Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kuře krále Jiřího

Hodnocení receptu je 4,8 (15×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

evosheek evosheek

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 30 min

30 min (30 min příprava)

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie7 653 kJ /
1 829 kcal
Bílkoviny250,87 g
Tuky60,21 g
Vláknina13,90 g
Cholesterol 656 mg
Sodík 1,08 g
Sůl2,67 g
Sacharidy51,33 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Lisovaný česnek a zázvor smícháme v oleji. V této marinádě necháme aspoň 1 hodinu odpočinout osolená a opepřená nakrájená kuřecí prsa. Krok 2: Ve vyšší pánvi pak kousky kuřete opražíme, maso vyjmeme a do výpeku vložíme cibuli a karí. Krok 3: Přidáme nasekanou chilli papričku, osmahneme, podlijeme vývarem a vínem. Krok 4: Přidáme meruňkový džem, a podusíme. Až se tekutina částečně vydusí, omáčku rozmixujeme, vmícháme majonézu nebo ušlehanou šlehačku a necháme zchladnout. Krok 5: Na talíři přelijeme teplé kousky kuřete vychlazenou omáčkou a podáváme s pečenými brambory. Já jsem pro odlehčení zvolil raději rýži.

Zveřejněno 13. 1. 2013

Poznámka autora evosheek

Princ George, budoucí anglický král Jiří V., již od 12 let sloužil u britského námořnictva. Tři roky se plavil na lodi Bacchante, na niž procestoval celý svět. A při pobytu na Dálném východě si oblíbil tuto pochoutku. Kuře přelité studenou marinádou se tak díky němu dostalo i do Evropy. Jeho vojenští přátele o princi Georgeovi otevřeně tvrdili, že při tomto jídle doslova chrochtal blahem, a až ochutnáte, pochopíte proč.

Pokud se chcete, co nejvíce přiblížit původnímu receptu. Nahraďte olej přepuštěným máslem a majonézu jogurtem. Do kuřecího vývaru můžete přidat kardamom, skořici a hřebíček.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuře krále Jiřího

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/oXNN

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuře krále Jiřího

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/oXNN

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (14)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

no to musí být bašta:yes::-D

evosheek: Děkuji za recept, je to opravdu vynikající jídlo. Použila jsem šlehačku místo majonézy, jak uvádíš v závorce a možná jsem se zachovala trochu barbarsky, protože omáčku jsme jedli teplou. :-8 Ale mňam!! Posílám fotky, jak to vypadalo u nás. No a bod, pochopitelně.:-)

Také chci "chrochtat" jako král Jiří, ale ještě musím chvilku počkat, až si obstarám vše potřebné suroviny, zatím posílám 11. bodík :-p:yes:;-)

Velmi zajímavé suroviny!!:-O:yes:

Krásný recept se zajímavou historickou povídkou!:yes::-p

evosheek: Ivo, to si teda král Jiří dával do zobáčku;-), zajímavý recept, který nutí vyzkoušet, neboť chuť si moc ndovedu vybavit. Máš 7.bod:yes:

to bude dobrota:-p:-p;-):yes::yes::-)

evosheek:Souhlasím, na obou úpravách bych si velmi pochutnala..co pochutnala..mlaskala bych až neslušným způsobem;-).+5

chocolate: Skvělý, myslím, že oba recepty jsou si podobné, protože vycházejí z původního receptu indického.

SUPER, znám a mám pocit, že je tu snad i podobné od spagetky?:yes:
edit-nedávám do podobných, jen přidávám odkaz http://www.toprecepty.cz/recept/20707-korunovacni-....

Pochutnala bych si:-p:-p:-p:yes:

Tématické fráze:
anglický král jiří v, anglický král jiří v., jiří kuře, anglický král jiří, jiří král-kuchař, kuře s marinadou z majonézy, recept na kuře krále jiřho, recepty od jíři, meruňkové kuře, kure pro krale, vynikající kuře po italsku, 31000 receptu, recepty 31000, kuchař jirka král, marocké kuře původní recept, kuře v zázvorové marinádě, zobáček ke kuře, recept krali v majoneze, merunkove kuře s pečenymi brambor, kuře meruňkami

Suroviny:
prsa kuřecí, česnek, zázvor, chilli paprika čerstvá, cibule, marmeláda meruňková, víno bílé, majonéza, koření kari, sůl, pepř, olej, vývar kuřecí

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu