Žravé řezy
Nadýchaný piškotový korpus, svěží smetanový krém a ovocné želé. Také se můžete po takových moučnících utlouct? Ne nadarmo se jim říká žravé řezy. K dokonalosti je doladí přidání libovolného ovoce, ať už čerstvého nebo kompotovaného.
Suroviny pro 1 plech
Velký hluboký plech 45x35 cm
1plech
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 15 148 kJ / 3 621 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 77,85 g |
Tuky | 159,80 g |
Vláknina | 4,50 g |
Cholesterol | 1,69 g |
Sodík | 794 mg |
Sůl | 2,18 g |
Sacharidy | 465,50 g |
Postup přípravy
Krok 1: Troubu zapneme na 180 °C.
Krok 2: Žloutky oddělíme od bílků, z bílků ušleháme tuhý sníh.
Krok 3: Žloutky šleháme s cukrem do světlé pěny, pak přidáme horkou vodu a šleháme ještě 1 minutu.
Krok 4: Přidáme mouku promíchanou s práškem do pečiva a nakonec lehce vmícháme tuhý sníh z bílků.
Krok 5: Těsto nalijeme na vymazaný a vysypaný plech.
Krok 6: Vložíme do vyhřáté trouby a pečeme při 180 °C asi 10-15 minut do zlatova. Necháme vychladnout.
Krok 7: Do mísy dáme smetanu, zakysané smetany a moučkový cukr.
Krok 8: Ušleháme hladký krém, který vmícháme do želatinového ztužovače, připraveného podle návodu na sáčku.
Krok 9: Do krému přidáme pokrájené ovoce a natřeme ho na vychladlý moučník.
Krok 10: Šťávu z kompotu dolijeme, abychom měli 250 ml tekutiny a připravíme dortové želé podle návodu.
Krok 11: Želé necháme prochladnout a nalijeme ho na smetanový krém. Necháme v lednici alespoň 2 hodiny ztuhnout.
Zveřejněno 6. 4. 2008
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Žravé řezy
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qvR
Moje poznámka
Žravé řezy
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qvR
Nejnovější recepty
Zapečené houby se zeleninou
Přidáno před 7 minutami
Kuličky ze salsiccie se špenátovou rýží
Přidáno před 2 hodinami
Lehká cuketová polévka
Přidáno před 2 hodinami
Polévka z rajčat se smetanou
Přidáno před 14 hodinami
Zavařené houby v láku
Přidáno před 15 hodinami
Lišky na špeku, pečená dýně s květákem a volská oka (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 18 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Hrníčkový borůvkový koláč na plechu
janika491968 před 58 minutami
Dvacetiminutový švestkový koláč
olivka před 1 hodinou
Jablkový závin (štrúdl) z jogurtového těsta
gatear před 12 hodinami
Langoše z jogurtu
EvaCh před 12 hodinami
Afrika řezy
dadmilka před 13 hodinami
Cuketová pochoutka
marunda před 14 hodinami
Vdolečky
gabrielamachova23 před 14 hodinami
Salát ze salátových okurek
alan.h před 14 hodinami
Lečo se smaženými vejci
stosmi před 16 hodinami
Švestkové knedlíky
Irena1984 před 17 hodinami
Tématické fráze:
želatinové řezy,
žravá buchta s ananasem,
rezy,
žravá buchta s pudinkem,
prostřeno jahodové řezy,
prudce žravá buchta,
žravá buchta prostřeno,
nugátové lahodné řezy,
žravéřezy,
žravá buchta recept s ananasem,
vynikající řezy,
žravý koláč,
lahodné řezy,
řezy a buchty,
prostřeno jahodové řezy recepty,
recept na zravou buchtu,
zelatinove zakusky,
výborné nugátové řezy,
želatinový dort,
želatinový řez
Suroviny:
cukr krupice,
mouka hladká,
vejce,
voda,
kypřící prášek do pečiva,
smetana ke šlehání,
smetana zakysaná,
ovoce kompotované,
ztužovač želatinový,
cukr moučkový,
želé dortové,
ovoce kompotované,
tuk,
mouka
Komentáře (40)
Žravé řezy trochu jinak
Recept ještě nebyl hodnocen 4,9