Křehká kachna nadivoko s višňovým červeným zelím
Kachna na divoko s trochu netradičním zelím, jehož tajnou ingrediencí je višňový džem. Neobyčejná chuť zelí vynikne i díky červenému vínu, které je použito také na podlévaní kachny okořeněné divokým kořením.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 2 806 kJ / 671 kcal  | 
|---|---|
| Bílkoviny | 12,55 g | 
| Tuky | 2,91 g | 
| Vláknina | 23,65 g | 
| Cholesterol | 0 mg | 
| Sodík | 2,82 g | 
| Sůl | 7,00 g | 
| Sacharidy | 106,45 g | 
Postup přípravy
	Krok 1: Kachnu omyjeme, naporcujeme, osušíme a naskládáme do pekáče. Dobře osolíme, posypeme kmínem a majoránkou.
	Krok 2: Mezi jednotlivé kousky masa vsuneme rovnoměrně bobkový list a hřebíček.
	Krok 3: Kachnu podlijeme vínem, pekáč dobře uzavřeme alobalem či druhým pekáčem nebo poklopem a vložíme do trouby předehřáté na 120 °C. Pečeme 5 hodin bez podlévání nebo otevírání trouby a zkoumání pekáče.
	Krok 4: Po 5 hodinách bude v pekáči propečená kachnička s křupavou kůrkou, ležící ve směsici sádla a báječné šťávy.
	Krok 5: Zelí: Cibuli nakrájíme nadrobno, orestujeme na tuku, zalijeme vínem, přidáme zelí a dusíme. V polovině dušení přidáme višňový džem, případně mražené či čerstvé vypeckované višně.
	Krok 6: Zelí dochutíme solí a cukrem a podáváme s bramborovým knedlíkem a kachnou.
Zveřejněno 1. 1. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
						
					
Křehká kachna nadivoko s višňovým červeným zelím
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/GW1y
Moje poznámka
					
				
Křehká kachna nadivoko s višňovým červeným zelím
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/GW1y
Nejnovější recepty
	
			
	
	
Poctivý vývar z hovězích kostí podle Petra Hajného
Přidáno před 11 hodinami
	
			
	
Čočkové karbanátky II
Přidáno před 14 hodinami
	
			
	
Brynzové halušky
Přidáno před 16 hodinami
	
			
	
Sýrové placky
Přidáno před 19 hodinami
	
			
	
Krůtí steak se zeleninovým kuskusem
Přidáno před 20 hodinami
	
			
	
Krkovice dušená s rajčátky a fazolovými lusky
Přidáno před 20 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
	
			
	
	
			
		
	
	
			
	
	
			
		
	
	
			
		
	
	
			
	
	
			
	
	
			
		
	
Nejnovější články
	
			
		
	
			
		
	
			
		
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
	
			
	
	
Květáková polévka
Eva_H před 7 hodinami
	
			
	
Cheesecake od Evy
Ivvettaa před 9 hodinami
	
			
	
Bílé fazole nakyselo
Milerka před 10 hodinami
	
			
	
Svačinové sendviče
Kajkajak před 10 hodinami
	
			
	
	
Špagety à la carbonara
dolejsovaveronika před 11 hodinami
	
			
	
Jarní salát
Kajkajak před 12 hodinami
	
			
	
Máslové sušenky s džemem (Pinterest heart cookies)
Petronilka před 12 hodinami
	
			
	
	
Kynuté buchty, plněné marmeládou
lelka12 před 13 hodinami
	
			
	
Gulášovka s kysaným zelím
lelka12 před 13 hodinami
	
			
	
Salámovo-nivová pomazánka
[email protected] před 13 hodinami
						Tématické fráze:
						
							višňové zelí, 
						
						
							kachní prsíčka se zelím, 
						
						
							křehká kachna po čínsku, 
						
						
							mražená kachna, 
						
						
							křehká a křupavá kachna, 
						
						
							kachna se zelím, 
						
						
							recept na kachnu pěti chutí, 
						
						
							kachna s červeným zelím, 
						
						
							recept na krehkou kachnu, 
						
						
							zelí s višněmi, 
						
						
							mrazená kachna recept, 
						
						
							červené zelí s višněmi, 
						
						
							kachna na višních, 
						
						
							co jist 1.1., 
						
						
							krechka vonava kachna, 
						
						
							jak péci voňavou kachničku?, 
						
						
							povidlové červené zelí, 
						
						
							jak upéct křupavou kachničku, 
						
						
							recepty s visnemi v rumu, 
						
						
							marinovana kachna se zelím
						
					
						Suroviny:
						
							kachna, 
						
						
							sůl, 
						
						
							kmín drcený, 
						
						
							majoránka, 
						
						
							bobkový list, 
						
						
							koření hřebíček, 
						
						
							víno červené, 
						
						
							zelí sterilované červené, 
						
						
							víno červené, 
						
						
							cibule, 
						
						
							cukr krupice, 
						
						
							sůl, 
						
						
							višňový džem
						
					
	
			
	
	
	
	
	
	
	
	
Komentáře (41)
Andrejko, ty višně v rumu vážně nééé