřecího vývaru,
kuřecí srdíčka recept,
kuřecí srdíčka,
kuřecí srdíčka recepty,
polevka s kurecich srdicek,
vývar z kuřecích srdíček,
polévka s kuřecimi srdíčky,
polevky z kuřeciho vyvaru,
polévka se srdíčkama,
recept na kuřecí srdíčka,
polévka se srdíček,
polévka z vepřových srdíček,
polevka ze srdicek a krku,
poevka z kurecich srdicek,
rizoto z kuřecích srdíček,
kuřecí srdíčka do rizota,
kuřec vývar recept
Suroviny:
srdce kuřecí,
slanina gazdovská,
pivo světlé,
voda,
mouka hladká,
cibule,
kmín celý,
paprika sušená sladká,
koření nové koření,
pepř celý,
sůl,
pepř mletý,
petrželka zelená,
srdce kuřecí,
cibule,
česnek,
zelenina kořenová,
bujon kuřecí,
bylinky zelené,
máslo,
mouka hladká,
vejce,
sůl
Komentáře (25)
I Tobě díky za komentík s boďanem
ale s chutí bych si dala i tu tvoji dobrotu
Tak to jsi mi nahrála na smeč. Právě jsem koupil kachní srdíčka, žaloutky (a kousek vepřových jater a nevím zda ty taky mohu dát ? Asi ne.Ty udělám zvláště). Bude to v týdnu, asi v sobotu. Ty máš +bodík 12