Vánočka III.
Za starých časů se připravovaly vánočky v noci před Štědrým dnem. Avšak moderní nástroje, jako je domácí pekárna, nám usnadňují celou přípravu sváteční snídaně, a tak můžete mít klidnou noc a i skvělou snídani.
Suroviny pro 1 kus
1kus
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 16 066 kJ / 3 840 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 106,56 g |
Tuky | 111,26 g |
Vláknina | 21,75 g |
Cholesterol | 794 mg |
Sodík | 986 mg |
Sůl | 2,29 g |
Sacharidy | 592,20 g |
Postup přípravy
Krok 1: V pekárně nastavíme program Těsto a naskládáme všechny suroviny kromě rozinek od tekutých po sypké a necháme pekárnu pracovat. Jakmile je těsto promícháno, můžeme přidat rozinky.
Krok 2: Vykynuté těsto propracujeme na pomoučněné ploše nebo na silikonovém vále, těsto se nelepí a nemusí se podsypávat. Na pletení vánočky rozdělíme těsto na určitý počet dílů podle toho, z kolika pramenů chceme plést.
Krok 3: Upletené copy, které skládáme na sebe, vždy pomašlujeme bílkem. Můžeme přichytit špejlemi.
Krok 4: Upletenou vánočku přeneseme na plech s teflonovou nebo silikonovou podložkou, případně pečicím papírem a necháme cca 40 minut vykynout.
Před pečením pak pomašlujeme žloutkem smíchaným se 2 lžícemi mléka a posypeme mandlemi. Krok 5: Pečeme prvních 5 minut při 240 °C, pak asi 30 minut na 170 °C. Pokud už má barvu a není dopečená, přikryjeme alobalem.
Před pečením pak pomašlujeme žloutkem smíchaným se 2 lžícemi mléka a posypeme mandlemi. Krok 5: Pečeme prvních 5 minut při 240 °C, pak asi 30 minut na 170 °C. Pokud už má barvu a není dopečená, přikryjeme alobalem.
Zveřejněno 21. 7. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Vánočka III.
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/1Gkq
Moje poznámka
Vánočka III.
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/1Gkq
Nejnovější recepty
Dýňová marmeláda s džusem
Přidáno před 11 hodinami
Pečený hruškový čaj
Přidáno před 11 hodinami
Hrušková povidla se skořicí
Přidáno před 11 hodinami
Švestkový koláč se skořicí
Přidáno před 11 hodinami
Švestkový koláč s drobenkou II
Přidáno před 12 hodinami
Pão de Queijo
Přidáno před 12 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vepřové maso s kapustou
LucieBicanova před 33 minutami
Medové kokosové rohlíčky
Danna před 2 hodinami
Kynutý knedlík
RadkaaK před 2 hodinami
Sušená rajčata v olejové lázni
oldvlk před 2 hodinami
Pečená švestková povidla
Anche před 3 hodinami
Pečené nudličky z kapra
ZboSy před 4 hodinami
Listové šátečky plněné šimlovou nádivkou a švestkami
ZboSy před 5 hodinami
Vydatná vločková polévka s česnekem
Nanda91 před 5 hodinami
Meloun s balkánským sýrem
Lahvacek před 10 hodinami
Tématické fráze:
vánočka,
nejlepší vánočka recept,
vanocka ze suseneho drozdi,
rychla vanocka,
dobrá vánočka,
recept na dobrou vánočku,
vánočka ve formě,
rychlá vánočka recept,
vánočka bez droždí,
vanočka recept,
vánočka z domácí pekárny,
nejlepší vánočka,
dobrý recept na vánočku,
dobrá vánočka recept,
dobra domaci vanočka,
recept na domácí vánočku,
jak pect vanočku ve formě,
rychlý recept na vánočku,
rychlá vánočka bez droždí,
vánočka z hladké mouky
Suroviny:
mléko,
cukr,
tuk,
vejce,
sůl,
mouka hladká,
mouka polohrubá,
droždí sušené,
rozinky,
vejce,
mléko,
mandle
Komentáře (51)
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
Jak na výrobu kynutého těsta
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0Další vánočky už jsem rozdělila na jednu střední a malou, která zůstala mi , potom jsem opakovala ještě jednou a nakonec jsem udělala 2.stejně velké a ty byli nejkrásnější, takže dohromady jsem dala letos 8.vánoček a za nějaký ten rok co je peču jsem se konečně naučila ze čtyř pramenu a každopádně budu s dávky tohoto těsta dělat 2. vánočky .Hezký a pohodový zbytek vánoc.
chci zeptat, když nemám pekárnu stačí normálně zamychat a nechat vykynout?
Děkují,
Jinak při pečení se musí uhlídat, mě také moc trouba nepeče dobře, ale já už ji znám.
Dáváš si na vánočku alobal? Nebo i pod vánočku zkus dát
Včera jsem pekla pro rodinu 6 vánoček