Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 4 313 kJ / 1 031 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 30,94 g |
| Tuky | 2,50 g |
| Vláknina | 47,60 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 4,08 g |
| Sůl | 10,00 g |
| Sacharidy | 200,90 g |
Postup přípravy
Krok 1: Oloupané a omyté brambory rozkrájíme, zalijeme horkou vodou, osolíme, přidáme trochu drceného kmínu a uvaříme doměkka. Před vařením můžeme k bramborám přidat trochu sušeného nebo čerstvého libečku.
Krok 2: Mezitím oloupeme a nakrájíme cibule a orestujeme na oleji dozlatova.
Krok 3: Zelí slijeme, v případě potřeby trochu propláchneme (raději ale ne, aby si zachovalo co nejvíc vitaminů) a pokrájíme nadrobno.
Krok 4: Z uvařených brambor slijeme část vody, necháme asi 2 cm na dně hrnce a rozšťoucháme na kaši.
Krok 5: Vmícháme pokrájené zelí a 2/3 osmažené cibule.
Krok 6: Dochutíme solí, cukrem a kmínem.
Krok 7: Necháme pod pokličkou asi 10 minut, aby se chutě propojily. Servírujeme posypané zbytkem restované cibulky.
Zveřejněno 11. 1. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Lepenice plná vitaminů
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/zY27
Moje poznámka
Lepenice plná vitaminů
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/zY27
Nejnovější recepty
Šťavnatí švábi
Přidáno před 7 hodinami
Těstoviny zapečené s brokolicí a šunkou
Přidáno před 10 hodinami
Kapustová polévka s houbami
Přidáno před 12 hodinami
Pomazánka z pečeného česneku a špetky parmazánu
Přidáno před 15 hodinami
Boloňská čočková omáčka
Přidáno před 16 hodinami
Domácí qurrito z HF
Přidáno před 17 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dršťková polévka
Sahula před 52 minutami
Dršťková polévka z jižní Moravy
Sahula před 57 minutami
Kuřecí kousky v zakysané smetaně s česnekem
MarketaAn před 1 hodinou
Škvarkový koláč (placky)
Merylas před 3 hodinami
Indický Naan chléb
Vinka před 3 hodinami
Krupicová kaše
Roobass před 5 hodinami
Hraběnčiny výborné řezy
Nanina před 6 hodinami
Pikantní zeleninovo-těstovinový salát
Jan Nemec před 6 hodinami
Kuře na kari s jablky
hajibuni před 6 hodinami
Výborný makovec
Jan Nemec před 6 hodinami
Tématické fráze:
lepenice s jablky,
lepenice z červeného zelí,
lepenice recept,
lepenice,
bramborová lepenice s červeným zelím,
lepenice s červeným zelím,
lepenice se zelim,
lepenice ze zelí,
lepenice z cerstveho zeli,
co se zbytkem duseneho cerveneho zeli,
top recepty lepenice,
lepenice z kysaneho zeli,
jak uvařit kysané zelí aby si zachovalo,
zničí se vitamin b tepelnou úpravou,
bramborová lepenice,
lepenice top recepty,
lepenice postup,
lepenice bez zelí,
lepenice s jablkem,
lepenice kysané zelí
Suroviny:
brambory,
zelí kysané,
cibule,
olej,
cukr,
kmín drcený,
sůl,
libeček
Komentáře (7)