Kapr na černo
Kapr na černo je nejstarší dochovaný recept na vánočního kapra. Základem jsou porce ryby vařené v osolené vodě a přelité omáčkou ze švestek, kořenové zeleniny, rozinek, mandlí, červeného vína a strouhaného perníku.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 21 440 kJ / 5 124 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 337,63 g |
Tuky | 321,57 g |
Vláknina | 27,71 g |
Cholesterol | 1,84 g |
Sodík | 926 mg |
Sůl | 2,18 g |
Sacharidy | 207,75 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 16. 2. 2008
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kapr na černo
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/4Q6
Moje poznámka
Kapr na černo
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/4Q6
Nejnovější recepty
Kuřecí steak s rebarborovou omáčkou
Přidáno před 11 hodinami
Čokoládové polevy se smetanou
Přidáno před 15 hodinami
Jahodovo-levandulový džem
Přidáno 5. 6. 2025 18:03
Bramborák s vepřovými nudličkami a zeleninou
Přidáno 5. 6. 2025 13:54
Šátečky s náplní z masa a zelí
Přidáno 5. 6. 2025 13:47
Zapečené housky se sýrem a salámem
Přidáno 5. 6. 2025 13:34
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Rychlý jogurtový koláč s jahodami
Noumik před 7 hodinami
Játrová omáčka
Antonausprag před 9 hodinami
Mechový dort (se špenátem)
Natkaaa před 11 hodinami
Segedínský guláš
Bomber před 12 hodinami
Jahodový smetanový dort (mousse)
MirkaTioka před 12 hodinami
Kefírová rychlovka s ovocem
Jan Nemec před 12 hodinami
Andělsky nadýchaný perník
Martina84 před 13 hodinami
Kynuté buchty, plněné marmeládou
LLakin před 13 hodinami
Anglické palačinky
Witoraz před 14 hodinami
Tématické fráze:
kapr recepty,
recepty kapr,
kapr recept,
recept na kapra,
recept kapr,
kapr na švestkách,
kapr na černém pivu,
recepty z kapra,
recepty na kapra,
ryba na černo,
kapr se švestkovou omáčkou,
kapr načerno,
kapr,
omáčka z kapra,
jak udělat kapra,
kapr na,
omáčka na černo,
jak upéct kapra,
recepty-kapr,
jak uvarit kapra
Suroviny:
kapr,
sůl,
zelenina kořenová,
cibule,
máslo,
cukr,
citron,
ocet,
mouka hladká,
perník,
koření nové koření,
pepř celý,
bobkový list,
povidla švestková,
rozinky,
mandle,
víno červené,
švestky sušené
Komentáře (6)
+1 bodík
P.S.: Zbytek slivky jsme dopili a bylo nám báječně svátečně (byla to 3,5l 60% Sudličkova pálenka)...to byla jízda! Lodní kuchař DJ Jimmy